Inför SM-kvartsfinal 1: Edsbyn-Sirius + Slutspelsutmaning

    

Fredag. SM-slutspelsstart. Farmers i högform. Utmanad av Västra Sidan. Två mycket taggade lag i bäst av fem. Orkar vi ägna tankarna åt idrott så finns här alla ingridienser för härlig tillställning i Arenan i morgon!

En jobbig dag för alla tror jag! Putin gjorde verklighet av sina hot och sätter mer eller mindre en hel värld i skräck men främst såklart invånarna i Ukraina. Sjukt! Dessutom på det interna planet här i Edsbyn så tog cancern igårkväll ännu en alldeles för ung kvinnas liv från en familj ”vi alla fått följa” i deras kamp mot den förskräckliga sjukdomen. Otroligt sorgligt. Så ingen rolig torsdag men vi måste se framåt ändå och för några timmar i morgon så finns i alla fall en förträfflig möjlighet att skingra tankarna och fokusera på annat en stund.

För då startar SM-slutspelet i bandy och efter att åttondelsfinalerna är spelade så står det klart att Sirius blir våra motståndare och vi startar i vår hemmaborg. Som dagsläget är så har jag väldigt stor respekt för detta Sirius men föredrar ändå att möta dom än Vetlanda. Det blir mer ”slutspel” över det här nu och det kommer nästan med garanti att bli en otroligt bra stämning i Arenan i morgon dessutom. Farmers har gjort en mycket bra säsong och laddar för säsongsbästa i morgon vilket jag också tror på. Det som talar ännu mer för det är att Farmers får konkurrens av antagligen seriens mest fanatiska supporterskara Västra Sidan som med garanti också kommer göra säsongens bästa bortamatch i morgon! Matchen lockar mig mycket men den här kampen på läktaren gör definitivt också det! Så sitt inte hemma och titta i morgon utan har du möjlighet så ta dig till Arenan!

Biljett köper du här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/70?S=0 

Erkänner att det känns lite pirrigt inför morgondagen och det är Edsbyns insats borta mot AIK som satt myror i huvudet såklart. Den hade mycket mer att önska och vi var chanslösa från minut ett i den matchen och även om Byn haft träningsfokus på SM-Slutspel så var insatsen för blek ändå. Byn kommer att vara bättre i morgon såklart men det gäller att vi är bra mycket bättre också för att tygla ett Sirius som med garanti ser sin chans just i morgon. Känslan är att Sirius måste ta matchen i morgon för att kunna slå ut Byn över fem matcher men samtidigt känns det inte som en omöjlighet att det händer heller.

Förhoppningen är såklart att vi får se det där bestämda och fokuserade Edsbyn som vann med 7-1 borta mot Broberg på trettondagsafton. Då var Byn makalöst bra och tankarna skenade såklart iväg mot både det ena och det andra. Vid den tidpunkten var ”alla” övertygade om att det skulle bli Villa-Edsbyn i SM-Final och just då var också dessa två i en klass för sig. Men det är nästan två månader sen nu och under den tiden har saker förändrats. Som lag så gäller det att ha en stegrande kurva under säsongen vilket också Byn hade under november, december och en bit in i januari då. Men därefter har Byns kurva planat ut medan istället främst AIK och Västerås samt även Sandviken haft sin stegrande kurva och just nu känns åtminstone AIK och Västerås vara snäppet vassare än Byn.

Det är väl ingen fara med det egentligen då ju det var så tipsen såg ut före säsong men det ger ändå en del huvudbry inför slutspelet. Nu hoppas jag huvudbryn är obefogad men det vet man ju inte förrän tidigast i morgonkväll och just det gör ju att fredagen kittlar extra mycket. Sirius å sin sida gör ju en väldigt bra säsong och får såklart en boost av veckans matcher/segrar mot Vetlanda så att tro att Sirius kommer hit slitna i morgon tror jag inte alls på. Under resans gång kan det bli så men inte i morgon.

