SM-kvartsfinal 3:5 Bollnäs-Edsbyn

Matchserien vänder åter till SBB-Arena i morgon för kvartsfinal 3 och matchstart kl 17.00. Då läget är 1-1 i matcher så förstår ALLA vikten av den här matchen och det här har alla möjligheter att bli en riktig holmgång nu när lagen “känt på varandra” och vet lite av grunderna hur respektive lag är tänkt. Rådet är att se den här matchen live, Edsbyn kommer att behöva allt stöd man kan få i morgon!

Det kommer i slutänden vara väldigt små marginaler som avgör vilket lag av Bollnäs och Edsbyn som tar sig vidare till semifinal och såna gånger brukar ofta match nr 3 vara en nyckelmatch och det är den vi står inför nu. Vi har sett två matcher nu och känslan är väl kanske att Byn “leder på poäng” men jag är övertygad om det är ett helt annat Bollnäs vi kommer att få möta i morgon. Gårdagens seger var stabil från Byns sida men samtidigt spelar Bollnäs med vetskapen att man inte behöver vinna på bortaplan så länge man vinner hemmamatcherna.

Samtidigt lever Bollnäs med favoritskapet i matchserien och går dom till semi “är det bara som det ska” medan Byn slår ur underläge och där vi alltså måste vinna en match i SBB Arena, något vi hittills aldrig har gjort. Så vi har en makalöst tuff uppgift framför oss i morgon där hemmalaget kommer att göra sin bästa match i matchserien och ska vi då vinna så måste vi också plocka fram ännu lite till. Det behöver nödvändigtvis inte vara spelmässigt för där är gårdagens insats väldigt bra av Byn utan det kan handla mer om detaljer, såsom hörnskytte som igår föll tillbaka i tidigare synder. Vi skaffar oss 15st hörnor vilket är väldigt bra men gör vi det i morgon igen måste vi sätta minst två i alla fall, lika som vi gjorde i tisdags. Kan vi lägga till det och i övrigt göra en minst lika bra defensiv insats som igår så har vi chans att i morgon nypa den bortamatch vi måste nypa.

Bollnäs har väl inte nått samma höjder spelmässigt och som kollektiv som oss ännu men varför skulle inte det kunna komma med start i morgon (?). Bollnäs har haft dom bästa möjligheterna av alla slutspelslagen att planera sin träning för att nå en formtopp just i slutspelet och med så många rutinerade ledare och spelare i laget så ska man ju klara av sånt så jag räknar med att det kommer. Morgondagens match har så otroligt häftiga ingridienser på förhand så man skulle gärna vilja skruva fram klockan till efter lunch i morgon för att börja känna av atmosfären. Det är också i såna här matcher dom “stora spelarna” brukar kliva fram och i Bollnäs tänker man väl där främst på Hasse och EP som drar lasset i Bollnäs.

Edsbyn förlitar sig mer på kollektivet där många var bra igår och några var väldigt bra. Jocke Svensk, Per Hellmyrs och Oscar Wikblad är väl dom främsta loken i Byns lag och som måste vara bra alltid men det finns många fler som turas om att kliva fram och det är en styrka hos Byn. Igår var det klara pluspoäng på Vadim Arkhipkin, Teemu Määttä och Ted Hedell som spelade viktiga roller. I morgon kan det vara några andra som spelar dom rollerna bredvid trion Svensk, Myran och Oscar som vi alltid lägger ett stort ansvar på. Spännande som fan blir det!

Slutspels-Farmers har imponerat mest av alla hittills ändå om man rankar både lag och supporters! Inte ens vid underläge 5-0 i tisdags slutade Farmers sjunga och det tror jag Farmers är ensamma om i bandy-sverige faktiskt. Flames gör det inte i alla fall och dom har överlag sparat på sitt krut till i morgon som det känns och även om Farmers med största sannolikhet kommer att göra sin bästa match hittills i morgon så lär Flames utmana då, väldigt märkligt annars. Vilken ljudkuliss det kommer att bli i morgon alltså!

