Inför: Edsbyn-Sirius

Sista matchen innan ett 2v långt landslagsuppehåll spelas i morgon lördag kl 14.00 mot Sirius hemma i Arenan. Den här matchen är också Edsbyns upplaga av Familjefesten som varje Elitserielag arrangerar vid en hemmamatch under säsongen med aktiviteter och erbjudanden riktade till främst barn och ungdomar. Så hoppas det blir lyckat och att vi får se många besökarenere på Ön och helst hela familjer såklart men framförallt många yngre förmågor.

Sett till det sportsliga så vill jag mena att det här är NYCKELMATCHEN om vi ska utmana om en topp-6 placering! Så det finns all anledning att avvika några timmar för att bege sig till Arenan på lördageftermiddag för att stötta Byn i det racet. Nu är det ju också tillåtet att titta uppåt i tabellen igen efter att man ett tag varit väldigt spattig över att vi hade kvalspöket hack i hälinen och det var inte speciellt roligt. Nu ska vi inte på något vis ropa hejdå till kvalspöket än men insatserna på slutet har visat att Byn inte är ett lag för kval neråt utan just nu känns det mer rimligt att vi har målsättningen att bli topp-6.

Sirius kan också vara det lag vi ska putta bort om vi ska nå topp-6 och just nu är vi 4p efter Sirius. Vinner vi i morgon så är vi 2p efter och gör man då en kik i kvarvarande spelprogram så ser man att Sirius på sina fem kvarvarande matcher har kvar att möta Villa, Västerås, Bollnäs, Sandviken och Rättvik. Så vid seger i morgon är det ingen omöjlighet alls att vi ska kunna hämta in 2p ytterligare på Sirius i de kvarvarande matcherna. Omvänt så vid förlust så är vi 6p efter Sirius och då får vi vinka adjö till Sirius och då har vi ju inte heller förtjänat att bli topp-6 sett över hela serien.

Det är flera spelare som lyser av självförtroende och gör väldigt bra saker i sitt eget spel just nu. En jag tycker bidrar väldigt mycket varje match numera är Ted Hedell, en spelare jag tidigare lite har haft stämpeln på att ”är alltid bra i första halvlek men kan försvinna i andra halvlek”. Nu tycker jag det har hänt nåt! Kanske inte bara just i den här perioden nu när Byn gått bra men ändå än mer då och Ted har breddat sitt register den här säsongen tycker jag. Sett över Teds alla säsonger i Byn så har han ju en fantastisk utveckling och det jag tycker Ted har lagt till den här säsongen är en bättre passningsklubba och att han utmanar mera man mot man. Gillar Teds korta instick strax utanför straffområdet som är så viktig i dagens bandy och minns direkt två bra sådana, dels när Ted friställde Martin Frid på annandagen och nu senast när han i matchens första minut matade fram Vadim Arkhipkin i friläge.

Sen tycker jag som sagt att Ted utvecklat man mot man spelet också och att Ted vinner fler såna ”matcher i matchen” nu än tidigare. Tycker Ted har blivit mycket bättre på att kroppsfinta spelare när han kommer en mot en och kan Noa Djäkner ha lärt Ted något där kanske (?). Utvecklat sitt skott har Ted gjort för varje säsong och där råder nog ingen tvekan utan där har #18 Edling haft minst ett finger med i spelet. Då ska vi dessutom komma ihåg att Ted bara är 23 år ännu (blir 24 i år) och långtifrån färdig som bandyspelare än så jag hoppas verkligen vi får behålla Ted ”i vår ägo” även efter den här säsongen. Teds kontrakt går ju ut efter den här säsongen och det är ju bara att erkänna att det är en orsak till en stundtals rubbad nattsömn för undertecknad senaste tiden…

Det rullar ju på bra nu och det märks också i vardagen att fler personer mår bra nu kontra hur det var mellan jul och nyår! Det känns på nåt vis som inte bara laget slutit sig samman utan även supportrarna har knutit näven och stöttat bra i alla matcherna från Annandagen och framåt. Det är oftast bra annars också men får en känsla att det varit än bättre på slutet. Med undantag i onsdags då när vi har lite för långt till Motala en onsdag även om säkert någon Edsbysupporter i förskingringen fanns på plats även då. Istället väldigt bra uppslutning på Edsbyns Hotell för att se matchen och det här är ju ett evenemang som kommit för att stanna för alla som av olika anledningar inte kan se bortamatcherna på plats. I onsdags var vi 60-65st på plats i alla möjliga åldrar vilket ju är jättebra 🙂

Hoppas vi kan bocka av Sirius hemma på lördag och verkligen ge laget ett bra publikstöd där också och tänk om vi tillsammans kunde jobba hem en till tvåpoängare där vad skönt det skulle vara att gå till uppehåll sen i bra slagläge för Byn. Sen direkt efter uppehållet så möter vi Hammarby på Zinken lördag 27/1 kl 15.00 och tydligen är det Bandyns Dag på Zinken då vilket innebär FRI ENTRÉ för ALLA och Bajen hoppas på en publiksiffra på 5000 pers då! Så då måste vi vara många rödblåa för att kunna göra oss hörda. Där har vi en utmaning. Tror Farmers när som helst kommer ut med info om supporterbuss ditoch jag hörde på snacket på Hotellet i onsdags att man har en klar förhoppning om att det ska bli två bussar till Zinken på den matchen. Vore ju fantastiskt isåfall.

