Inför SM-kvartsfinal 4:5 Edsbyn-Bollnäs

Vilket dygn det har varit det senaste! Sporten har verkligen fått komma i 2a hand efter det som hände i SBB Arena igår och alla tankar har gått OCH GÅR till dom som blivit skadade/drabbade. Matchen spelades klart nu ikväll och Bollnäs höll undan till seger 1-0 och leder nu med 2-1 i matcher. Ny match i morgon i vår Arena, orkar vi ladda om? Det gör vi! Om inte annat så för de SKADADE/DRABBADES skull! 

Ska inte påstå att jag varit jätteladdad att skriva dessa rader efter det som hände igår men samtidigt måste vi se framåt. Jag blev sen väldigt inspirerad av att läsa Felix Karsbos inlägg och David Elofssons uppmaning på Red Farmers sida på Fb där David uppmanar alla Edsbysupportrar att gå man ur huse i morgon och det gör vi för alla som skadade sig igår såsom klackledare Felix Karsbo, trogne supportern Malin Lindberg (mest illa däran med komplicerad fotfraktur), Per Hellmyrs son William samt alla andra för mig icke namngivna som föll från läktaren igår. En del kommer inte kunna se matchen alls på plats i morgon, jobbigt. Sen har alla drabbade som inte kan stå en hel match utan behöver sitta blivit bjuden på entré + sittplats av Edsbyns IF Bandy i morgon = väldigt snyggt gjort! Så kanske kan vi vända det här till något ännu mera TILLSAMMANS än tidigare och med det hitta kraften för att ta TVÅ RAKA mot Bollnäs nu! SAMT att vi “friska” kan betala FIKTIV ENTRÈ för att stötta dom drabbade, speciellt om man inte ser matchen på plats men även många fler kanske (?). Se längre ned!

Som matchen gestaltade sig igår så skulle ju Byn ha varit i ledning när matchen bröts men efter att ha vacklat i match nr 1 så var mv-Erik Persson den som vann matchen åt Bollnäs igår (och lite idag). Många bra parader kryddat med två enhandsräddningar ur den högre skolan och det måste ha varit den enklaste sak i världen att utse Bollnäs bäste spelare igår. 1a halvlek igår var lite halvdan från bägge lag, såg nästan lite nervöst ut till en början för att sedan bli lite bättre. I andra halvlek växlade dock Byn upp och att vi till slut skulle bli nollade i matchen är ju egentligen helt otroligt med alla bra lägen vi hade. Inte bara mv-Eriks “fel” utan lite vår egen oförmåga också.

Men det är historia nu och nu finns inga livlinor kvar, vi MÅSTE vinna två raka och jag är helt övertygad om att Byn kan göra det. Särskilt om publiken sluter upp, DET är en av nycklarna. Edsbyn ser fräschare ut än Bollnäs och ju högre tempo matchen/erna spelas i gynnar Byn så det är lite upp till Byn själva att skruva upp det. Sen finns det detaljer att slipa på i själva spelet också men det överlåter jag till Kuben o co att styra upp och det tror jag kommer att rättas till i morgon.

Sen måste hörnorna börja sitta oftare, nu har vi två matcher i rad utan hörnmål igen och det håller oftast inte i SM-slutspel. Vi skapar hörnorna vilket är bra och nu är det dags att trycka dit dom också. Högerhörnorna krånglar mest så ger en ny hint om att byta plats med Noa och Myran där då, jag tror det skulle kunna lösa upp en del hörnknutar 😉

Morgondagens match kommer att bli en enorm urladdning! Nu är vi i det läge där ett lag kan avgöra matchserien och då kommer också andra krafter och känslor fram och bandy blir oftast inte bättre än i matcher som den i morgon. Byn MÅSTE vinna i morgon och i såna lägen brukar ofta Slutspels-Byn kunna hitta oanade krafter och fortsätter också Slutspels-Farmers (även utan klackledare Felix Karsbo) att leverera så säljer vi oss oerhört dyrt i morgondagens match. Man riktigt märkte ju nu ikväll också hur jäkla tankad Per Hellmyrs var inför morgondagen, det riktigt kröp i kroppen på Myran! 🙂

SE MATCHEN PÅ PLATS är mitt givna råd, du kommer INTE att bli besviken:

BILJETT TILL MATCHEN köper du här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/

50/50-lotter köper du utanför ICA i morgon e.m. och/eller på Blomsterboden. Eller nere i Arenan i morgonkväll. 20 kr/st eller 5st för 100 kr och senast var vinstsumman 24 000 kr!

FIKTIV ENTRÉ: Kanske mer värdefullt än någonsin i morgon då jag tycker att för omtanke till dom drabbade och Edsbyns IF Bandys snygga gest att bjuda på entré + sittplats till dom skadade så kan väl vi andra kan lämna en FIKTIV ENTRÉ? Både om man ser matchen hemifrån och om man har ett säsongskort och därmed inte betalar entré för just för den här matchen så kan väl VI betala en FIKTIV ENTRÉ istället? Jag tycker vi fortsätter på temat Ola Johansson som vi behöver “ha med oss” för att vända det här och väljer summan 78 kr då Ola var högst delaktig (två mål) i att Edsbyn vann SM-Finalen 1978 mot Västerås med 6-4. Så mitt förslag blir:

SWISHA 78 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Fiktiv

OBS: Finns det utrymme i plånboken så dubbla gärna summan (78 x 2 = 156 kr) eller sätt en 1a före 78 (178 kr) så kanske vi slår förra veckans Fiktiv-rekord på 7304 kr! Det skulle värma extra mycket om vi kunde göra det nu för omtanke till dom skadade/drabbade Edsbysupportrarna och jag själv dubblar och swishar direkt! 🙂

Nu spelar och hejar vi för dom drabbade igår och visar att vi gör det här TILLSAMMANS! Vi SKA tvinga fram en 5e match i den här matchserien och ger alla ALLT i morgon så fixar vi det! Förlorar vi i morgon är säsongen över, jag vill inte ens tänka tanken…

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share