Mästarlaget 2022

Byn mästare efter galen dramatik genom hela slutspelet

Edsbyn slutade på tredje plats i Elitserien och ställdes mot Sirius i kvartsfinal. Det blev sånär uttåg redan där men Byn kunde vinna efter fem rafflande matcher. I semifinalen väntade ett stjärnspäckat AIK, som förde spelet i stora delar av serien men med en fantastisk lagmoral kunde Byn gå till final redan efter fyra matcher. Villa var stora favoriter i finalen men chockades av Edsbyns matchupptakt, de rödblå var i förarsätet under hela matchen och kunde hålla undan till föreningens 13:e SM-guld.

SM-final: Edsbyn – Villa/Lidköping 5-4
Studenternas Uppsala, 19 mars

Edsbyns mål: Ted Hedell 2, Per Hellmyrs, Jimi Heinonen, Mattias Hammarström
Publik: 12.648

Edsbyns 13:e mästarlag: Henrik Karlström (mv), Per Hellmyrs, Oscar Wikblad, Samuli Helavuori, Joakim Svensk, Mattias Larsson, Martin Frid, Mattias Hammarström, Jonas Edling, Marius Åström, Jesper Granqvist, Rasmus Skarps, Jimi Heinonen, Tommi Määttä, Vadim Archipkin, Ted Hedell,  Oscar Löfström (mv). Ledare: Magnus Olsson, Mats Hammarström, Ola Johansson, Klas Elvinsson, Stefan Asikainen, Bengt Ryhed

share