Taggen klar för två år – ”fascinerande hur en hel bygd sluter upp och bidrar på sitt sätt”

Edsbyns IF Bandy är glada att Mattias “Taggen” Larsson, en genuin och värdefull edsbyprodukt, spelar vidare i den röda tröjan minst två säsonger.

Skönt att du bestämt dig Mattias, hur gick dina tankar inför beslutet och skriva två raka år denna gång?

– Först och främst är det skönt att bara landa och pusta ut efter en intensiv avslutning på säsongen. Sedan, efter ett tag, så börjar man fundera kring framtiden. Den här gången, likt den förra, hade det en liten bitter eftersmak efter att ha varit så nära att få spela final. Samtidigt, med lite reflektion, ska vi vara nöjda med hur säsongen utvecklade sig och framförallt med vad vi presterade i slutspelet. När man funderar byggs det upp en känsla av revansch och lust. Man får ny energi och vilja av att köra igen. Så egentligen fanns det bara ett spår, och det är att köra på och fightas mot nya mål och upplevelser tillsammans med laget, föreningen och även alla supportrar. De betyder så otroligt mycket. Det är fascinerande hur en hel bygd sluter upp och bidrar på sitt sätt, det känns stort att vara en del av det.

Allt är inte klart än men hur ser du på laget och även något så ovanligt som en ny tränare?

– Vi har bevisat att tillsammans kan vi göra något väldigt bra, och i laget finns det så mycket potential och kvalité. Och förutsättningarna man får som spelare från Assi, Elvin, Bengt med flera är ovärderligt. Jag vill lyfta fram dem lite extra som gör så otroligt mycket för att vi spelare ska må så bra som möjligt samt ha förutsättningar för att kunna prestera så bra som möjligt. Sedan är vi verkligen ett sammansvetsat lag som drar åt samma håll, och ordet tillsammans är en nyckel.
– Det ska bli spännande med nya tränare, jag har bara hört positiva utlåtanden om dem och det ska bli väldigt intressant att se vad dom kan lyfta in samt bidra med.
– Jag vill även passa på att tacka Kuben för allt han har gjort och hoppas att den sagan inte är slut.

Nytt jobb ryktas det om på Byn! Vad är det för jobb och vad gjorde du tidigare?
– Ja precis, det stämmer. Jag har fått en tjänst som skolvaktmästare och det ska bli kul och spännande. Tidigare jobbade jag som resurs och elevassistent.

Vi avslutar med att säga tack, vi är glada att du satsar och kör vidare med oss i röd tröja nummer 13.

– Tack själv! Det är en ära att få fortsätta bära de vackraste färgerna och ledorden kärlek, stolthet, tradition får sätta punkt den här gången.

Huvudtränaren har ordet

Tränare Skarps säger så här om Taggen:
– Mattias Larsson, eller ”Taggen”, är ytterligare en pusselbit som faller på plats. Han har under många år tjänat som städgumma, vilket kan ses som otacksamt men det är samtidigt ett bevis på hans breda register. När han fick förtroende som back tog han det med bravur. ”Taggen” är en spelare som jobbat i det tysta men som förtjänar beröm för sitt lojala och stabila spel. Han är en spelare som går till jobbet, varje dag!

Tack, vi gör det tillsammans!

Edsbyns IF Bandy tackar alla er som bidrar till Miljonklubben som hjälper till att göra denna förlängning möjlig.

Utan ert stora engagemang och era rödblå hjärtan skulle vi aldrig kunna slåss om topplaceringar.

share