Förlust i sudden efter otrolig upphämtning

Vi ska kämpa hela vägen, heja, heja, heja Edsbyn! Vilken rysare det blev till slut ikväll efter att Byn hamnat i underläge 5-0 och sen 6-2 i upptakten av andra innan Byn jagade ikapp till 7-7 och sudden death. Där avgjorde Erik Pettersson för Bollnäs, EP ikväll skillnaden lagen emellan. Ny holmgång på torsdag i SVENSKA FÖNSTERA ARENA! Var på plats!

Vad var det vi fick uppleva till slut? Egentligen var det här en ganska medioker tillställning spelmässigt med mycket slarv och en hel del billiga mål men spänningen som blev till slut överskuggar ju allt som hände före och det var sååå nära att Byn vände under 5-0/6-2 till seger men det lilla sista fattades just ikväll. Kanske det lilla sista var Jocke Svensk som saknades i Byn (magsjuka enl uppgift) och när det skiljer så lite som det gjorde så kan mycket väl karaktärspelare Svensk ha varit det som fattades.

Glädjande nog var Jesper Granqvist istället spelklar och han ersatte Jocke på liberon och gjorde det bra om man väger in allt runtomkring då Jeppe inte spelat mer än sporadiska inhopp mot Bajen 27/1 sen den 12 dec mot Vbg. Bollnäs utnyttjade givetvis det faktum att det blev ett nytt innerförsvar i Byn och lyfte lite extra mycket och gjorde väl också nåt mål på att vi inte hade “Jocke Svensk-inställning” i försvarsspelet i eget straffområde.

Vi hade en eländig kvart, den andra i 1a halvek, som Bollnäs vann med 5-0!! Först två “riktiga mål” av EP där 1-0 var makalöst snyggt och 2-0 inte så långt efter men sen i min bok tre billiga mål fram till 5-0 och matchen körd? Jo så var det ju. Jag vet inte ens om Byn smygkämpade men vi reducerade i alla fall två gånger innan paus och hade lite mer överkomliga 5-2 att försöka jaga ikapp i 2a halvlek. Tyvärr startade inte heller 2a halvlek bra med tidigt 6-2 genom Sadakov i 49e min men Oscar Wikblad var het i andra halvlek och satte 6-3 redan minuten efter på ett distansskott. Inte kört men rejäl uppförsbacke ändå och ingen riktig feeling för mig att Byn skulle kunna göra match av det här.

Den feelingen var fel och sista halvimmen gick sen på rus och nu ville huvuddomare Jonas Kandell också ha en roll i den här matchen vilket stundtals också blev en huvudroll! Utvisningarna som inte fanns alls första 52 min började helt plötsligt hagla tätt, några klara och några oklara. Ovanligt nog drog Myran på sig 2 x 10 min under matchens sista knappa 40 min och Oscar Wikblad 10 min dessutom. Ändå var dessa två dom mest drivande när Byn till slut jagade ikapp Bollnäs, ett Bollnäs som drog på sig två utvisningar under samma period.

Inte förrän i 76e min kom nästa mål när Vadim Arkhipkin sköt från straffområdesgränsen och bollen satt lågt bakom Erik Persson. Ett kvitto känner då jag att jag fick ikväll, vi ska skjuta MYCKET och se till att träffa mål, det kan faktiskt vara nyckeln till att gå vidare i slutänden känner jag just nu. Det blev farligt hela tiden när vi gjorde det och ändå hade Byn inte speciellt många avslut från centralt i banan ikväll. Kan vi hitta mer såna lägen framöver så har Byn klart bra chanser till framgång i kommande matcher.

Nu tog vi till hörnor för att komma ikapp istället, först en jäkla smäll av Oscar Wikblad till 6-5 i 83e min. Sen är det Myrans mål till 6-6 efter en urstark soloprestation men där det tog stopp på mv-Erik Persson men returen ut till Wikblad som föste dit 6-6 i 85e min. Timeout Bollnäs och nästan direkt därefter 7-6 genom Rasmus Skarps (tror EP var inblandad i det målet också) och upphämtningen kändes förgäves med 4-5 min kvar att spela. Farmers sjöng vi ska kämpa hela vägen (och måste ju ha vunnit läktarkampen med klar marginal?) och Byn kämpade i takt med sången och skaffade fram ny hörna i 88e min. Vänsterhörna igen och Wikblad vibrerade och var skottsugen var min känsla men det var Albin Bysells tur och den var om möjlgt ännu hårdare än 6-6 hörnan och 7-7 satt i nättaket av Albin.

Det stod sig till slutsignal och sudden 2 x 10 min väntade. Där avgör så Erik Pettersson med ett vinkelskott till 8-7 efter 95,30 som satt som en projektil i nättaket bakom Henke. En fantastisk bandyspelare som tillsammans med Hasse Andersson bär Bollnäs. Men vi ska verkligen göra allt för att göra den här matchserien till en klassiker och nästa fajt spelas på torsdag hemma i Svenska Fönster Arena. Efter alla turer senaste veckan så är det nu fritt fram att vistas i Arenan igen efter att Arenabolaget sett till att dom större anmärkningarna är åtgärdade och sen godkända av världsföretaget Tyréns och då kom också nytt beslut av Bygg och Miljönämnden idag att det var fritt fram att vistas i Arenan igen. Så otroligt skönt och så otroligt rätt och rättvist!

Så nu går i alla fall vi bybor man ur huse på torsdag och ser till att göra allt för att kvittera den här matchserien! Vi nosar på segern idag trots att vi gör en långtifrån klockren insats utan det var långa stunder ringrostigt och lite hafsigt spel från Byns sida (även från Bollnäs i andra halvlek) men det kommer att bli bättre under resans gång. Fortsättningen här blir ju superintressant och vi slår ju fortsatt ur underläge, icke att förglömma.

Vi sätter punkt för kvartsfinal 1 här och knyter näven i fickan för nästa match. TILLSAMMANS ska vi se till att vara riktigt bra på torsdag!

SPELARBETYG
+++ Oscar Wikblad
++ Per Hellmyrs
+ Teemu Määttä

SM-KVARTSFINAL 1:5
BOLLNÄS-EDSBYN 8-7 efter sudden 7-7 (5-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Teemu Määttä, Vadim Arkhipkin, Albin Bysell, självmål

Publik: 2867

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share