Formstarkt Byn manövrerade ut SAIK igen

Slutspel-Byn och Slutspels-Farmers gjorde åter en formidabel insats när Byn ökade på till 2-0 i matcher genom att till slut vinna med hela 7-1 (3-0) hemma mot SAIK ikväll. Jämn start på matchen men som sedan klart vägde över i hemmafördel och nu fattas bara en seger till för avancemang för Byn.

Säsongens sista kapitel har börjat bra med två raka segrar i slutspelsupptakten mot Sandviken. Resultaten egentligen oväsentliga i matcherna utan det är vinna matcher som gäller i slutspelet och Byn tog ytterligare en rättvis seger ikväll och leder nu 2-0 i matcher. Skillnaden mellan lagen blev under resans gång stor just ikväll men lagen är egentligen helt jämna men mål ger energi och fler mål ger ännu mer energi och där har Byn varit bäst i dessa två matcher nu. För varje mål sjönk också motsvarande energi hos Sandviken som stundtals helt tappade fokus i matchen och jag tycker att det är just där Byn är “överlägsna” SAIK så här långt.

För fokuserade som tusan är Byn och inget som händer runtomkring verkar, så här långt, beröra Byn det minsta. Sandviken har försökt med lite knep både på planen och vid sidan om densamma men det känns som Edsbyn mest ler åt det hela och kör vidare på sitt. Imponerande! Sen ska vi komma ihåg en viktig detalj och det är att vi fått första målet i bägge matcherna. Det kan väl inte ha nån betydelse när vi vunnit med 5-1 och 7-1 kanske gemene man kan tänka men JAG tror det har oerhört stor betydelse och just när det gäller slutspel extra viktigt.

Bägge lag ställde upp lika som senast och matchen var helt jämn till en början men med en liknande bild i resp. sista fjärdedel som senast. Byn kom till avslut medan SAIK:s dito stoppades innan dom ens nådde fram till Henke som hela tiden såg väldigt redo ut om någon boll skulle slinka igenom. Mittförsvaret Jeppe – Svensk – Tommi spelar dock väldigt uppoffrande och verkar tävla om flest blåmärken efter match just nu. Inte riktigt samma attityd hos SAIK är känslan. Byn skulle så göra första målet i 17e min och det är nog våra två just nu hetaste spelare offensivt som levererade ett drömmål. Martin Frid slog ett djupledspass “på yta” till Jimi Heinonen som förlängde armen 2 dm och nådde bollen och fri med Joel Othén var slutspels-Jimi klinisk. Känns som nr 49 går lite på vatten just nu och Jimi har gjort säsongens två i särklass bästa matcher den här veckan! Underbart att se sånt.

Målet fick stor betydelse och när också 2-0 kom i 20e min genom ytterligare en het duo i form att assistfantomen Teemu Määttä som hittade Rasmus Skarps som både fångade in bollen och avslutade i samma moment så var känslan riktigt bra! Dock var väl kanske 2-0 i det läget lite smickrande bra men Byn ändå mer bestämda i sina aktioner på offensiv planhalva vilket ger utdelning. Det är klart mer attacktänk i Byns skallar nu än under seriespelet och det njuter man av att se. Redan här efter 2-0 lite antydan till tappat fokus hos SAIK när Linus Pettersson drog på sig en onödig utvisning som man hade blivit galen på om det varit ett tvärtom-läge och Byn dragit på sig i underläge 2-0. Nu log man lite istället.

Linus fick vila halva utv-tiden för sen gjorde Byn och firma Frid/Heinonen 3-0 till Byn i 33e min. Nu friställde Frid nr 49 med ett lyft och i nytt friläge med Othén rundade nu Jimi denne och trots uppvaktning rullade han i 3-0 Byn. Innan halvleken var över skapade Dennis Henriksen SAIK:s bästa läge i 38e min och minuten efter drog Mattias “Taggen” Larsson en boll i ribban alt om den tog nånstans ovanför kassen och gick rakt ner igen. Olika bud om det där jag satt!

3-0 stod sig till paus och till slut speglade det halvleken ganska bra då Byn var så jäkla bestämda halvleken igenom. Sandviken var lite ur gängorna och fokuserade på mycket annat än sin egen prestaton och det är ju en vinst i sig det också om man fått motståndarna att hamna i det läget.

