Mats

Hammarström

Anfallare
Placehoolder Tidigarespelare

NATIONALITET

FÖDD

MODERKLUBB

Edsbyns IF Bandy

Hammarn är en travestering av efternamnet, men passar utmärkt även ur den synvinkeln att Mats verkligen hamrade in de flesta av sina mål och i många matcher så att säga slog in den sista spiken i kistan.
Mats är en av de absolut bästa bandyspelare som Edsbyns IF har fostrat och med större ambitioner och föresatser om att bli bäst, så hade han mycket väl kunnat bli det! Nu föredrog Hammarn en mera undanskymd tillvaro men han skapade ändå feta tidningsrubriker med många matchavgörande insatser. Han kunde svara för de ideala avsluten med en snabb uppåkning, smarta dribblingar och ett avgörande kanonhårt målskott.

Den första allsvenska matchen gjorde Mats i Ljusdal den 21 december 1980 då han bidrog till 7-5 segern med ett mål. Hans första helt ordinarie A-lagssäsong var vintern 1981/82 då det bar ända fram till SM-final och den andra spelades 1984. Några gånger fick han även prova på landslagsspel.

Ett hett byte för andra allsvenska klubbar var han men Mats blev alltid Byn trogen. Vintern 1993 tog han ett sabbatsår, men kom sedan igen som mittfältare under två vintrar och den sista matchen var SM-kvartsfinalen mot Vetlanda den 5 mars 1995 då han givetvis gjorde ett mål.

Till Edsbyns målkung kan man gott utnämna Mats Hammarström då han åtta år i rad toppade den interna skytteligan samt att han sammanlagt gjorde 215 mål - under sina 323 matcher.

share