Jag var på plats på Zinken 1995 när det också var närmare 5000 pers på Zinken då Hammarby hade gått upp i högsta serien och hade seriepremiär just mot oss. En mäktig upplevelse! Ni kan ju klicka på länken nedan här och dels kolla hur mycket publik som finns runt planen samt att ni får se en hel del gamla legender i röd tröja. Samt mv Anders Svensson i kassen som här fick heta Peter Hildingsson. Sverres första match i högsta serien det här då Kjell Ljusberg lite överraskande kastade in Sverre i kassen i premiären här inför 5000 pers och där blev Sverre kvar sen! Så gör en koll här så tror jag ni blir än mer sugen på Zinken den 27/1! >>> https://www.youtube.com/watch?v=NKcxkGiISIg

Här kan ni läsa mer om Bandyns Dag på Zinken 27/1 >>> https://hammarbybandy.se/bandynsdag/

Om lördagen i Arenan kan ni läsa mer här >>> https://bandybyn.se/2024/01/09/arets-familjefesten-ar-har/

Barn och ungdomar under 18 år har som ALLTID fri entré på Byns hemmamatcher och föräldrarna kan köpa biljett till matchen här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/117?S=0

Jag vet att många (inkl. mig) tyckt att det har varit kallt i Arenan den här säsongen och det är ingen inbillning utan så har det varit. Har försökt fått någon klarhet i varför och fått förklarat för mig att det beror på den höga luftfuktighet som blev och fortfarande delvis är p.g.a. den blöta höst vi hade. Det gör att luftfuktigheten fortsatt är hög i Arenan vilket gjort att det blivit kallare än normalt därinne så här långt. Inte bara vi utan fler har eller har haft samma problem med hög luftfuktighet i sina hallar. Dessutom har det ju varit en ovanligt kall både nov + dec också vilket gjort sitt till. Men GLÄDJANDE NOG så har det under veckan blivit en bättre temperatur i Arenan när det varit varmare ute. I måndags när Byn tränade var det -7,4 grader nere vid båsen och idag fredag förmiddag var det -3,2 grader. Kom inte i shorts i morgon men helt klart så tror jag ni märker av dom graderna till det bättre (?).

REDOVISNING: Jag blir oerhört glad av att se hur många som bidrar med Fiktiv Entré vid hemmamatcher OCH med Segerslant när Byn vinner! Summorna stiger hela tiden och mot SAIK i lördags samlade vi in 5812 kr i Segerslant. Kunde vi slå det efter två tunga poäng i Motala undrade jag i referatet från den matchen i onsdags? Jovisst kunde vi det! Segerslant mot Motala gav 6104 kr och det är det nya rekordet! 🙂 TACK ALLA! 🙂

Vi provar givetvis en FIKTIV ENTRÉ även i morgon mot Sirius och jag föreslår summan 45 kr i morgon så får ni ta er en funderare på vad som gör att jag kommer fram till den summan 😉 Det har något med vår startelva att göra, så mycket kan jag säga 🙂 Så mitt förslag till er som ser matchen hemifrån soffan blir:

SWISHA 45 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: FIKTIV

Två matcher spelas ikväll: Bollnäs-Broberg i ett hälsingederby som blev lite hetare nu när Broberg visade rejäla muskler mot Villa Lidköping senast vilket utmynnade i 1p via 4-4 med mersmak för Broberg. Bollnäs “tappade” en poäng borta mot Frillesås i onsdags och är nog revanschsugna så det kan bli en holmgång det här där såklart Bollnäs får bära ett stort favoritskap. Villa-Gripen möts också, bortalaget skadedrabbat så Villa bör vinna utan större problem där tror jag.

Lördagens matcher: Sandviken-Motala, Rättvik-Frillesås och Vetlanda-Vbg med matchstart kl 16.00 och med start 17.00 Västerås-Hammarby. Det blir fyra hemmasegrar det så grattis Rättvik till er andra seger i Elitserien!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN och nu sluter vi upp och stöttar rejält i morgon!

/Håkan Brindholm

brindholm66@gmail.com

share