Granqvist förlänger!

Edsbyns IF Bandy är mycket glada att kunna meddela att Jesper Granqvist har förlängt sitt avtal med två år. Så här säger ”Jeppe” om framtiden i det rödblå laget.

Tack Jesper för din förlängning! Hur har tankarna gått fram till beslutet?
– Otroligt skönt att allting är klart och att man nu kan ställa om in för ny säsong och revansch för både mig och laget. Det känns såklart även underbart att få ta på sig den rödblå tröjan och spela inför Farmers i minst två år till!
– Tankar har självklart flödat. Det är många bitar som ska stämma överens både privat och även sportsligt. Mestadels gällande hur skadan ska hanteras och hur och om det kommer påverka säsongen som kommer. Men när allt föll på plats kändes det självklart att förlänga kontraktet och fortsätta resan tillsammans med laget.

Din säsong blev ju milt sagt väldigt konstig. Ta oss igenom vad som hände och hur din närmsta tid ser ut beträffande skadan?
– En otroligt stökig säsong som tyvärr avslutades när jag skadade knät illa mot Vänersborg. Efter en duell tidigt i andra halvlek fick jag en smäll samt vridning på knät som resulterade i ett avslitet bakre korsband, skadat inre ledband och diverse andra småskador i knät. Men framtidsutsikter ser jag positivt på då jag får otrolig hjälp av lagets fysio Bengt, samt lagläkare Mikael och Peter men även av en knäspecialist som jag ska träffa denna vecka. Närmast i tiden ska det planeras för vilka åtgärder som behöver tas samt upplägg av rehabilitering.

Hur ser du på laget och nu även nått så ovanligt som en ny tränare?
– Först vill jag bara tacka ”Kuben” för alla fina och guldrika år. Jag har haft honom som tränare från 10-12-årsåldern och han har lärt mig otroligt mycket både som bandyspelare och människa. Den största i föreningens historia!

Men med ny tränare dyker självklart nya möjligheter upp. Jag ser framemot att jobba med Daniel och Christian. Det kommer att bli otroligt spännande och lärorikt. Jag har tidigare erfarenheter av att jobba med båda två och tror att de kan tillföra otroligt mycket till laget men även föreningen.

– Laget är otroligt sammansvetsat och ambitiöst. Alla vill bli bättre och kommer till träningarna med en strävan att alltid prestera på topp.

Beskriv känslan och betydelsen att en dag kunna skrinna ut framför alla våra rödblå supportrar igen!
– Det finns ingenting jag längtar mer efter än att få skrinna ut på isen framför farmers och publiken! Något jag tänker på och använder som motivation när rehabträningen är som tyngst. Hoppas vi ses snart! Heja Byn!

Så här säger vår nye tränare Daniel Skarps om Jesper:
– Jesper är en mycket viktig pusselbit i den resa vi ska starta. Hans engagemang och vilja att hela tiden bli bättre ligger i linje med den miljö vi vill skapa. Jesper är skridskostark, spelklok och har bra koll på sin omgivning. Hans första steg nu blir att ta sig tillbaka till 100 procent, sedan väntar en spännande resa tillsammans. Där jag är övertygad om att han kommer vara starkt bidragande till vår utveckling.

Tack, vi gör det tillsammans!
Edsbyns IF Bandy tackar alla er som bidrar till Miljonklubben, samt även Bandypengens TOJ-insamling, som hjälper till att göra denna förlängning möjlig.

Utan ert stora engagemang och era rödblå hjärtan skulle vi aldrig kunna slåss om topplaceringar.

share