Inför SM-kvartsfinal 2: Edsbyn-Sandviken

Tjusningen med SM-slutspel är ju det här att det är match i stort sett varannan dag och i morgon onsdag drabbar lagen samman i Edsbyn. Byn som snodde första matchen igår men för att den stölden ska vara något värd så måste vi också vinna i morgon. Ner till Arenan och stötta!

Med matcher i så tät följd som det är i ett slutspel så ger det över tid också utslag vilket lag som verkligen är bäst i respektive matchserie, i alla fall när det är i bäst av fem. Byn vann ju igår och var också starkast över 90 min men jag kan ändå inte bara förtränga att SAIK hade många lägen i upptakten av andra halvlek och ett, två SAIK-mål där har definitivt gett en annan matchbild sista halvtimmen. Så trots 5-1 till slut så är marginalerna små och MÅL ger alltid energi och när SAIK hade svårare än Byn att göra det så sjönk också energin ju längre matchen gick hos dom medan Byn växte för varje mål.

Det var ju absolut jobbet i förberedelserna som avgjorde matchen igår där Edsbyn var otroligt fokuserad och disciplinerad från start och fortsatt större delen av matchen förutom litet tapp i upptakten av andra. SAIK lite mer svajig i sin prestation matchen igenom och mycket skulle som vanligt gå igenom Berlin/Mossberg medan Byn spelade på fler spelare och får utdelning på det över tid. Nu gäller att fortsätta vara lika fokuserad och disciplinerad i morgon igen då är det också bra chans för Byn igen. Såg att SAIK och Linus Forslund gjort ett tappert försök att få Byn att tappa fokus med ett utspel/anmälan idag men jag tror inte det berör Byn och Myran speciellt just nu. Har nästan hellre en förhoppning att det kan höja Byn än mer faktiskt när disciplinnämnden så småningom gör washout i brist på bevis.

Tyckte många spelare i Byn var väldigt bra igår och det är sällan så många är så bra samtidigt. Försvarskollektivet suveränt där man stängde ner SAIK och kom dom till skott var det oftast ur snäva vinklar som Henke oftast fixar. Man såg i första att SAIK försökte spela “i Edsbyn” och stundtals kom en bit “i Edsbyn” också men ända fram till Henke kom man aldrig den vägen för där stängde Jeppe, Svensk och Tommi, alla tre kanonbra igår. Halvorna Hellmyrs och Helavuori kraftfulla och Samuli är nog den som gått framåt mest från förra säsongen till den här och han måste nästan vara en aspirant på Årets Spelare sett över hela säsongen. Tycker han oftast varit bra även när Byn haft tyngre perioder.

Martin Frid är ju tillbaka på sin deff-mitt igen och det behöver inte laboreras mer där nu, det är Martins plats så får övriga leta andra platser. Kommer också mer och mer med i offensiven vilket är klockrent och Martins 0-2 mål igår kom ju som en blixt från klar himmel med en sanslös projektil i krysset från “fel håll”. Fredrik “Tårtan” Åström på jobbet har varit i chock hela dagen över det målet, har mest gått och ruskat på huvet å menat att “hände verkligen det där”. Jodå Frid utvecklas fortfarande! Mattias “Taggen” Larsson är den perfekte avlastaren till Frid samt att han är användbar på flera positioner (främst back) om saker händer under match.

Ted Hedell, Vadim och Teemu rullar på off-mitt och det ser också allt bättre ut. Ted är väl bra jämt egentligen men har tidigare tyckt han försvunnit i matcher främst i andra halvlek men tycker vi har fått ett trendbrott där nu. Oerhörd arbetskapacitet på Ted och en mycket omtyckt spelare av supportrarna. Vadim tycker jag började säsongen bra, sen lite down ganska länge utan den riktiga “sista kicken” i steget men klart fall framåt igår när det stod slutspel på schemat. Teemu trodde jag nog kanske inte skulle passa som off-mitt men han gör det bra! Blir allt tryggare i den positionen och har den bästa passningsklubban av dom tre nämnda så dessa kompletterar varann bra.

