Inför: Västerås-Edsbyn

Sista rycket före annandagsbandyn i morgon mot Västerås borta i kommande SM-Finalarena. Det är slitet och skadeskjutet i väldigt många lag just nu och där räknas också både Edsbyn och Västerås in och det återstår att se vilka spelare lagen kommer till spel med. Vi slår definitivt ur underläge i morgon men sånt har ju passat Byn förut!

Det måste vara en rekordartad säsong när det gäller skador i årets Elitserie. Tyvärr! Den kombon och tunna trupper gör att även halvskadade spelare som egentligen borde vila också måste ställa upp och i långa loppet är ju det såklart inte bra. Ögnar jag lite snabbt igenom lagen så kommer jag på nån spelare i varje lag som varit eller är långtidsskadad utom möjligtvis i Motala och Frillesås? Men där glömmer jag säkert någon istället då.

I övrigt kan jag räkna upp en drös på uppstuds som varit/är skadade: Jens Wiik Bollnäs, Rinat Shamsutov Rättvik, Emil Viklund, Adam Blomster, Mikko Lukkarila m.fl. i Vbg, David Jansson Hammarby, Stefan Kröller, David Thorén Sirius, Ilja Gratjev, Johan Esplund, Theo Lewerin Gripen, Joel Engström SAIK, Joel Broberg Villa, Philip Lennartsson Vetlanda, Hampus Lindén, Robin Öhrlund, Tatu Ässämäki, Martin Söderberg Broberg, Tobias Nyberg, Christoffer Fageström, Max Mårtensson, Pontus Vilén VSK, Oscar Wikblad, Jesper Granqvist Byn och sett till alla lag säkert några fler som missat tre matcher eller mer som jag just nu inte kommer ihåg 🙁

Det känns verkligen tråkigt och oroväckande och några lag här kommer att få betala priset säsongen ut är jag rädd för då som sagt istället spelare som borde vila lappas ihop för stunden för att kunna spela match. Inför i morgon vet vi med säkerhet att Jesper Granqvist och Albin Bysell inte kommer till spel i Byn. Mest allvarligt för Jeppe med bakre korsband av och ett ledband uttänjt/nästan av och en prognos på 6v rehab. Det ska gå spela med bakre korsband av med ett specialskydd så ledbandet är det som ska läka. Läget kunde varit bättre men kunde också varit värre! Nästan så 6v är taget för mig, jag trodde säsongen var över när det hände… Bysell knäskadad i slutet av en U19-match igår, prognosen säger ändå att det är av lindrigare art men spel i morgon uteslutet.

Tobias Nyberg (diskbråck) och Christoffer Fagerström (hjärnskakning, den andra på kort tid) har missat dom senaste matcherna i VSK och där kanske troligare att Nyberg kan vara redo än Fager (?). Pontus Vilén drog främre korsbandet förra säsongen och kör rehab fortfarande men kan förhoppningsvis vara aktuell i slutet säsongen (?). Max Mårtensson fotfraktur var det väl och borta resten av säsongen (?). Det blir många parametrar att ta hänsyn till om man ska spekulera om hur matchbilder m.m. ska se ut just nu så jag känner att jag lägger inget krut på det inför morgondagen. Det är lappa och laga som gäller i bägge läger och sen ut och göra en bra prestation utefter det. Laget med bäst inställning kanske vinner?! Må det vara Byn om det hänger på det.

Västerås borta är alltid en toksvår match och får man något med där är man alltid nöjd! Att den matchen kommer just nu för Byn kan väl vara både bra och dåligt tänker jag. Dåligt om man tänker att Byn säkerligen kan ha lite stukat självförtroende och då extra svårt att ta sig an VSK på bortaplan såklart. Samtidigt är det här en match där ingen kräver att Byn ska vinna utan allt vi kan få med här får ju ses som ren bonus. Så är det i min värld i alla fall och på så vis ingen press på Byn i morgonkväll.

Det gäller att vi på sidan stöttar laget mer än någonsin nu och stötta kan man göra på olika vis, helst på plats såklart men i den här matchen får Dag Adler o co hålla den rödblå fanan högt och säkert dyker några bybor till upp också tror jag. Fortsätt låta det synas vilket lag ni håller på även om vi inte gör nån toppsäsong så här långt = Viktigt!

Vi kör väl några PÅMINNER OM även idag:

Edsbyns Hotell sänder Västerås-Edsbyn i morgon och från kl 17.30 går det även att ladda upp med mat i Bistron på hotellet = Kökets tips i morgon är Bacon cheeseburger med pommes och dipp för 159 kr men det finns även några rätter till på menyn.

På Edsbyns Hotell finns även biljetter till Annandagens brunch för 150 kr och då ingår både Bandybrunch och samma biljett är också din entré till kvällens evenemang på hotellet. Läs mer här >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/info-infoer-annandagen

Annandagsbiljetter till matchen köper du här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/114?S=0

Annandagen är BANDYNS DAG även om andra sporter sen några år tillbaka också gör anspråk på den dagen! Går man på bandy EN gång på en säsong så gör man det på Annandagen, det är sen gammalt! Hoppas alla supportrar oavsett tillhörighet hjälper till att bevara denna tradition genom att se Annandagsbandyn PÅ PLATS, gör det DU också! 🙂

Avslutar med att upplysa om Utmaningen Hörnpengen som du kan läsa mer om HÄR >>> https://bandybyn.se/2023/12/18/brindholms-utmaning-hornpengen/

Det handlar om att betala en slant (15 kr – 25 kr – 50 kr – 75 kr – 100 kr alt valfri summa) för varje hörnmål Byn gör under Elitseriens andra halva. Under den första halvans 13 omgångar gjorde Byn 12st hörnmål och med Hörnpengen hoppas vi kunna putsa till den siffran lite under andra halvan av serien. Summering efter sista matchen den 9/2 och man har sen hela februari på sig att betala in sin summa till MILJONKLUBBEN dit alla pengar går.

Just nu, ett drygt dygn före matchen mot VSK, är summan uppe i 1615 kr/hörnmål. Klart bra efter bara två dygn men kan vi få upp den summan till över 2000 kr innan matchstart i morgon tro? JAG hoppas det såklart! 🙂 Smsa mig på 070-333 05 20 och uppge namn + summa per hörnmål du vill satsa om du vill vara med. Gör gärna det, då blir jag jäkligt glad! 🙂 mejla på brindholm66@gmail.com eller skicka på Messenger funkar också.

Redovisning FIKTIV från Byn-Vetlanda = 3736 kr = Bästa FIKTIV hittills! TACK ALLA som bidrog! 🙂

Skrev ihop Inför tidigt ikväll i hopp om att hinna se nån av kvällens matcher då resterande omgång spelas ikväll och sen VSK-Byn i morgon. Ikväll möts: Bollnäs-Rättvik, Frillesås-Motala, Vänersborg-Hammarby, Sirius-Gripen, Sandviken-Villa och Vetlanda-Broberg. Den säkra trippeln skulle nog vara: Bollnäs, Sirius och Vetlanda tror jag. Frillesås spelar bättre borta än hemma och det här känns ovisst men gissar på Frille ändå där. Vänersborg luggar nog Bajen på bägge poängen och Villa går det väl inte tippa emot eller kommer en reaktion mot SAIK ikväll? Kanske ändå känner jag och väljer i alla fall att börja kolla på den matchen.

Tänk positivt nu och försök få fram bilder där vi jublat för seger borta mot Västerås, något som hänt många gånger! Vi hoppas såklart på mirakel även om VSK är klara favoriter i morgon.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share