Inför SM-semifinal 3:5 Västerås-Edsbyn

Dags för Edsbyns 8e match på 16 dagar när vi åter ska till ABB Arena i morgon och försöka göra om bedriften från i lördags. 1-1 i matcher och hittills ingen fördel att ha hemmaplan i den här matchserien men givetvis vill Västerås ändra på det i morgon och gäller som klara favoriter. Allt positivt som händer i matchserien känns som bonus för Byn denna “krokiga” säsong.

Då är vi i stort sett tillbaka där vi var inför första semin i lördags men nu ska det här avgöras i bäst av tre matcher. Gårdagen gick inte som vi hoppades och alla analyser efteråt går åt samma håll, nämligen att vi var väldigt bra med i matchen fram till paus men sen föll lite på eget grepp i andra halvlek. Så kan det bli ibland och det verkar alla också ha överseende med och gårdagen går det inte göra något åt nu utan nu ser vi framåt istället.

Morgodagens uppgift blir såklart väldigt tuff nu när Västerås också är “inne i det” men Byn har ju visat många gånger att man trivs bra i ABB och det speciellt i slutspelssammanhang är känslan fastän jag inte har nån statistik på just det. Förutom första 20 min i lördags gör Byn en klart bra match och det gäller väl nånstans att hitta tillbaka dit i morgon igen. En bra defensiv och en Henrik Karlström i toppform är huvudnycklarna men sen måste vi också våga trycka lite mer i offensiven i morgon kontra igår. Har samtidigt förståelse för att det stundtals blev mer safe igår då vi ju hade 1-0 i matcher i ryggen och hade något att “vara rädd om”. Men nu är det 1-1 i matcher och då kommer det här nånstans i slutänden att handla om att våga vinna tror jag och då måste vi ju våga trycka i mer offensiven isåfall.

Tycker också att vi stör VSK:s defensiv ganska rejält när vi verkligen bestämmer oss för att hota och det måste vi som sagt göra mer av i morgon än igår om vi ska kunna skrälla igen. Annars går det inte.  Är lite nyfiken på vad Byn hade för plan inför andra halvlek igår men som grusades av en lite olycklig första kvart. Jag vill tro att Byn pratat om vrida på mer och mer ju längre match pågick men nu fick vi hela tiden jaga i andra istället och till slut blev den uppgiften övermäktig tyvärr.

Tänker inte orda så mycket mer om matchen. Måste dock skriva nån rad om Per Hellmyrs ändå som ju snart 41 år ung spelar en fantastisk bandy och verkar stortrivas i rampljuset och han styrde och ställde väldigt mycket igår när Byn hade sina bästa stunder. Det kan man ju egentligen inte kräva av spelare i den åldern som då brukar ha pikat för längesen men även om Myran också har pikat så måste man ju beundra att han fortsatt håller den höga nivå han gör. Ska vi ha nåt mer att göra med utgången av den här matchserien så måste också Myran fortsatt hålla den nivån han gör just nu och det blir väl en press i sig på honom men det tror jag enbart är positivt när det handlar om just Myran. Jag vill inte tänka tanken att det här är Myrans sista säsong men det får vi ta tag i när säsongen är över sen.

Jag tänker inte vara så långrandig ikväll då jag vill se på bandy kl 19.00. Finns tre matcher att välja på: Vetlanda-Villa i deras 2a match och där Villa är jättefavoriter. Såg att oddsen var 9,50 på Vetlanda och 1,17 på Villa! Sån skillnad kan det ju omöjligtvis vara och jag inbillar mig att Vetlanda har lite skrälläge jag och provar en skrällpeng på Vetlanda. Sen är det kvalbandy mellan Ljusdal-Boltic och Vänersborg-Motala och där har ju framförallt Vbg satt sig i en jäkla sits (1p efter tre matcher) och måste vinna ikväll medan istället Ljusdal skaffat sig ett bra läge (2a just nu med 3p) och som kan bli ännu bättre ikväll om det blir seger då. Så det blir nog lite zappande ikväll mellan Bandypuls och Sportbladet som sänder kvalbandyn.

PÅMINNER OM:

Supporterbuss till Västerås: Det senaste jag läst är att det finns några platser kvar på bussen till Västerås i morgon som avgår kl 15.00 från Ön. Anmälan sker via sms till 070-390 19 93.

Edsbyns Hotell: Om ni inte kan åka till Västerås i morgon så sänds matchen på Storbilds-TV på Edsbyns Hotell och där serveras en kombinerad Taco & Pizzabuffé för 159 kr (barn upp till 12 år = 89 kr). Kl 17.00 slår Hotellet upp portarna och boka gärna bord på 0271-411 50, i alla fall om ni är minst 4 pers.

Arenabolaget: På den här länken >>> https://edsbynarena.se/ finns intressant läsning. Framförallt för er som hyser tvivel om det rätta i att Arenan är öppen för bandyspel så läser ni igenom den allmänna informationen där så kan ni känna er lugn sen. Om ni inte var det tidigare då vill säga vilket 99,8 % redan är.

REDOVISNING:

Segerslant: Det blev ju tyvärr ingen Segerslant igår men jag har inte slutredovisat lördagens Segerslant än men gör det gärna nu! Vi hade som rekord 13826 kr (sen segern i 5e mot Bns) men i lördags toppade vi det när det kom in 14547 kr i Segerslant!! 🙂 Den föreslagna summan var 54 kr så det kan ni väl räkna på själv ungefär hur många som var med! TACK ALLA återigen! 🙂

Fiktiv från igår: 1796 pers var vi på matchen igår och även om Leo Hägglund skrev i sin krönika på Bandypuls att den siffran t.o.m. var USEL så är den klart godkänd en måndag i lilla Edsbyn tycker jag! Måndag är ingen klockren dag i skiftarbetande Edsbyn och där många idrottande ungdomar dessutom har egna träningar. Lördag kl 17.00 är nästa match och då hoppas vi även Leo ska bli nöjd med publiksiffran då jag tror det kommer att stå en 2a som första siffra då (?). Fiktiv Entré igår landade på 6628 kr och även det är en klart bra siffra från er som såg matchen hemifrån. TACK, tack allihop, ni är fantastiska! 🙂

Då hoppas vi att Byn studsar tillbaka och letar fram en ny bragdinsats i morgon vilket kommer behövas för att kunna VSK då. Slutspels-Farmers på plats igen = Då har Byn alltid bra chans!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmai.com

share