Om vi lämnar själva matchen och kollar på lite annat så har Arenabolaget varit på offensiven senaste dygnet och presenterat delar av sina framtidsvisioner som det skissats på ganska länge om än inte i rampljuset. Arenan har ju verkligen varit i ropet av helt andra anledningar senaste veckan så absolut helt rätt att spinna vidare på det tycker jag och nu släppa sina framtidsvisioner till allmänheten. En intervju som kom i eftermiddags i Ljusnan med Edsbyn Arenas VD Per-Olof Uppegård finns att läsa här >>> https://www.ljusnan.se/2024-02-23/smygtitt-har-ar-nasta-steg-i-utvecklingen-av-bandyhallen

Sen finns Edsbyn Arena numera på sociala medier också så se till att följa dom på @edsbynarena på Facebook, Instagram och X. Så in och FÖLJ där och kolla igenom det som publicerats senaste dygnet och man får ju lite gåshud av att se hur framtidsvisionerna ser ut, det tror jag du tycker också. Sen gäller att få företag och privatpersoner med sig på resan även nu som för drygt 20 år sen när den byggdes men bestämmer VI oss för någonting gemensamt så brukar det också bli verklighet! Besitter vi den förmågan även från 2024 och framåt? Jag tror det! Ni hittar vägen till formuläret att teckna sig för aktier även på sociala medier men annars kan ni gå in via https://edsbynarena.se/  och läsa även lite annat där eller också kan ni följa länken för aktieteckning direkt här >>> https://edsbynarena.se/aktier/

Kul också att det nu är en ny generationen som är drivande den här gången, det inger än mer hopp för mig om att vi har den här egenskapen att “bestämmer vi oss för något så brukar det bli verklighet” kvar från generation till generation. Det är EDSBYN för mig det!

REDOVISNINGAR:
Vi har några redovisningar till er läsare/bidragsgivare att presentera igen nedan. Samt att jag kan meddela att vi nu är 258st med på Slutspelsutmaningen och vi kan gärna bli fler för min del! 🙂 Jag lägger en länk till det nedan men kortfattat så går det ut på att betala en summa utefter hur långt Byn går i SM-Slutspelet och skulle vi lyckas slå ut Bollnäs så ligger den summan på 200 kr inför semifinalspelet. Det skulle det väl vara värt? Åker vi ur mot Bollnäs blir det ingen betalning alls. Smsa mig (Håkan) på 070-333 05 20 (eller mejl brindholm66@gmail.com) och skriv SLUTSPELSUTMANINGEN och ditt namn om du vill vara med. Tänk om vi kunde bli 300st?!! 🙂

Här är annars länken >>> https://bandybyn.se/2024/02/16/slutspelsutmaningen/

Från gårdagens match mot Bollnäs har vi dessa siffror att redovisa:
Fiktiv Entré = 7304 kr (Rekord!)
Segerslant = 8734 kr (Rekord!)

Återigen TACK, alla ni som bidrar i ALLA möjliga Insamlingar, ni är grunden till att VI TILLSAMMANS som förening är på den nivå vi är och att vi får uppleva matcher som vi får göra t.ex. den här veckan. Utan ERT engagemang skulle det vara helt omöjligt att ligga på den här nivån!

PÅMINNER OM:
Matchdag i morgon igen och då är Edsbyns Hotell med på noterna. Från kl 13.30 kan ni som ska åka till Bollnäs käka och ladda upp på Hotellet där det serveras Burgare för 159 kr och även lite annat gott finns. Sen går bussarna därifrån ca 15.35 och vidare ner på Ön för att plocka upp fler påstigande därnere. Även matchen visas på storbilds-TV på Hotellet för dom som inte kan ta sig till Bollnäs. I skrivande stund har jag inte sett någon info om det är samma matupplägg även då men Hotellet ska komma ut med info på sociala medier ikväll så håll utkik där.

Sen är det lika bra ni bokar biljetter till MÅNDAGENS 4e kvartsfinal hemma i Arenan också, gör det här >>> https://bandybyn.se/2024/02/11/ga-pa-match-kop-biljett-och-boka-mat-har/

Vad väntar oss i morgon? En lördag att minnas eller en lördag vi vill glömma?! Det vet vi inte nu men i morgon den här tiden vet vi. BIDRA med det du kan så säljer vi oss dyrt i SBB Arena i morgon.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share