Bland forwards gjorde Jimi Heinonen säsongens bästa match igår, i precis rätt läge! Ett drömmål dessutom och hårt jobb utan boll och det ger många plus. Slutspelslirare?! Oscar Wikblad har väl ingen klockren säsong utifrån dom HÖGA krav vi ställer på honom. Stackarn! Men han “rår ju själv för det” och Oscar är bra men inte sådär magiskt bra som förra säsongen. Men då jag vet vilken vinnarskalle som bor i Oscar så tror jag han kommer fixa rubriker under den tid som är kvar av säsongen. Rasmus Skarps lite av matchvinnare igår med två straffmål och har också kunnat gjort 2-3 hörnmål men som stannade på mållinjen. Vilken bössa! Det finns ändå mer att plocka ur Rasmus spelmässigt, tycker fortsatt att han bör åka “lite fortare lite oftare” i både off- och defensiv men inbillar mig att det kommer med tiden. Marius Åström inte i händelsernas centrum så mycket igår men sköter sitt deff-jobb exemplariskt och då bidrar man.

Christian Mickelsson stod över med “känning” igår men skulle vara spelklar till i morgon läste jag nånstans. Men vem ska han peta? Efter igår ingen enligt mig i alla fall, jag blir förvånad om inte Byn spelar med samma lag i morgon igen. På mv-fronten vägde det även den här säsongen över till Henke Karlström i “kampen” mot Oscar Löfström men att dessa sporrar varandra som dom gör är ju lite av Byns stora lycka! Henke står men Oscar ska känna sig lika delaktig.

Då fick jag nog med nån liten rad om alla, så var inte tanken men det blir inte alltid som jag tänkt när jag börjar skriva! VIKTIGT nu att ALLA som har möjlighet tar sig ner till Arenan i morgon så laget verkligen både ser och hör att det är något extra på agendan i morgon och att vi också visar att vi är redo för säsongens viktigaste match. Farmers kommer vara formidabelt bra igen, det är jag inte orolig för på det viset men en extra spark i röven är alltid bra att skicka med!

Övriga matcher: Bortamatcher i morgon då för Bollnäs, Villa och Västerås. Det här är ju Brobergs, Sirius och Vetlandas “sista chans” att få matchserien att fortsätta leva och jag hoppas verkligen det blir desperation från resp. hemmalag och att dom säljer sig dyrt. Vill inte tippa men jag håller på alla tre hemmalagen i morgon och kan man få önska att i alla fall två av dom kvitteras till 1-1 i matcher. Broberg och Vetlanda ligger ju närmast tillhands men även Sirius kan ju ha “hittat något” som kan störa Villa och med bra publikstöd så kanske, kanske något kan hända även på Studan.

Slutspelsutmaningen! Det tickar på bra tycker jag, just nu 169st anmälda och så länge SM-slutspelet lever för Byns del kommer jag fortsätta “slå ett slag” för det här. Anmäl er gärna till mig via sms på 070-333 05 20 (eller brindholm66@gmail.com eller via Messenger).

Slutspelsutmaningen handlar alltså om att man betalar EN av dessa summor beroende på hur långt Byn går i slutspelet:
* Utslagen mot SAIK = 0 kr
* Seger mot SAIK och Byn till semifinal = 200 kr
* Seger i semfinal och Byn till SM-Final = 350 kr
* Seger i finalen och SM-Guld till Byn = 500 kr

Första året var 220st med, andra året 140st, just nu alltså 169st i år. Kan vi smyga mot ca 200st innan lördag 18.00 när 3e kvartsfinalen startar? Sätter det som ett nytt delmål! 🙂

DÅ SES VI i vår borg i morgonkväll och tvingar Sandviken till att vara riktigt bra om dom ska rubba Slutspels-Byn och Slutspels-Farmers!  

TILLSAMMANS!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share