Slutspels-Byn till semi efter ny klassiker

Det blev en match att minnas! LAGET Edsbyn, även kallad Slutspels-Byn, gjorde processen kort med antagonisterna från Bollnäs och vann med makalösa 10-1 (5-0) ikväll i den 5e och avgörande kvartsfinalen! 10-1!! På bortaplan! Det går knappt att fatta det här. 28/12 förlorade vi mot Rättvik… ikväll på dagen två månader senare blir Byn semifinalklara efter en klassikermatch vi aldrig kommer att glömma. Västerås nästa på lördag.

Hur kan en 5e och avgörande sluta på det här viset? Jo jag är säker på att mycket sitter i den vinnarkultur som finns i väggarna i Edsbyn men som inte alls finns i Bollnäs. Byn har gjort det här förut, gång på gång på gång. Byn vet vad man ska göra i såna här matcher. Det saknades i Bollnäs ikväll där många gömde sig istället för att kliva fram medan det var helt tvärtom i Edsbyn. DÅ kan det sluta på det här viset.

Man hade förväntat sig att man skulle komma hem oerhört besviken eller komma hem väldigt adrenalinkickad efter en knapp seger men nu när det blev så här har nästan euforin gått ur kroppen istället. Men det gör absolut ingenting!! Från början så kändes ju Byn hamna på minus när Noa Djäkner inte var med (sjuk?) och istället klev Tyler Myrmo in som avbytare. Dock spelade varken Tyler eller Edvin Altberg något förrän sista minuten typ utan Byn körde på två avbytare matchen igenom. Oerhört strongt det också efter att det ha varit match varannan dag i nio dagar.

Vi fick ganska tidigt ett kvitto på vad som kunde vara på gång när Teemu Määttä satte Byns 1a hörna i 7e min och från höger! Minns jag rätt har Byn inte gjort mål på en högerhörna sen Oscar avgjorde på Zinken 27/1 (?). Men nu när det väl brinner till DÅ svingade Teemu som förste skytt in den bakom ryggen på Erik Persson som förväntade sig skott längre bak i Byns uppställning och hade glidit ut lite för långt. Den starten i kombination med en superdefensiv från start och där några spelare verkligen visade att man var beredd att ta stort ansvar när Byn hade boll gjorde att Byn redan där kändes “stora och starka”

Jag tänker vara kortfattad med matchens innehåll men det blev några helt avgörande sekvenser här som faktiskt stängde matchen redan efter 34 min. Först åkte Anton Dahlberg ut på 10 min i 23e min och en man mer har Byn straffat Bollnäs nästan varje gång och nu var det dags igen för Anton fick bara sitta knappt 4 min så var det 0-2 till Byn. Super-Ted Hedell väggade sig med hjälp av Vadim igenom och sköt 0-2 lågt bakom Erik P. Jag har efterlyst utan att skriva det att Ted måste släppa boll mer och gärna som nu få tillbaka den och vilken succé det blev både här och sen vid 0-4 när Ted och Oscar väggade sig igenom och Ted stängde matchen! Det vet vi nu i efterhand i alla fall att det var över redan där.

Däremellan gjorde Vadim slitvargen Arkhipkin 0-3 efter halvtimmen spelad efter att Byn vunnit boll på mittplan och ställt om direkt. Vadim i avslutsläge och Byn hade verkligen gjort hemläxan från i helgen och i måndags för ikväll satt skotten PÅ mål och LÅGT på Erik Persson och då ringde det gång på gång! Byn gjorde 0-2 i 26e min och 0-4 i 34e min och för att vara helt säker så fullbordade Ted sitt hattrick när han gjorde 0-5 i 42a på ett skott som styrdes och ställde Erik. 0-5 stod sig till paus och var väl lite i överkant men när Byn har fullt fokus då är man oftast väldigt kliniska.

Effektiva Slutspels-Byn med en otrolig defensiv och som ikväll träffar mål var väl en kort men bra summering av 1a halvlek.

Som ni förstår så var det avgjort där även om man inte ville ta dom orden i sin mun i paus ändå. Fanns det nåt litet tvivel kvar så släckte Albin Bysell dessa tankar när han gjorde 0-6 frispelad av Samuli i 52a min och sen blev det lite av defilering resten av matchtiden även om Byn aldrig slog av på takten. Till slut landade det alltså på, fantastiska för oss och förnedrande för Bollnäs, 10-1 till Byn! Otroligt! Det bär ofta lite dit det bär för Bollnäs men man måste ändå stå upp lite bättre för klubbmärket såna här gånger, hade jag varit Bollnässupporter hade det här inte varit acceptabelt. Vi hade aldrig vunnit i SBB Arena, nu har vi det. Bollnäs hade aldrig förlorat en 5e och avgörande match i slutspelet (i modern tid iaf), nu har man det.

