Krigarpoäng med hem från Frillesås

Det slutade till slut 3-3 efter underläge 1-2 i paus i Frillesås idag. Känns som både en förlorad och en vunnen poäng men då vi hamnade i underläge i 85e min får vi ändå känna oss nöjda med att vi fixade en poäng. Vi griper dom halmstrån vi kan nu så kanske, kanske…

Det är verkligen inte lätt att åka till Frillesås och vinna för något lag. Några lag har fixat det såklart men vi är i sällskap med Broberg, Vetlanda och Sandviken som också kryssat i Frillesås. Lägg därtill att vi har ett rejält stukat självförtroende för dagen så tycker jag det ändå var starkt att få dit kvitteringen efter att Frillesås genom Linus Jönsson gjort 3-2 Frillesås i 85e min. I det läget förlorar man matchen 8 av 10 gånger i det läge Byn är just nu är min bedömning men här lyckas ändå Byn mobilisera kraft och kriga in 3-3 genom Oscar Wikblad i 90e min. Det tror jag kan vara ett viktigt halmstrå för framtiden vi tog där på det sätt poängen tillkom (?)

Sett till hela matchens spel och målchanser tycker jag ändå Edsbyn är lite bättre än Frillesås men vi får slita så in i bomben för att få in bollen i mål medan t.ex. Frillesås behövde två halvchanser för att göra två mål i första halvlek. Kvitteringen till 1-1 styrde på någon och ställde Henke Karlström (som var åter i Byns kasse) och 2-1 ett skott ganska rakt framifrån i hyfsat fritt läge som Henke nog trodde han hade men bollen smet in under armhålan. Ett liknande läge hade Byn på tilläggstid vid ställningen 3-3 när Vadim Arkhipkin sköt ur högervinkel, bollen smet då under mv Johannes Gustafssons armhåla men tog då istället vägen utanför stolpen och till resultatlös hörna. Det är lite så det är just nu.

Edsbyn började annars positivt och i bra tempo, störde Frillesås högt i deras spelstarter vilket förbryllade hemmalaget. Det är ofta en effektiv taktik men det kräver sin man samt en jäkla inställning för att göra det och det är mest i ett sånt spel man önskar det hade gått klona Jonas Edling. Vi fick dock inte önskad utdelning under perioden men vi har ju lite oss själv att skylla också där då vi bränner sju hörnor första 25 min. I efterdyningarna av vår första hörna tog dock Byn ledningen med 0-1 genom Teemu Määttä som distinkt föste bollen i nät från i höjd med straffpunkten efter bra förarbete Ted Hedell och det redan efter 2,30 min.

Snabb kvittering Frillesås dock på målet som ställde Henke via en styrning. Mitt i halvleken jämnade också spelet ut sig och när hemmalaget tog ledningen med 2-1 i 26e min kändes det bara så typiskt just för nu för Byn som hade varit ganska klart bättre så långt. Sista kvarten en svårspelad is och mer kamp och Frillesås fick 2-1 med sig in till pausfikat. Där och då hade man också tagit det kryss vi till slut fick, i alla fall kände jag så. Dessutom lite motvind i andra halvlek då Byn valde att byta sida innan matchstart för att få medvind i 1a halvlek.

Vi vinner sen alltså andra halvlek med 2-1 där första målet i halvleken kändes oerhört viktigt att få. Det tog en kvart innan det kom när Byn kom runt på höger, Teemu vek in i straffområdet och såg brorsan Tommi vara redo i utkanten straffområdet och Tommi sköt ett välplacerat skott till 2-2 efter timmen. Sista halvtimmen spännande där en del lägen skapades och där Oscar Wikblad hade det bästa läget med friläge i lite obalans i 71a min vilket gjorde att Gustavsson kunde parera. Sen händelserika sista 10 min, ett bortdömt mål för Frille för en helt riktig offside samt strax därefter avslut Rasmus Skarps tätt utanför i bra läge.

