Edsbyn-Bollnäs i SM-kvartsfinal!

När krutröken hade lagt sig ikväll så kunde vi konstatera att vi fixade en topp-6 placering och att vi blev vald av Bollnäs i SM-slutspelet! Bäst av fem mot Bollnäs med start nästa tisdag 20/2 och sen match varannan dag tills något lag vunnit tre matcher. Vi får slå ur underläge som brukar passa oss och det här ska bli intressant. Så se till att rensa i almanackan nu så ni kan följa detta drama!

Nu spelade det ingen roll hur det gick i vår match till slut när Bollnäs vann med 5-4 borta mot Sandviken för då kunde både Vetlanda och Byn stämpla in på varsin topp-6 placering oavsett utgång i Vetlanda. Konstaterar annars att Andreas Bergwall eventuellt är en bättre tippare än tränare som ju förutspådde 4-4 mellan Vetlanda och Byn vilket det också blev efter 2-2 i paus. Bergwalls SAIK inkasserade dock som sagt ännu en förlust och då gick deras chans att nå topp-6 plats upp i rök i alla fall och där väntar istället åttondelsspel mot Broberg nu för SAIK. Får väl lyfta på hatten även till Broberg som gjort en väldigt stark vecka efter att ha haft en oerhört mörk fredag för 1v sen med förlust på matchens sista skott i Vänersborg samtidigt som “livlinan” Bollnäs föll med 13-1 mot Bajen som Broberg jagade uppåt i tabellen. En vecka efter har Broberg passerat Bajen och spelar SM-Slutspel medan Bajens säsong tog slut ikväll och nu har också Broberg väldigt bra chans att nypa SAIK tror jag.

Matchen i Vetlanda var en svängig tillställning i 80 min och så långt var det inte tal om annat än att bägge lag gick för seger. Vi slets lite mellan hopp och förtvivlan när vi fick se vår 2-0 ledning efter två hörnmål av Martin Frid (á 2815 kr/st) gå upp i rök när Vetlanda i upptakten av andra hade fullbordat sin vändning till ledning 3-2. Då var det grubblerier på Edsbyns Hotell där runt 150 supportrar samlats för att äta Grillbuffé och se matchen TILLSAMMANS och vilken succé det här har blivit. Just då åttondelsspel för Byn då även SAIK ledde med 3-1 mot Bns just då.

Sen skulle det vända på bägge arenorna och Byn gjorde två mål på dryga minuten i 55e och 56e min och dessutom två snygga sådana. Först när Byns bäste ikväll Per Hellmyrs dukade upp för Ted Hedell till kvittering 3-3 och sen ca minuten efter ett Kurre-Hamrin-mål (Vila i frid Kurre, bortgången i söndags) då Kurre “hyllades” av Oscar Wikblad som dribblade av flera gula efter kortlinjen innan han vek in och vispade in 3-4 bollen och stort jubel på Hotellet. Vetlanda hastigt och lustigt utanför topp-6 men sen vaknade Denis Sadakov (Bollnäs) i Sandviken och såg till att vända den matchen ungefär i samma veva som sen Vetlanda kvitterade till 4-4 i 75e min.

Via den kvitteringen var både Byn och Vetlanda klara för topp-6 och sen blev det väl lite som det blev sista 10 min men då Bollnäs/Sadakov fullbordade sin vändning i Sandviken (Sadakov 5 mål) så spelade till slut resultatet i vår match ingen roll och bägge lag jublade när slutsignalen gick.

Känner oerhört stor tacksamhet över att vi efter denna berg och dalbanesäsong kunde fixa en topp-6 placering och med vetskapen vad Slutspels-Byn brukar kunna leverera i SM-Slutspel så hoppas jag vi ska ge Bollnäs en rejäl match i alla fall. Noll press på Byn där och sånt har Byn hanterat på bra sätt förut även om i “normala fall” Bollnäs en säsong som denna visat sig vara klassen bättre än Byn. I alla fall i november och december.

Edsbyn spelar ju mycket mer som ett lag i både defensiven och offensiven idag kontra på den andra sidan nyår. Mycket mer delaktighet i offensiven nu och bollar släpps till “rätt spelare” mycket oftare och man sätter varann oftare i bra lägen än tidigare då det stundtals var väldigt mycket solokörningar både här och där. Så kan vi finslipa det ännu lite mer och med nu 1,5v vila och uppladdning så ska vi inte känna oss chanslösa mot Bollnäs känner jag.

Vi hamnade på B-halvan i slutspelet och har på vår halva även Västerås som ska möta vinnaren Sandviken/Broberg i sin kvartsfinal. Matcherna på B-halvan börjar TISDAG 20/2 (Bollnäs-Byn), TORSDAG 22/2 (Byn-Bns), LÖRDAG 24/2 (Bns-Byn) och sen om vi inte slagit ut Bollnäs i tre raka (eller tvärtom 😉 ) så spelas 4e matchen MÅNDAG 26/2 i Edsbyn och eventuell 5e och avgörande spelas i Bollnäs ONSDAG 28/2.

På den andra halvan valde Villa Lidköping att möta vinnaren mellan Gripen-Frillesås i kvartsfinal samt att Sirius-Vetlanda också hamnade på den halvan. Den slutspelshalvan börjar måndag 19/2, sen onsdag, fredag, ev måndag, ev onsdag.

Vi knyter ihop Elitserien 2023/24 med att konstatera att topp-6 lagen till slut blev dom sex lag som tippades hamna där innan serien startade. Krokigast väg dit hade vi men kanske vi kan växa av det från nu och framåt? Vi brukar ju vara som bäst i februari/mars och ska vi spela bandy i mars i år så måste vi slå ut Bollnäs som ju i sin tur ofta brukat avsluta sina säsonger i februari. Kanske ett tecken på något (?).

Återkommer i helgen med en summering av Hörnpengen som till slut gav 11 hörnmål á 2815 kr/målet. Som sagt, mer info om det i helgen.

Det blev ju KRYSS ikväll så ingen Segerslant MEN Helen Jonsäll meddelade i förmiddags att gårdagens “påhitt” att vi skulle hylla JEPPE + LAGET med att swisha 44 kr hade redan i förmiddags inbringat över 5000 kr 🙂

Så jag tänker att då nr 44 och resultatet 4-4 är lite i ropet just nu så kan vi väl tacka/hylla LAGET för en formidabel avslutning av säsongen från 30/12 och framåt med att samla in ännu mera 44 kr och SE HUR STOR DEL AV RESAN TILL VETLANDA VI KAN BIDRA TILL med Insamlingen JEPPE och det som eventuellt kommer in nu? Så mitt förslag blir:

SWISHA 44 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Slutspels-Byn

Som jag skrev igår att vill ni laborera med siffran 44 och lägga till en siffra framför eller bakom så givetvis fritt fram att göra det! 🙂 Jag testar det igen ikväll också! 🙂

SPELARBETYG:
+++ Per Hellmyrs
++ Henrik Karlström
+ Ted Hedell

VETLANDA-EDSBYN 4-4 (2-2)
Edsbyns mål: Martin Frid 2, Ted Hedell, Oscar Wikblad

Publik: 1045

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share