P19-landslagsspelare återvänder till moderklubben

Albin Bysell, som återfanns i Sveriges P19-lag som vann VM-guld i Göteborg i slutet av januari, återvänder till Edsbyn efter två säsonger i Brobergs organisation. Han har skrivit på för 1 år.

Välkommen tillbaka till Edsbyn, Albin! Hur känns det?
– Tack, det känns jättebra att vara tillbaka!

För de edsbysupportrar som inte har full koll på dig – vem är Albin?
– Ja, jag är väl en ambitiös och träningsvillig kille som lägger ned väldigt mycket tid för att utvecklas. Som spelare är jag en hårt jobbande forward med ett hyfsat skott som hatar att förlora.

Två säsonger i Brobergs organisation bakom dig, har det varit lärorikt?
– 
Absolut, jag tar med mig jättemycket från tiden i Broberg. Både som person och spelare, så det har verkligen varit lärorikt!

Du blev under säsongen världsmästare med P19-landslaget, grattis till det!
Vad är ditt personliga mål med den kommande säsongen?
– 
Tack! Ja, jag ska väl fokusera på att utvecklas så mycket som möjligt. Sedan hade det vart extremt kul om jag kommer med i år igen, så det är ett delmål. Men nu är allt fokus på Edsbyn och att utvecklas så mycket som möjligt!

Vilket nummer kommer du att spela i och varför?
– 
Jag har valt nummer 10. Anledning till det blev just den att jag hade Daniel Liw som förebild när jag växte upp, så att få bära samma nummer som Daniel blir otroligt coolt!

Huvudtränare Magnus Olsson gillar att en egen produkt vänder hem till Byn igen.- Albin är en spelare som vänder hem till Edsbyn av olika anledningar. Vi har haft ögonen på honom dessa två år och sett hur han har utvecklats under tiden han har varit i Broberg, både på och utanför isen. Han är en hårt jobbande forward och har ett vasst skott, det kommer att bli mycket spännande att följa hans fortsatta utveckling här hos oss.

Vi hälsar Albin välkommen tillbaka till Edsbyn, vi ser fram emot att få se dig i Svenska Fönster Arena i vinter.

Edsbyns IF Bandy vill rikta ett stort TACK till alla medlemmar i Miljonklubben 2022/23.
Tillsammans bygger vi framtiden!

share