Kvitterat efter stabil Edsbyseger

En bra kväll! Chefen tillbaka. Stabil seger. Arenan står kvar. Kvitterat till 1-1 matcher. Det var egentligen Edsbyn från start till mål ikväll och till slut utmynnade det i en stabil seger med 5-2 (2-0) och därmed kvitterat till 1-1 i matcher. Minst två matcher till i matchserien därmed, lördag 17.00 i Bollnäs (köp biljett, det blir fullt!) och på måndag här i Edsbyn. Intressant!

Vi slår fortsatt ur underläge i den här kvartsfinalen då vi måste sno en match i Bollnäs för att ta oss vidare och det är nog lättare sagt än gjort. Kvällens match visar dock att möjligheten finns då Edsbyn studsade tillbaka igen trots förlust i sudden i tisdags vilket där och då kändes väldigt tungt men Byn “gjorde något bra av det” till ikväll istället och vann odiskutabelt. Föutsättningarna var att Jocke Svensk var tillbaka i Byn (Edvin Altberg vilade) och i Bollnäs spelade Philip Åström istället för Rasmus Skarps. Det enda som inte var bra med kvällen var att Jesper Granqvist fick utgå efter 12 min med till synes nya smärtor i knät. Såg inte riktigt vad som hände men det var ingen närkontakt med någon tror jag och eftersom inte Jeppe dök upp nåt mer så anar man oråd. Vi håller tummarna och tänker på dig Jeppe!

Edsbyn började bäst och första kvarten var Byns. Bra tempo den kvarten och i huvudroll mest Teemu Määttä och virvelvinden Vadim Arkhipkin som har växt otroligt sen nyår och framåt. Är otroligt imponerad av Vadim för dagen! Just dom höll två på spräcka nollan i 5e min när virvelvinden växlade upp på egen planhalva och drev bollen i 50 m innan han smekte fram en passning till Teemu som blev sopren med Erik Persson. Tror Teemu försökte tunnla EP men den finten sprack och EP kunde parera. Surt då men kvittar nu.

Det skulle ändå komma ledningsmål under den kvarten när just Teemu i 14e min serverades öppet mål när Samuli och Oscar drog av ett blixtanfall på vänstersidan och Oscar serverade Teemu öppet mål för 1-0 och en middag för två på Restaurang 1921. Visst måste Teemu har några middagar där nu va? Dom kan nog äta där 1v snart om min känsla är rätt 🙂 Så långt helt rättvist att Byn ledde men sen tappade vi lite initiativet därefter ungefär i samband med en utvisning på Albin Bysell. Det blev lägre tempo i matchen därefter och det passar Bollnäs bättre är min känsla och när tempot är högre så är Byn vassast. Så här långt i alla fall.

Det kändes väl ändå rätt kontrollerat defensivt och med chef Jocke Svensk tillbaka så känns hela laget tryggare och Jocke själv täckte en drös skott under främst den här perioden. Linnea får räkna blåmärken ikväll. Vi skulle också öka på till 2-0 i 37e min och han gillar att näta mot främst Bollnäs vår Marius Åström och det är ju en väldigt bra egenskap. Nu åkte han rätt i djupet och fick en lyra av Per Hellmyrs och sopren med Erik Persson gjorde inte Marius något misstag. 2-0 Byn som stod sig till paus i mina ögon väldigt rättvist och tror faktiskt det orangeblå lägret kan hålla med där (?).

Edsbyns ramstarka defensiv är grunden till allt och ikväll hade inte Bollnäs nycklarna att låsa upp den men jag är övertygad om att det kommer att letas nycklar utav tusan fram till lördag nu. Det blir en jäkla match det och blir det inte fullsatt i både Arenan och på vårt bortastå då så fattar jag ingenting! Köp biljett!

