Slutspels-Byn ordnade fram 5e och avgörande

Vi ger oss ALDRIG! Vilken otrolig rysare vi fick uppleva ikväll och där vi var rejält i brygga vid underläge 3-4 i 69e min men Byn hittade nya krafter och vände tillbaka och mycket värdigt så fick maestro Per Hellmyrs spela en huvudroll när matchen skulle avgöras. 5-4 ett gigantiskt solomål av Myran med kvarten kvar och sen assist till Oscar Wikblads 3e mål fram till 6-4 (2-2) till Byn! 5e och avgörande i SBB Arena på onsdag! Var på plats!

Finner nästan inte ord för det vi fick uppleva ikväll! Jag tycker det var en fantastisk bandymatch (och en UNDERBAR stämning) mellan två bra lag där Bollnäs definitivt gjorde sin bästa match hittills och jag hade inte haft speciellt mycket att invända om dom vunnit. Tror jag! Men Edsbyn skapade ändå mer lägen och utefter det så är det rättvist att Byn vinner och att Byn i brygga lyckas vända 3-4 till seger 6-4 sista 20 min tyder på en enorm vinnarskalle och Byn ger sig ALDRIG när det handlar om SM-slutspel så länge lampan lyser. Nu känns det helt enormt öppet inför onsdagen då det åter blir fullt hus i SBB Arena, antagligen t.o.m. överfullt!

Vi måste känna tacksamhet att vi får uppleva sånt här! Två väldigt bra och jämna lag gör upp i fem matcher och lagen stöttas av två fantastiskt bra klackar där antagligen Farmers vann igen kanske men Flames har snäppat upp så nu är det inga utklassningssegrar utan mer målfotosegrar dom två sista matcherna. Det måste vara helt underbart att få spela den här matchserien oavsett hur det här slutar, nästan så det finns bara vinnare både på plan och läktaren!

Det var faktiskt en torskfrossadag det här för undertecknad! Nåt i magen har inte stämt under dagen och det var inte med någon jättefeeling jag åkte ner ikväll. Vet inte varför för mycket tydde på att Byn skulle ta den här matchen då Byn sett fräschare ut än Bollnäs inför ikväll. Men vi fick möta ett annat Bollnäs ikväll med mycket högre grundfart i sitt spel och med större delaktighet i offensiven och jag tycker nästan Bollnäs slår Byn på fingrarna när det gäller delaktighet ikväll och det höll nästan på att bära dom hela vägen. Men bara nästan.

Inledningen var Byns ändå och dessutom ringde det på Byns 1a hörna i 6e min, en hörna Bollnäs bjöd oss på. Vänsterhörna och i bästa Tisen-stil så svingade Oscar Wikblad in 1-0 stenhårt i nät och med en klockren bollträff, såsom Tisen har frälst oss med i många viktiga matcher. Jag har skrivit så otroligt mycket i blocket den här matchen så det skulle ta till efter midnatt innan jag är klar om jag omsätta allt i text här! Bollnäs skulle i alla fall med besked äta sig in i matchen och ta över taktpinnen och också vända till ledning 1-2 på tre minuter genom Sadakov och Erik Pettersson. Vid bägge målen lite tafatt försvarsspel av Byn men bra prestationer av Bns-arna också, främst EP:s mål. 1-2 efter 18 min således.

Sen kom en period där jag skrev ordet ÖVER med stora bokstäver FYRA gånger på 8 minuter och samtliga för Byn! Olika grad på lägena men likväl ÖVER vid alla avslut på en Erik Persson som man ska skjuta lågt på i 1a hand. Så det blir hemläxa till onsdag på det. Känslan där och då var sådär då Bollnäs kändes mer kliniska för kvällen och där matchen spelmässigt var helt jämn. Men sen blev Joel Wigren utvisad i 37e min och då steg hoppet då ju Byn gjorde två mål i 2a matchen på Wigren-utvisningar och se det upprepade sig! Om jag minns rätt så vek Samuli över från vänster till högersida och runt och in efter kort och hittade Oscar i bra läge till höger i straffområdet. Erik P tänkte nog att Oscar vet vart han ska skjuta och gick ner tidigt men si Oscar sköt högt han också men innanför målramen, rätt upp i nättaket och det var 2-2 efter 41 min och Wigren var spelklar igen! 😉

Det stod sig till paus och vi fick pusta ut ett tag lika som spelarna som hade levererat matchseriens tempostarkaste halvlek så här långt. Bollnäs definitivt, Byn var ev uppe i ännu högre tempo i torsdags men det här vasst det också. Kändes otroligt ovisst inför 2a och med vetskapen att vid förlust är säsongen över så gick man inte på händer i paus precis… Matchseriens bästa halvlek sett till bägge lag skrev jag och aningen bättre struktur på Bollnäs än på Byn. Rätt eller fel analys, vet ej!

Fortsatte fylla blocket i upptakten av andra och ganska jämnt fördelat i blocket men en olustig känsla i övrigt att det var “Bollnäs-läge” på den här matchen. Oskar Westh spelade en viktig roll i andra och gjorde förutom sin bästa match också Bollnäs båda mål i halvleken. Det första till 2-3 i 57e när han styrde in en misslyckad Bollnäshörna alldeles framför mål. Efter målet två, tre till lägen för Bollnäs och känslan fortsatt sådär men så plockade Byn fram ett ess i rockärmen och kvitterade i 67e min. Stenhårt frislag/inslag (?) ute vid sargen till vänster av Oscar och Teemu som är lagets kung på tennis styrde in den i mål trots hård uppvaktning och det var 3-3 med halva halvleken kvar.