Men att Bollnäs faller ihop är inte vårt problem utan vi har fått ännu en klassikermatch att plocka fram regniga dagar i sommar så nog ska vi överleva den här sommaren också, så känns det just nu i alla fall. Att börja hylla den och den spelaren en sån här kväll är ingen idé utan det här är en insats av LAGET Edsbyn TILLSAMMANS och man gör det TILLSAMMANS med Slutspels-Farmers som var på plats ikväll igen och ordnade 5e raka läktarsegern! Farmers har helt klart prickat in toppformen i helt rätt tid. IGEN!

Efter match var det verkligen klackarna i taket och laget hyllades LÄNGE av Farmers och sen var slutvinjetten där så värmande när alla skadade från i lördags kom in på isen och radade upp sig framför laget och fick vara med på slutet av firandet. Gåshud och tårar!

Skulle väl kunna skriva mer men jag nöjer mig så här då jag är ganska tom i huvudet just nu faktiskt. Men otroligt GLAD! Konstaterar att Edsbyn sin vana trogen fortsatt spelar bandy i mars även den här säsongen medan Bollnäs hade sin topp i november och med avslut i februari, också ungefär som det brukar vara. Silly season börjar i morgon.

SEGERSLANT!!! Såklart så blir det Segerslant även ikväll och även om summan kanske blir “onödigt hög” så måste ju förslaget vara 10-1 blir 101 kr så mitt förslag blir då:

SWISHA 101 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant

Välj en lägre summa om det passar din plånbok bättre, absolut helt okej men kul om så många som möjligt visar LAGET SIN UPPSKATTNING med att vara med den här gången! Vill man dubbla eller trippla på 101 kr så gör man det såklart, allt är valfritt! 🙂

Sen måste jag också göra en uppdatering av TOJ-insamlingen för där blev det verkligen OLA JOHANSSON-effekt av det jag skrev igårkväll! MÅLET är 100 000 kr och igårkväll fanns det 83 000 kr insamlat. IKVÄLL var den summan uppe i 98 888 kr så det fattas dryga tusenlappen till 100 000 kr och jag VET att vi kommer att klara det. Fixar ingen annan det under morgondagen så betalar jag in den summan själv men jag tror inte jag behöver det! 🙂 Det är sista dagen på TOJ-insamlingen i morgon.

Jag kopierar in gårdagens förslag som grundade sig på att Ola har gjort 119st allsvenska matcher med Edsbyn och då blev förslaget:

SWISHA 119 kr till BANDYPENGEN 123 018 07 78 (Bg 5285-2225) och MÄRK: TOJ eller Ted – Oscar – Jeppe

Sen blev det ju också klart ikväll att det kommer att bli utbetalning på SLUTSPELSUTMANINGEN även den här säsongen, alltså precis lika som det blivit dom tidigare tre åren. Just nu är summan uppe i 200 kr/person inför semin mot Västerås och just nu är 264st med. Vill du också vara med så smsar du mig på 070-333 05 20 och skriver Slutspelsutmaningen och ditt namn.

Går läsa mer här >>> https://bandybyn.se/2024/02/16/slutspelsutmaningen/

SPELARBETYG utgår ikväll då det här är en TILLSAMMANS-seger mellan LAGET och FARMERS och ALLA ANDRA som på ett eller annat sätt engagerar sig i Edsbyn! Sponsorer som privatpersoner och ni ALLA är helt fantastiska och TILLSAMMANS är vi svårslagna!

Lilla SM-Finalen är vunnen! Nu är vi fortsatt med i racet om den riktiga SM-Finalen och har att ta oss an Västerås i bäst av fem. Där är vi otroligt nederlagstippade och det är slå ur underläge de luxe som gäller där och vi börjar borta på LÖRDAG kl 17.00. Sen hemma på måndag, borta på onsdag och blir det fler matcher så är det hemma lördag 9/3 och eventuell 5e och avgörande borta måndag 11/3.

Nu njuter vi, betalar Segerslant och försöker sova! TACK ALLA!

SM-KVARTSFINAL 5:5
BOLLNÄS-EDSBYN 1-10 (0-5)
Edsbyns mål:
Ted Hedell 4, Vadim Arkhipkin 2, Teemu Määttä, Albin Bysell, Oscar Wikblad, Marius Åström

Publik: 3177

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share