Andra halvlek och nu förväntade man sig ett desperat Sandviken men förvånande nog så kom inte det heller. Redan efter 2 min ny SAIK-utv på Henriksen och nytt kommando Byn som i stort sett stängde matchen här när Ted Hedell assisterad av assistkung Teemu fick tid på sig i ett osynkat SAIK-försvar att lägga bollen tillrätta och sätta 4-0 efter 51 min. Efter det kändes SAIK slagna och ingen energi fanns kvar att ens försöka göra match av det hela utan istället fortsatte SAIK lägga energin på andra saker men det må vara deras val. Vi fick se ett fantastiskt 5-0 mål där Per Hellmyrs med en macka nästan snäppet värre än Frids macka till 1-0 frispelade just Martin Frid som tråcklade in femman bakom av Othén och vi hade kunnat blåsa av matchen redan här efter timmen.

Oscar Wikblad och hete Martin Frid igen gjorde 6-0 och 7-0 innan SAIK genom Mossberg gjorde ett tröstmål i 87e min. Så till slut inget snack om saken och Byn blev ju till slut flera nummer större än SAIK just i den här matchen. Men som sagt, resultat oväsentligt, det som är väsentligt är att Byn leder 2-0 i matcher och nu har tre chanser på sig att vinna matchserien. Den som tror att det här är klart nu och att lördagen blir en behaglig resa mot semifinal den kan jag säga är ute och cyklar rejält! Jag kan ärligt säga redan nu att jag blir nästan förvånad om Byn nyper även den. Givetvis bra chans att vi nyper en av dom TRE chanser vi nu har men just på lördag tror jag vi kommer att få se ett helt annat Sandviken och det ska ju egentligen inte heller vara möjligt att vinna tre raka mot SAIK när två av dom är på bortaplan. Men motbevisa mig gärna Byn! Och SAIK.

Vi fortsätter köra utan spelarbetyg för det är just nu också i stort sett omöjligt att plocka ut tre spelare före övriga. Det är LAGET Edsbyn spelar bandy just nu och alla har ju en sån hög lägstanivå just nu så den är ju nästan lika hög som högstanivån många gånger var i seriespelet känns det som. Så vi passar på att njuta lite kort men vi har inget att fira för vi har inte vunnit något men då det nu är två dagars vila till nästa match så kan vi njuta lite och prata mycket bandy i morgon i alla fall. Synd faktiskt att det är två dagar till nästa match, tror det gynnar SAIK mer än Byn just nu men så är nu upplägget.

Det är 1-1 i matcher i bara en match och det är mellan Västerås och Vetlanda efter att Vetlanda vann med 5-3 hemma ikväll. Intressant fortsättning där och kanske inte helt givet att ett stukat VSK reder ut det ändå även om jag tror det över fem matcher. Villa vann 7-3 borta mot Sirius och lär avgöra hemma på fredag. “Bara” 2250 pers på Studan, jag trodde på klart fler. En person mindre var det i Söderhamn som fick se Bollnäs vinna med solklara 6-2 och där luktar det också avgörande hemma på fredag för Bollnäs. Det trodde jag inte före men Broberg fortsätter vara en gåta när det börjar gälla något.

SLUTSPELSUTMANINGEN! En bra dag även där och vi har redan nått det mål (200st) som jag satte som mål till lördag 18.00. Just nu är vi 205st och vi var ju 220st som var med första året vi körde det här så nu måste ju det vara det NYA MÅLET till lördag 18.00! Fixar vi det så KANSKE Byn också fixar sitt uppdrag (?). Vi jobbar efter den planen!

Slutspelsutmaningen handlar alltså om att man betalar EN av dessa summor beroende på hur långt Byn går i slutspelet:
* Utslagen mot SAIK = 0 kr
* Seger mot SAIK och Byn till semifinal = 200 kr
* Seger i semfinal och Byn till SM-Final = 350 kr
* Seger i finalen och SM-Guld till Byn = 500 kr

Smsa mig på 070-333 05 20 om du vill vara med! Eller mejla brindholm66@gmail.com eller hör av er på Messenger.

Avslutar med att återigen hylla Farmers klack som gör ett fantastiskt jobb och nu snäppade upp minst två steg mot i måndags och då vet man ändå att det lär bli än bättre tryck i Göransson på lördag! Gåshud redan nu! Har i alla fall läst att 3e supporterbussen är påbörjad och att sista anmälan är senast i morgon så skynda fynda om ni vill med!

SM-Kvartsfinal 2:5
EDSBYN-SANDVIKEN 7-1 (3-0)
Edsbyns mål: Jimi Heinonen 2, Martin Frid 2, Rasmus Skarps, Ted Hedell, Oscar Wikblad

Publik: 1472

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share