Signerat Brindholm

Fredagsfeeling! 2v landslagsuppehåll så vad ska vi hitta på då? Samla in lite pengar och tippa trav kanske? Har ritat ihop lite funderingar som alltid finns i mitt huvud och nu när det inte är matcher på ett tag går ju tankarna lätt till nästa säsong för mig. Är vi rustade för den? Kan vi hjälpa till för att få Jeppe, Oscar och Ted att rita på nya kontrakt? Skulle vi klara det så har vi en fantastisk grund att stå på närmsta åren!

Edsbyn är definitivt uppe ur diket och visar för dagen upp en fantastisk stabilitet som, om det fortsätter, kommer att sätta oss i respekt inför SM-slutspelet som inleds med åttondelsfinaler måndag 12 feb. I den allra bästa av världar tar vi oss till slutspel utan åttondelsspel (isf start 19/20 feb) och i den sämsta av världar missar vi slutspel men kurvan just nu lovar mera. I jämförelse med en del andra lag har vi en rätt ung trupp dessutom där vi generationsväxlat främst inför förra och den här säsongen och där Per Hellmyrs (40 år ung) är enda spelare äldre än 33-34 år i truppen.

Vi har också en bra mix av åldrar just nu där förutom Hellmyrs på 40+ år sju spelare är 30-34 år, fem spelare är 20-27 år och där fem spelare är 17-19 år. Jag vet inte om man kan ha så mycket bättre mix av åldrar än så egentligen, verkligen en blandning av rutin i form av Myran m.fl. och ungdomlig entusiasm med fem spelare 17-19 år. Dessutom är det sällan någon som slutar spela bandy innan man är 35 år numera, sen om man fortsatt håller Elitserienivå är väl en annan femma men just nu faller väl ingen av våra spelare 30-34 år ur ramen i alla fall.

Det som blivit “lite tokigt” är att tre tongivande spelare i kategorin 20-27 år har utgående kontrakt efter den här säsongen, nämligen Jesper Granqvist, Oscar Wikblad och Ted Hedell. Givetvis inte idealiskt att dessa tre kontrakt går ut samma säsong men nu är det så och därför känns det på nåt vis VIKTIGARE ÄN PÅ MÅNGA ÅR att vi kraftsamlar för att få dessa fantastiska lirare kvar i Edsbyns IF. “Bakom kulisserna” berättar folk för mig att det finns många som vill skänka pengar till det här “om jag vet att pengarna används till att signa dessa tre spelare”. 

Så jag har funderat hur man kan få kraft i en sån här insamling och även diskuterat frågan med marknadsansvarige Clas Blom och med Farmers via ordförande Anton Långmo. Vi är alla överens om att det blir fel om vi ska ha såna här riktade insamlingar gällande specifika spelare direkt till Miljonklubben för det blir då en väldig röra att hålla reda på vilka pengar som är “öronmärkta” och inte. Därför tänker vi använda oss av Bandypengen till det här ändamålet och som Clas Blom sa, det är ju så vi har gjort förut också med Määttä-pengen bl.a. att vi samlat pengar till Bandypengen för att sedan göra en utbetalning från Bandypengen till föreningen om målen vi satt upp har uppfyllts. Så vi kör på samma upplägg nu och hoppas det här blir lyckat! Sen ska tilläggas att Miljonklubben i sig är ju också helt riktad mot A-lagsbygget och pengarna som samlas in i Miljonklubben nu är ju till lagbygget 2024/25.

Sen är det “fattiga januari” nu och kanske inte läge för alla att bidra just i detta nu men den här insamlingen tänker jag får tuffa på parallellt med Miljonklubben februari månad ut. Efter sista februari summerar vi och ser hur mycket vi lyckats samla in! Alla pengar vi kan samla in i både Miljonklubben och i den här riktade insamlingen är ju superviktiga för lagbygget 2024/25 och speciellt en sån här säsong när andra intäkter är vikande såsom “tv-avtal” och delvis publikintäkterna. Samt ett litet tapp på marknadssidan men där föreningens sponsorer/partners ändå ställer upp på ett helt fantastiskt sätt “under ledning” av Clas Blom. Vi måste också komma ihåg att vi lever dels i en lågkonjuktur och i en överlag lite väl orolig värld just nu. Men samtidigt tror jag det kan vara EXTRA VIKTIGT att vi då kan samlas och visa vår kärlek till vårt bandylag som kan ge oss gemensam glädje i dessa stunder. Vi behöver sånt för att må bra! Hoppas, och tror, fler känner lika!