Andra halvlek och intressant att se vad Bollnäs skulle hitta på. Byn behövde inte hittat på nånting för dom hade styrt in på vinnarspåret redan i 1a halvlek. Upptakten viktig och den gick till Byn som omgående tog kommandot även i den här halvleken. Tidig utvisning på Joel Wigren som hann sitta halva tiden innan Byn och Teemu Määttä gjorde 3-0 efter att Ted Hedell med en flipplyra från mittplan i stort sett friställt Teemu som var stark och både höll emot försvarare och rundade EP i samma moment och 3-0 efter 52 min.

Bollnäs försökte väl lite därefter men kom sällan in i Byns straffområde och när Byn ställde om då gick det fort. Så fort så Wigren fick vila 10 min igen när han blev på efterkälken och inte heller nu fick han sitta tiden ut. För Byn drev på i ett anfall som Noa och Ted styrde upp och när Bollnäs till slut fick stopp på den duon så fanns virvelvinden nr 71 med i en andravåg och sög upp bollen och passade vidare till Per Hellmyrs som hängde 4-0 i krysset efter precis timmen spelad. Timeout Bollnäs därefter och Byn fick vila och njuta lite.

Är man snäll kan man kanske ge Bollnäs sista halvtimmen lite på poäng sen men kanske mer för att Byn spelade mer på resultat än att Bollnäs växlade upp speciellt i sitt eget spel. Riku Hämäläinen (bäst i Bns tillsammans med Erik Persson) reducerade på ett distansskott i 63e men inte ens det gav nån nerv till matchen och 78e min var det över om det inte var över före det. Detta när Vadim vispade dit 5-1 efter att Samuli kommit runt på vänster och in efter kort och skyfflat bollen till Vadim som välförtjänt fick göra mål.

Bollnäs och Erik Pettersson reducerade till 5-2 på hörna i 84e så hörnmatchen vann Bollnäs med 1-0 denna kväll men det kan vi bjuda på. Edsbyns insats stabil utan att vi för den skull gör nån makalös topprestation. Jo defensivt gör vi det. Defensiven gör också att Bollnäs ser bleka ut så deras huvudbry är nog att lösa den. Känns som Byns höga lägstanivå är vinstgivande ikväll och att Bollnäs högstanivå var en bit bort ikväll.

Klart man är nöjd just nu men samtidigt har vi inte vunnit nånting så här långt utan det är 1-1 i matcher och bortamatch på lördag. Vi är fortsatt underdogs i den här kvarten där Bollnäs gick in som klara favoriter och det är därifrån vi jobbar men Byn brukar gilla såna utmaningar även om vi egentligen inte ska ställa det kravet på den här upplagan av Byn.

Slutspels-Farmers lever verkligen upp till sitt rykte och gjorde åter en fantastisk insats ikväll och sopade åter banan med Flames. 2-0 till Farmers där men på lördag lär Flames växla upp om man också ska leva upp till sitt rykte och då kommer det att bli en fantastisk ljudkuliss i SBB Arena och en lika fantastisk läktarkamp. Ladda Slutspels-Farmers för säsongens bästa insats!

Vi ger oss där för ikväll och sover gott på det här. Men innan vi gör det så gör vi väl som vi brukar göra när Byn vunnit, vi betalar in en SEGERSLANT till föreningen! Den idén är ju helt underbar tycker Helen Jonsäll som sköter bokföringen, den summerar man med stor gläjde varje gång. Jag ger TVÅ förslag igen: 5-2 blir 52 kr och det är ena alternativet. Målskyttarna nr 9 + nr 20 + nr 9 + nr 4 + nr 71 blir 113 kr så mina förslag blir då:

SWISHA 52 kr eller 113 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant

STORT TACK alla som deltar, jag blir lika glad varje gång Helen rapporterar hur mycket som kommit in! 🙂

På 50/50 var vinstsumman hela 24000 kr ikväll och vinnande nr 1609. Grattis!

SPELARBETYG:
+++ Joakim Svensk
++ Vadim Arkhipkin
+ Teemu Määttä

SM-KVARTSFINAL 2:5
EDSBYN-BOLLNÄS 5-2 (2-0)
Edsbyns mål: Teemu Määttä 2, Marius Åström, Per Hellmyrs, Vadim Arkhipkin

Publik: 2004

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share