Fokuserat Byn vann i Motala

Helt plötsligt så fixar Byn alla typer av bandy och vann ikväll på ett “tungspelat” LMT Arena i Motala med 4-2 (1-0), siffror som var i underkant dessutom. Det är verkligen kollektivet som firar triumfer just nu och alla spelare är beredda att göra sin uppgift i matchplanen och Byn vinner verkligen TILLSAMMANS ikväll igen!

Att vinna i Motala det gör man verkligen inte på beställning och det har vi fått erfara flera gånger bara dom senaste åren. Man måste förberedda sig i skallarna att det är kamp och inte skönspel som gäller och man får inte hänga upp sig på om bollar studsar över klubborna eller “fastnar” i isen utan det är bara att tänka nästa situation, nästa situation hela tiden. Ikväll var det väl ändå spelbart egentligen matchen igenom men visst är allt mycket strävare, mer tungåkt, man måste ha mer blick på klubba/boll och man måste vara beredd att ta blåmärken för att få med sig två poäng. Det gjorde Byn på ett formidabelt sätt ikväll.

Det känns oerhört skönt att det rullar på bra för Byn nu och vi passar på att njuta lite igen nu men sen är det framförallt viktigt för laget att nollställa och hela tiden komma ihåg vad som gjort att trenden har vänt för Byn. Hårt jobb TILLSAMMANS i defensiven vilket också bär frukt framåt. Vi skapar väldigt mycket mer än våra mål ikväll också med bl.a. tre klara lägen som Vadim, Teemu och Ted brände men vinner vi ändå så har man överseende med det. Har det varit i december så har vi säkert förlorat matchen eller tappat poäng p.g.a. dessa brända lägen men nu jobbar vi oss till medstuds sett över hela matcherna också.

Det var verkligen en slitarmatch ikväll och bara ett mål noterades i första halvlek, ett hörnmål av Teemu Määttä i 32a min på Byns 3e hörna. Pang upp i nättaket! Det kändes både skönt och viktigt att vi fick första målet som vi “egentligen” skulle haft redan i 1a minuten när Vadim brände ett friläge “som ska vara mål”. Det var väl det enda jag hade önskat mer ikväll att Vadim också skulle fått gjort ett mål, det hade Vadim varit värd efter att han ännu en gång längst därframme med sitt jobb utan boll är lite av vägvisare i defensiven känner jag.

Ledning med matchens enda mål i paus kändes bra och dessutom spelade Byn 1a halvlek i motvind. Sen i andra halvlek gör Byn en fantastisk första halva av halvleken och går ifrån till ledning 4-0 efter 70 min. Teemu huvudrollsinnehavare första kvarten när han först brände ett helt soprent läge efter långt utkast Henke Karlström (mer sånt Henke!) och Teemu gjorde ju rätt i avslutet som sköt högt men tyvärr för högt och bollen gick i överkant ribban istället. Den var tung just där och då men Teemu tog gruvlig revansch när han satte ett frislag från lååångt ute till höger som han drog dit i bortre krysset! Matchens mål och det efter timmen spelad och 2-0 Byn.

Sen fyllde Martin Frid på med Byns andra hörnmål (!) när han i 66e min satte 3-0 till Byn och därmed Byns andra hörnmål på sju hörnor. MED självförtroende brukar också hörnskyttet lossna, det är sen gammalt! Sen avslutade Oscar Wikblad Byns formidabla första 25 min av andra genom att göra 4-0 Byn på ett distansskott i 69e min. Helt och hållet Oscars mål som drev upp anfallet själv och avslutade detsamma på ett fantastiskt sätt. Oscars bästa tid den här säsongen ligger med garanti framför honom nu och då är det en ren fröjd att se Oscar spela bandy för då driver och får han med sig hela laget känns det som. Vi får sen ha överseende med att Motala sista 20 min gör två hörnmål, att vi hade nollat Motala hade väl inte varit helt rättvisande det heller så det är taget.

