Inför SM-semifinal 3: AIK-Edsbyn

Kvitterat efter gårdagen och tillbaka på ruta ett igen. Kravet på Byn är nu att man åter måste vinna en match i Gubbängen Arena men då vi gillar att spela på bortaplan den här säsongen så varför inte en repris?

Lite retfullt att vi inte lyckades knyta ihop det igår när vi väl hade vänt matchen. En väldig skillnad på 2-0 i matcher och 1-1 men nu vann AIK och det känns ändå rättvist att det är 1-1 efter två matcher. Lagen spelar disciplinerat är känslan och det är hittills en lugnare semifinal känslomässigt än förra säsongen. Det var i match 2 det brakade loss då med spottloska samt AIK-folk som “plankade in” fast det var max 8 pers i publiken som gällde vilket då var hemmasupportrarnas 8st platser såklart. NU fick man väl knappt ihop 8st AIK-are på läktaren fast man fick komma! Knepigt det där.

Farmers skickar en buss även i morgon vilket är oerhört betydelsefullt. Överlag så har folk känts positiva idag trots förlusten igår och många har sett “positiva signaler” som gör att man tror det här ändå kan väga över till Edsbyns fördel till slut. Såna lyssnar man gärna på såna här dagar! Lagen var ju också helt jämna igår men där skillnaden väl ändå var Erik Pettersson, Mossberg och till viss del Tobias Nyberg om än Byn fick tag på honom ganska bra igår. Robin Öhrlund också bra tyckte jag. Två likvärdiga försvarsinsatser där det finns mer att önska i bägge läger men ändå positivt att vi är med AIK målmässigt i en match med så många mål. Får Byn klura och analysera den här matchen lite så tror jag vi kan hitta fler nycklar till att slå AIK.

Pressen är ju på AIK och det känns alltid skönt och det passar också Byn bra. I morgon gäller det väl t.ex. att skaffa lite fler än dom TRE hörnor Byn ordnade igår varav TVÅ gick i mål. Efter två matcher är det 26 – 11 i hörnstatistik för AIK och på dom 0-4 i mål till Byn! Jag tror Byn studerat AIK:s hörnrus väldigt noga och vi har ett övertag där så här långt och över fem (?) matcher kan mycket väl det lag som gör flest hörnmål gå vidare till slut. Rasmus Skarps känns väldigt het för dagen på högerhörnor så helt klart ska han skjuta någon extra just nu.

Edsbyn går runt på 14st utespelare och vad jag kan se är dom fräscha allihop även om det såklart är skavanker på många ändå nu med det täta matchande som varit. Där känns AIK mer halvt skadeskjutna och AIK spelar ju också med bara tre avbytare så där kommer det att slita mer över tid. Igår verkade Isac Karlsson få problem med baksida lår vilket är lurigt när matcherna är så tätt och det fanns även några till som man sett fräschare om man säger så. Dock utan att nämna några namn för då blir vi väl straffade av den/dom i morgon!

Intressant att se det taktiska spelet i morgon. I söndags var det ju prio defensiv i Byn med lyckat resultat så det är väl favorit på att matchplanen ser ut ungefär så även i morgon. Vinner vi tack vare det så gärna, det kvittar helt hur matchbilden ser ut nu, det är bara segrar som gäller! AIK lär nog gasa från start och vill säkert gärna inleda målskyttet vilket visat sig vara vinstgivande så här långt. Kan vi hålla dom stången första kvarten så ökar Byns chanser för varje minut som tickar på sen så vi räknar med en tuff förstakvart där det är fokus på att hålla tätt och klarar vi det, då jäklar!

Har du minsta fundering på att se matchen på plats så gör slag i saken och boka plats på Farmers buss >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/buss-till-semifinal-3

Det är mer “Klackfolk” anmälda den här gången än senast vet jag och då fick vi till bra stämning i söndags ändå. Så läktarmatchen vinner Farmers igen, det vet vi redan så just det blir ju inte ens spännande. Hoppas ÄNNU FLER från “Farmers Stockholm” dyker upp denna gång också så ökar Byns segerchanser ännu någon procent.

Jag tänker inte skriva längre än så här idag = Kors i taket! Jag avslutar med att länka till Miljonklubben igen. För hur det än är så är det tack vare den som Byn har ett stabilt semifinallag och inte ett lag som “bara” spelar kvartsfinal och/eller missar slutspel ibland. Sen är det inte säkert att vi fortsatt mäktar med att hålla nivån på Miljonklubben men då är det ju bara så. Vi ska inte bygga för pengar vi inte har utan vi ska rätta mun efter matsäcken och sen får vi se vilket nivå matsäcken tillåter. Så det beror lite på vad DU och alla andra har möjlighet att bidra med där.

Länk till Miljonklubben >>> https://www.bandybyn.se/Miljonklubben/blimedlem/

Om ungefär ett dygn vet vi om det blir “fredagsfeeling” eller halvdant helghumör! KÄMPA BYN och Farmers!

KOM IHÅG också att i morgon kostar det 79 kr att se matchen på Sportbladet Play Bandy även om du har abonnemang. Så du inte kommer på det kl 18.59!

share