Sirius spelar ju en mycket positivare bandy nu än tidigare och spelar med en bra grundfart i sitt spel och är absolut en klubb som är på rätt väg på sin resa. Den namnkunniga tränarkvartetten nämnde jag i Inför för nån vecka sen och det är ju givet att dom har väldigt stor del i det. Oscar Robertsson, Andreas Eskhult, Olle Gabrielsson och Jonas Holgersson heter staben, den går inte av för hackor. Dessutom, då både William och Matteus Liw finns i Sirius lag, så består med garanti en av livlinorna av Thomas Liw också om det skulle köra ihop sig! Jag har respekt för alla dessa namn men allra mest för livlinan.

Sirius vann hemma med 5-3 i december och Byn tog revansch nu i mitten av februari genom att vinna med 7-5 hemma. 7-5 var dock smickrande små förlustsiffror för Sirius då, ca 7-3 har speglat det hela bättre. Så från den matchen kan Edsbyn plocka med sig en hel del som vi förhoppningsvis har nytta av i den här matchserien. Där fanns delar i matchen där kollektivet fungerade bra tillsammans men det är ändå annars största anledningen till att Byns kurva planat ut, att alla inte presterat samtidigt utan det har varit lite försäsongsstuk på en del av matcherna med ojämna individuella prestationer.

Vi hoppas på något annat i morgon och det känns spännande att inte veta hur magkänslan är kl 21.00 i morgon. Är den jättebra, normalbra eller är den bekymrad (?). Det är viktigt att få en bra slutspelskänsla och matchen i morgon kommer garanterat att sätta stor prägel på den här matchserien.

På vår slutspelshalva finns också AIK och Broberg som således möts i Gubbängen Arena i morgon. När dessa lag möttes där i början av serien så vände och vann AIK med 6-4 sista halvtimen efter underläge 2-3. Under resans gång sen så har ändå Broberg mattats en aning (eller tränat för slutspel?) medan AIK ångat på mer och bättre än någonsin (hoppat över att träna för slutspel?). Med lördagen på näthinnan dessutom så har jag väldigt svårt att se hur AIK ska kunna förlora den här matchserien och det kan också bli 3-0 i matcher för AIK.

Villa-Motala och Västerås-Sandviken möts på den andra halvan. Villa vinner ju med 3-0 i matcher medan sen VSK-SAIK kan bli en riktig holmgång. Över fem matcher är nog VSK:s bredare trupp avgörande ändå men därmed inte omöjligt att SAIK kan skrälla just i morgon. Den matchen börjar kl 18.00 förresten.

Avslutningsvis så har jag en önskan att ni hakar på i Slutspelsutmaningen! Samma upplägg som förra säsongen där man betalar i efterhand beroende på hur långt Edsbyn går i slutspelet. Visa laget nu (och mig!) att ni är slutspelsladdade genom att haka på, det skulle vara jättekul 🙂

Läs mer här >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/brindholmsslutspelsutmaning/

Det har kommit in en del anmälningar nu när jag suttit och skrivit det här men jag hoppas på många fler såklart! Målet är minst 150st men når vi kanske 100st innan avslag i morgon fredag? Då Edsbyns supportrar är ledande när det gäller Insamlingar så vill jag tro på det! Lämnar en rapport i referatet i morgon.

Då så, har ni läst ända hit så har ni skingrat tankarna en del och hoppas det var skönt isåfall! Gör det igen i morgon. Rent stämningsmässigt så tror jag det här kan bli säsongens höjdare, givetvis mycket tack vare att det är fredag med allt vad det innebär. Oj vad jag längtar!

Söndagens kvartsfinal i Uppsala har avslag kl 16.00 och Farmers anordnar såklart resa dit >>> https://www.redfarmers.se/index.php/kalender-bot/event/69-boka-buss-till-studan-for-super-pris

Anmäl er till Slutspelsutmaningen: Smsa till 070-333 05 20 och skriv namn + slutspelsutmaningen. Eller mejla på brindholm66@gmail.com eller annars skicka på Messenger! 200 kr (utslagen i semi) eller 350 kr (vid finalförlust) eller som max 500 kr (om Byn vinner SM-Guld) är det du binder dig att betala. Eller om du vill dubbla så skriv det i smset! 🙂

Ses i Arenan i morgon!

share