Vi hann knappt andas in och försöka varva ner innan Oskar Westh åter styrde in en boll och 3-4 Bollnäs i 69e min. Fortsatt “Bollnäs-läge” var min känsla. Ny utvisning Bns i 70e min (Sadakov) och återigen gjorde Byn mål. Ett fantastiskt snyggt sånt där Teemus stenhårda sidledspassning till Vadim var nyckeln till målet där sen Vadim skickade bollen vidare till Martin Frid som sänkte 4-4 ur vänsterläge i 73e min! Otroliga Byn! Å Martin Frid väldigt aktiv ikväll och absolut en av segerorganisatörerna. Vill också lyfta fram Noa Djäkner som inte hamnar i poängprotokollet men som gjorde många bra saker ikväll och dessutom jobbar hårt i deffen.

Sen kom det, Myrans solomål! Jag sa en minut före till dottern att jag tror Myran har nåt kvar att leverera ikväll då han hittills varit lite mer osynlig än tidigare. Det vart mitt i prick den här gången! Myran trampade förbi sin uppvaktning i form av minst tre Bns-are och fick lite yta över mittplan, drog åt höger i hög fart och bredbent in i straffområdet, nästan omöjlig att stoppa då men Bns fick ut honom i närheten av kortlinjen. Snett-inåt-bakåt var mitt förslag för där stormade några byspelare fram men Myran valde tunnel på EP och Byn ledde med 5-4!! Gjort av en superartist som fyller 41 år i mars vilket man INTE kan tro. Att det fortfarande finns den kraften i Slutspels-Myran är helt otroligt. Hatten av flera gånger om!

Timeout Bollnäs som hade tappat greppet om matchen. Sen blev det en kamp mot klockan och mot ett Bollnäs som tömde allt man hade i sin kvitteringsjakt och Slutspels-Byn lyftes fram av Slutspels-Farmers som fick med sig hela Arenan till slut och decibelen måste ha varit enorm sista 10 min. Efter 91,40 hörna Bns men som Hasse A sköt i famnen på Henke och vi kändes kunna pusta ut. Sen kommer jag inte ihåg upphovet till 6-4 men vi fick ett omställningsläge tror jag där Super-Myran drev bollen över mittplan, lämnade bakom ryggen till Kung-Oscar som letade ett skapligt högerläge och sköt 6-4 mellan benen på EP från ca 20m och det kändes som taket på Arenan LYFTE (inte ramlade in Fredrik) och Byn hade fixat fram en 5e och avgörande match!

Jag måste säga att jag blir mäkta imponerad att Byn lyckades slingra sig ur det här och gå vinnande ur striden och det skriver jag inte bara för att jag håller på Byn. Tyckte så mycket under resans gång tydde på att vi skulle få göra bokslut ikväll men så hittar Byn en väg att vinna till slut ändå. Där kan man snacka om att spela för KLUBBMÄRKET och som ju kapten Per Hellmyrs lovade efter 8-min matchen igår att man skulle göra!! Sagt och gjort och vi får åter åka till Bollnäs en 3e gång för att försöka spräcka vår vinstnolla i SBB-Arena! Det vore ju verkligen rätt tillfälle att göra det på onsdag!

Det är många jag vill hylla en sån här kväll men kan ju inte skriva hur långt som helst heller. Men tänk en sån som Elias Davidsson t.ex., han är ju som en frustande tjur som visar en vinnarskalle av sällan skådat slag och offrar sig och täcker skott och sliter i deff-jobbet så man blir nästan tårögd. Mattias Larsson likaså, var våran “Kimmo” (spelar överallt) när säsongen startade men nu gör han ett fantastiskt jobb som högerback när Jesper Granqvist. Jag skulle kunna fortsätta men ska ha nåt att skriva om i Inför i morgon också. Det är inte bara att vara slutspels-skribent heller, hinner knappt stänga ner datorn så är det dags igen! 🙂

Vi njuter som fan av den här segern och TILLSAMMANS så tror jag vi ser till att rekordet för SEGERSLANTEN ryker (8734 kr är rekordet) ikväll/i morgon! Jag väljer att föreslå 6-4 = 64 kr PLUS att målskyttarnas nr tillsammans blir 6 + 6 + 9 + 14 + 4 + 6 = 45 kr och TILLSAMMANS blir 64 + 45 = 109 kr. Så mitt förslag blir då:

SWISHA 109 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant

Passar 64 kr eller 45 kr er plånbok bättre så kör på det isåfall! Bomba Helen Jonsäll med SEGERSLANTAR NU! 🙂

Går det sova efter det här? Tvivlar starkt på det. Slutspels-Byn har bjudit oss på en klassikermatch på onsdag och som kommer att gå till historien på nåt sätt. Vi antar inbjudan och beger oss dit!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Martin Frid
+ Teemu Määttä

SM-KVARTSFINAL 4:5
EDSBYN-BOLLNÄS 6-4 (2-2)
Edsbyns mål:
Oscar Wikblad 3, Teemu Määttä, Martin Frid, Per Hellmyrs

Publik: 2091

50/50 lotteriet = 25000 kr på lott nr 3290

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share