Det är kul att se Byn spela bandy just nu och jag vet att jag i Rättvik 28/12 riktigt såg att Byn inte tyckte det var speciellt roligt att spela bandy utan då var allt väldigt ängsligt och resultatet blev verkligen därefter också. Sen har både ledare och spelare TILLSAMMANS rannsakat sig själva och knutit en kollektiv näve och det blir jag väldigt imponerad av att man har fixat i det läge man var då. Nu har vi tagit 7 av 8p dom senaste fyra matcherna och flera spelare som “flydde” i Rättvik lyser nu av självförtroende och vill hela tiden ha samma boll som man inte alls ville ha i Rättvik för att kunna bidra så mycket som möjligt. Det är härligt att se!

Överlag en väldigt bra kväll det här! Vi vinner och tar 2p. Vi gör TVÅ hörnmål som är värd 2815 kr/st till Hörnpengen! Vi var MÅNGA på plats på Edsbyns Hotell, vet inte exakt antal men vi hade inte fått plats i en buss i alla fall och det här upplägget känns väldigt lyckat och roligt. En blandning av åldrar dessutom vilket gör att det känns än mer lyckat samt att vi gynnar Edsbyns Hotell och ett hotell i Edsbyn vill vi ALLA ha så då måste vi också bidra till det! Så fortsätt se bortamatcherna där om ni inte ser och stöttar Byn på plats vilket såklart är ännu bättre.

Nu får vi lite andrum neråt i tabellen också då vi plockat dom här sju poängen medan flera lag som vi tampats med fortsatt blandar och ger som vi också gjorde tidigare. Hammarby verkar ju också hittat nån form av stabilitet med ny vinst 5-3 hemma mot stackars Rättvik ikväll (Rättvik hämtade upp 3-0 till 3-3) och till Zinken ska vi ju lördag den 27 januari. Hoppas på mycket rödblått på plats då för det kommer att behövas! Frillesås hämtade ikapp 1-3 till 3-3 mot Bollnäs när man gjorde två mål på en minut i matchens slutskede! Känns sannolikt som en seger för Frille och en förlust för Bollnäs även om det blev 1p vardera. SAIK vann med 5-4 borta mot Vbg i vad som verkat vara en riktig holmgång och där Elliot Hellström avgjorde i 91a min. Dålig trend för Vbg nu som förlorat fyra raka tror jag det är.

Närmast väntar nu Sirius hemma i Arenan på LÖRDAG kl 14.00. Den matchen har rubriken FAMILJEFESTEN då den framförallt är riktad till barn och ungdomar som kan ta del av flera olika erbjudanden, se här >>> https://bandybyn.se/2024/01/09/arets-familjefesten-ar-har/

Samt alla vuxna köper biljett till matchen här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/117?S=0

Matchen i sig oerhört viktig då vi nu fått lite häng på topp-6 lagen också och har vi själva gett oss den chansen så ska vi givetvis försöka ta den också! Nu är det här sista matchen före ett 2v långt uppehåll så hoppas vi kan sluta oss samman och göra nåt bra av det här på lördag nu så finns det 2v fritid att göra annat därefter.

Det bästa till sist! Vi får betala SEGERSLANT igen! Vi slog rekord med 5812 kr senast mot Sandviken, kan vi matcha det efter två tunga poäng i Motala? Jag både hoppas och tror det! Seger 4-2 och 2p tycker jag lämpligtvis blir 42 x 2 = 84 kr så mitt förslag blir:

SWISHA 84 kr till 123 283 87 95 (eller Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant. Jag vet att det är “tuffa januari” just nu så tillåter kontot inte 84 kr utan 42 kr så välj det alternativet istället. Eller valfritt alternativ. Oavsett summa så MÄRK: Segerslant

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Joakim Svensk
+ Ted Hedell

MOTALA-EDSBYN 2-4 (0-1)
Edsbyns mål: Teemu Määttä 2, Martin Frid, Oscar Wikblad

Publik: 513

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share