Magnus

Olsson

Mittfältare / Anfallare
Magnus Kuben Olsson Aretsman

NATIONALITET

FÖDD

1972

MODERKLUBB

Edsbyns IF Bandy

När konstisen på Ön var ny kunde man se en tvärhandshög knatte kava fram på kortsidan bakom östra målet. Han var bara några år och skridskoåkningen var långt ifrån fulländad om ens normal.
Men, han visade envishet och vilja! Ja, grabben växte och så även kunnandet. Han blev ingen reslig bandyspelare, men däremot en tekniker av högsta klass. I pojklagsmatcherna älskade han att utmana sina motståndare som klungvis om fem-sex spelare drogs bort för att få fritt fält och göra mål.

Magnus "Kuben" Olsson var Edsbyns nya underbarn! Som 16-åring fick han pröva på allsvenskt spel mot självaste Vetlanda på Tjust kulle den 21 februari 1988. Det gick bra och Magnus gjorde även ett mål. Det blev "bara" sex matcher vintern därefter men sedan säsongen 1989/90 har det "rullat på"…

Kuben har blivit den ideale mittfältaren, spelmotor och nyckelspelare. Har han en bra dag så lyckas också Edsbyn. Givetvis har han förekommit i landslagssammanhang och var till exempel med om att spela hem VM-guld 1997. Anbud har inte saknats från andra klubbar, men Magnus stannar kvar i Byn och tillhör därmed den exklusiva lilla skara av elitspelare som är sin moderförening trogen. Efter säsongen 2012/13 lade han av som aktiv och han hade då spelat 686
matcher och gjort 314 mål.

Magnus engagemang i bandyn fortsatte som ledare för bandygymnasiet och 2018 tog han över ansvaret som huvudtränare efter Tomas Liw, som ju lett laget till två raka SM-Guld 2017 och 2018. Magnus första SM-guld som huvudtränare kom 2020 och 2022 spelade Edsbyn hem ytterligare ett guld trots stor omsättning i truppen.

share