Sen kom då de två målen fram till 3-2 och 3-3 samt läget för Vadim därefter under den 4,5 min långa tilläggstiden. Det nästan sista som hände var att Teemu (?) slog ett frislag från egen planhalva (eller om det var en lyra i spelet, glömt) som Gustafsson felbedömde lite och sånär gick den över honom och i mål men han tippade den till en högerhörna Byn. Där svor jag där och då att inte Rasmus Skarps fick skjuta då han kändes redo från rakt framifrån men Teemu tog den före Rasmus och jag tror den var på mål i alla fall och Gustafsson parerade. Du får vara lite mer ego när det samlas för att bestämma vem som ska skjuta hörnan Rasmus, är nog enda sättet för att få skjuta fler.

Direkt vid slutsignal var ändå känslan att det var huvudsaken vi inte förlorade. Tror också det är en helt annan känsla att åka hem med 1p istället för 0p för laget för det hade nog känts eländigt att åka hem vid förlust, speciellt när man är värd minst en poäng. Det som Byn kan bedömas på idag är ju arbetsinsatsen för det blir ju såna matcher i Frillesås varenda gång. Arbetsinsatsen är klart godkänd tycker jag och med bara lite medstuds så har vi vunnit den här matchen dessutom. Så fortsätter vi göra samma arbetsinsatser även framöver så kommer också skutan att vara på rätt köl när SM-slutspelet startar oavsett när det startar. Väljer vi dock att återgå till det lite mer bekväma deff-arbetet längst fram i planen som vi sett lite för mycket av den här säsongen så blir det heller inga framgångar vare sig i serieavslutningen eller i slutspelet så det är väl egentligen bara att välja.

Nu har vi Villa Lidköping borta på tisdag och det känns väl mer som ett “omöjligt uppdrag” just nu. Samtidigt kanske skönt att spela en match som inte är en “måste-match” nu för att sedan avsluta med tre matcher som är mer av den karaktären. Ni kan ju redan nu börja planera så det är nåt annat i vägen i almanackan nästa fredag 3/2 då vi möter Broberg hemma i Arenan. Det kan bli en oerhört avgörande match gällande att hamna topp-6 och slippa åttondelsfinal eller inte. Då ska inte Byn förlora p.g.a. för dåligt publikstöd i alla fall! Ett Broberg som tog en skalp genom att vinna borta mot Bollnäs igårkväll, något jag inte hade på känn. Den segern stärker Broberg som dessutom är spellediga nästa omgång så deras nästa match är mot oss.

I dagens övriga matcher blev det, till slut, tre favoritsegrar. Villa vann med “bara” 8-4 borta mot ett magsjukedrabbat Motala som tillsammans med sina skadade spelare saknade 6st ordinarie spelare. Sen ledde både Vänersborg borta mot Vetlanda och Gripen borta mot Hammarby med ca kvarten kvar att spela men både Vetlanda och Bajen vände till segrar med 6-5 resp. 5-2. Så till slut knaprade Frillesås in 1p på Vbg + Gripen och än lever det för Frille som dessutom möter Gripen borta i nästa omgång. Fri entré och bandyns dag gav en publiksiffra på 4310 personer på Zinken. Västerås-Sirius fullbordar omgången i morgon söndag på klassisk bandytid kl 13.15.

Nästa uppgift för Edsbyn är alltså Villa Lidköping borta på tisdag. Ett Villa som vann serien idag så vi gratulerar till det. För Byns del saknades Per Hellmyrs även idag, återstår att se om nr 4 är redo på tisdag, bör vara det är känslan.

SPELARBETYG:
+++ Joakim Svensk
++ Martin Frid
+ Teemu Määttä

Påminner också om utlottningen av Teemu Määttäs signerade matchtröja, läs mer här >>>https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/stoed-bandypengen-vinn-teemu-maeaettaes-signerade-matchtroeja

FRILLESÅS-EDSBYN 3-3 (2-1)
Edsbyns mål: Teemu Määttä, Tommi Määttä, Oscar Wikblad
Pubilk: 449

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share