Så nu blir min uppmaning då att vill DU göra en riktad inbetalning med märke Jeppe-Oscar-Ted så:

SWISHAR du till BANDYPENGEN 123 018 07 78 eller Bg 5285-2225. MÄRK: Jeppe-Oscar-Ted eller t.ex. 44 – 6 – 90 (alltså deras tröjnummer). Skriver en av spelarna på så betalar Bandypengen ut 1/3 av summan vi samlat in till föreningen, skriver två spelare på så betalas 2/3 av den insamlade summan till föreningen o.s.v. Som alla då förstår så går ju inga pengar direkt till spelarna utan till föreningen. Blir det här lyckat så går ju det här inte spelarna själva förbi heller utan ser dom att det blir kraft i form av mycket insamlade pengar i den här riktade insamlingen så är jag övertygad om att det värmer deras (Edsby-) hjärtan också. Så ni som läser, gör en koll med er själv om ni kan ha möjlighet att vara med på det här! Det kan vara en insats som bär frukt i flera säsonger om allt skulle gå i lås och vi skulle få behålla Jeppe – Oscar – Ted! Man bidrar med valfri summa men jag swishar 1000 kr direkt så blir jag först ut! 😉

Lyckas vi ro alla dessa tre spelare i hamn så har vi lagt grunden till väldigt mycket i några år framåt, jag LOVAR!!

Miljonklubben har en bra bit upp till förra säsongens 822 000 kr, vid årsskiftet var summan för Miljonklubben till lagbygget 2024/25 uppe i 211 007 kr. Vi brukar dock vara väldigt bra på att spurta på vårkanten och vår bästa Miljonklubbstid brukar, precis som lagets, vara under jan-feb-mars så vi hoppas och tror på stordåd även den här gången.

Ni kan läsa mer om Miljonklubben här >>> https://bandybyn.se/miljonklubben/

Annars är det ju SWISH till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) som gäller till Miljonklubben och betalar du in dit så MÄRK: MK eller Miljonklubben.

Det finns säkert en del (?) som tänker att “den där Brindholm försöker bara tigga pengar hela tiden han” men snälla, så vill jag inte att ni ska tänka om mig! Jag gör både dessa försök att puffa på insamlingar samt skriver Inför och matchrapporter av ren kärlek till föreningen i synnerhet och för bandyn i allmänhet! SAMT att jag vet hur bra hela bygden mår om bandyn i Edsbyn går bra. Börjar man tänka på det så kan man nästan bli tårögd när man ser hur bandyn i Edsbyn sammanlänkar folk i alla åldrar och som ALLA mår extra bra i sin vardag om det går resultatmässigt bra för vårt bandylag.

Just för dagen är det ett jäkla drag både på laget och supportrarna! Med över en vecka kvar till Hammarby borta lördag 27/1 har Farmers fyllt TRE bussar till Zinken och påbörjat en fjärde! Det är ju helt otroligt och det där kommer att bli en lördag att minnas då Hammarby hoppas på 5000 pers på den matchen då det är Bandyns Dag på Zinken. “Draget” visar sig också när det gäller Fiktiv Entré och Segerslant och senast mot Sirius blev det följande siffror:

Fiktiv = 3150 kr
Segerslant = 6357 kr vilket också är det nya rekordet 🙂 Tack ALLA!

Avslutar med att kolla om det finns folk som är sugen på att vara med på V75 igen?! Det är ju V75 i Bollnäs nu på lördag 20/1 och mer hemmabana än så blir det ju inte i travets värld. Jag har åter öppnat upp “Brindholms travvänner” på ATG Tillsammans där det går att köpa andelar för 100 kr/st (max 3st andelar per person). Dock insåg jag ju senast att max 50 personer kan vara med så det blir ju lite först till kvarn principen då! Ni kan följa länken här nedan men slutar länken fungera då är det fullbokat…

Klicka här om du vill köpa andel/andelar >>> https://tillsammans.atg.se/lagsida/264749

(Eller gå in på ATG Tillsammans https://tillsammans.atg.se/oversikt och sök på Brindholms Travvänner)

OBS: Min tanke med det här är ju att OM VI VINNER så önskar jag att var och en skänker 50 % av sin vinst till Miljonklubben så om så blir fallet blir både DU och jag och föreningen vinnare på det här! 🙂 Vi får hoppas att formen även där, som lagets, är stigande kontra senast 😉

TACK om du läst hit! 🙂 VIKTIGAST med detta Signerat är att få snurr på Insamlingen Jeppe – Oscar – Ted! Ställ upp om du kan, det kan vara dina bäst investerade pengar på MÅNGA ÅR! 🙂

Givetvis kommer vi att hålla er uppdaterad med jämna mellanrum hur den här Insamlingen går och vi kör på till 29 februari.

Bandypengen SWISH 123 018 07 78 (Bg 5258-2225) MÄRK: Jeppe – Oscar – Ted

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share