En av de största tackar för sig

Edsbyns Jonas Edling väljer att avsluta karriären efter 22 säsonger, 643 matcher och 658 mål, varav hela 12 av målen i SM-finaler.

Edsbyns segerrikaste spelare genom tiderna har 9 SM-guld på 10 finaler och på meritlistan finns även 3 VM-guld, 2 europacupsegrar, 1 World Cup-seger, 3 Svenska cupen, stor grabb nr 242.

Målskytt, lagspelare, mångårig lagkapten. Jonas Edling är lika känd för sina mål, flest i föreningens historia, som för en sällsynt smart och uppoffrande defensiv. En kulturbärare på och vid sidan om isen, som är ensam om att ha funnits med på planen vid samtliga våra SM-guld 2004-2022. 

Jonas gjorde sig först ett namn som flitig målskytt i våra Bollnäs-derbyn, som då utgjorde de självklara höjdpunkterna under säsongen. Därefter skulle han förknippas med mål i den största av bandymatcher – finalen. Han gjorde hattrick i finaldebuten 2004 och mål i sina sex första finaler. Sviten bröts mot Bollnäs 2017 men han fanns åter i målprotokollet när finalen var tillbaka på “Studan” 2018 och 2020.

– Jag har fått vara med om en fantastisk karriär och spelat många stora matcher som man inte kunde drömma om när jag började spela bandy, säger Jonas.

– Jag vill tacka Red Farmers, Miljonklubben, Edsbyns Bandyvänner och alla andra som varit med och bidragit och stöttat oss i laget under alla år. Jag hoppas att alla fortsätter stötta edsbybandyn så jag får uppleva nya SM-finaler, men nu på läktarplats. Jag vill också passa på att tacka alla spelare och ledare som funnits med under mina 22 säsonger och som har bidragit till att jag fått uppleva alla dessa framgångar.

– En fantastisk bandyspelare och person, en spelare som talar med stora bokstäver på isen. Lagspelare av stora mått och grym tvåvägsspelare. Ett cv som gör att han sätter in sig i toppen av bandyns historia, säger Magnus ”Kuben” Olsson.

Karriären avslutades som ni nu vet med SM-guld på Studenternas i mars. Egentligen för bra för att vara sant men samtidigt – hur skulle den annars sluta? 

Vi avslutar med några ord från tre av Jonas medspelare och uppmuntrar alla andra att skicka en hälsning, och kanske ett favoritminne från “Fimpens” fantastiska karriär, i sociala medier under hashtagen #tackedling!

”Jag är så glad och tacksam att jag fick spela en sista säsong med Jonas. Så himla roligt vi haft denna säsong, det kommer jag aldrig att glömma! Vi har spelat ihop sedan vi var 6-7 år genom alla ungdomslag och alla landslag. Jonas har alltid varit den som gör allt för lagets bästa, en klubbikon med otroliga 9 SM-guld är så imponerande! Otroligt trist att han väljer att sluta såklart, men sagan om bandyspelaren Jonas Edling kan inte få ett bättre slut.”
Per Hellmyrs 

”Den störste vi haft i klubben, en förebild sedan jag var liten och som man sett upp till. En lagkapten som jag lärt mig väldigt mycket av.”
Oscar Wikblad

”En stor ledare och förebild som betytt väldigt mycket för Edsbyns framgångar. Den bästa lagkamrat man kan önska sig och han kommer att bli saknad i omklädningsrummet.”
Joakim Svensk


share