Ketchupeffekt gav 6-0 mot Broberg

Säsongens skönaste seger! Må det vara någon typ av vändning vi fick se ikväll när ett effektivt Byn (jo det är sant) vann med stabila 6-0 (3-0) mot Broberg. Nästan extra glädjande att dessutom otursförföljde Oscar Wikblad fick bli stor vägvisare och matchhjälte med fyra mål, det värmde otroligt mycket.

Man känner nästan mer lättnad än glädje då det här har varit en lång dag att vänta på match. Som man kände tidigare idag så hade det bästa varit matchstart kl 10.00 så man fick det här överstökat då det verkligen kändes som något av en ödesmatch för Byn. Att det sen gick så pass enkelt så det inte ens behövde bli nervöst på slutet känner man extra stor tacksamhet för! Nu var vi väl inte 6-0 bättre än Broberg i den här matchen egentligen kanske utan vi fick väl också lite retroaktiv utdelning från tidigare matcher men vi vann i alla fall väldigt rättvist.

Det var också en helt annan laginsats av Byn kontra för 48 timmar sen i Rättvik där vi jobbade som ett lag i defensiven och vi vann också duellerna ikväll som vi inte ens var tvåa på i torsdags. På nåt vis så kände man igen Byn ikväll, det är det här Byn vi är vana att se med en kompakt och tajt defensiv samt att vi ju längre matchen gick och vartefter målen ramlade in så släppte vi loss mer och mer offensivt också. Dessutom vann vi hörnmatchen med 1-0! Det kan inte vara många hörnmatcher om ens nån vi vunnit den här säsongen. 2780 kr är varje hörnmål värt just nu och det här var det andra hörnmålet efter att vi drog igång Hörnpengen. Samt att, lite som jag lovade, Farmers sjöng i 90+ minuter och jag lovar att dom GÄRNA gör det om och om igen när utfallet blir så här!

Oscar Wikblad var den som ramade in första halvlek när han redan efter dryga 2 min blev sopren efter ett fantastiskt lyft från Ted Hedell och satte 1-0 till Byn. Det fanns definitivt tid att fundera för både Oscar och oss innan Oscar var framme hos Max Bergström men avslutet var iskallt när Oscar sprätte upp bollen i vänster kryss. En oerhört viktig start och skillnaden mellan mål och bränt friläge där var det som satte prägel på den här matchen. Spelmässigt var det väl ändå rätt så jämnt och lite avvaktande i första halvlek och lite “defensiven främst” i bägge läger. Broberg vaskade fram många hörnor men ikväll ville Byn käka boll på ett helt annat sätt än mot Rättvik då vi fick tre hörnmål i arslet. Så viktigt! Broberg hade 11st hörnor ikväll mot Edsbyns fyra om jag skrivit rätt.

Om än det var en lite avvaktande halvlek kändes det ändå mer resolut när Byn gick till attack på nåt vis och det var många som tog stort ansvar i offensiven ikväll. Tänker bl.a. på Ted Hedell och Martin Frid där det kändes som dom hade ryckt tussarna på bägge två och det blev bra effekt på det med många offensiva attacker från nr 14 och nr 90. Så fortsätt med rycktussar på dom Kuben. Det är en travterm för er som inte hänger med, när man vill att en häst ska spurta starkt kan man testa att rycka tussarna dom har i öronen vilket ofta ger bra effekt. Det gjorde det ikväll. Mer trav längre ner förresten!

Oscar skulle som sagt rama in halvleken och gjorde det genom att göra både 2-0 och 3-0 sent i halvleken, alltså ett äkta hattrick. Förarbetet till 2-0 stod Martin Frid för som hittade Oscar på högerflajen och Oscar vek in och sprätte upp även den bollen i vänstra krysset. Visst var det så? Nästan lite glömt, är inte van att Byn gör så här många mål 🙂 3-0 minns jag i alla fall, på högerhörna där “ett skott” var vad som gällde, sen var det paus. Då kom kvällens stjärnsmäll när Wikblad dundrade upp den i… ja just det, i vänstra krysset eller i alla fall i dess närhet. Katjing och 2780 kr in till Miljonnklubben så småningom. Det är lite sånt där vi har fått emot oss tidigare men ikväll var det mer medstuds och som jag skrivit tidigare, sånt gör man sig förtjänt av.

Smickrande siffror med 3-0 i paus för Byn ändå men ändå summan av att Byn var så mycket mer påkopplade ikväll och sett över hela planen så var Byn klassen bättre än Broberg. Sen att få det där 3-0 målet på halvlekens sista skott, den var ju såklart supertung för Broberg att få med sig in till pausvilan.

Broberg kom väl ut ungefär som i första halvlek även i andra, syntes inte ha ändrat något speciellt i sitt spel. Det var mest hörnor Broberg skapade och det syntes t.ex. att Robin Öhrlund har en bra bit kvar till tidigare form även om han försökte fullt godkänt. Det var väl egentligen en match där målvakterna inte sattes på jättemycket prov heller även om Henke avvärjde en del av Brobergs hörnor på egen hand samt att han säkert greppade dom skott som oftast satt rakt på honom i själva spelet.

Byn skulle aldrig hamna i gungning i den här matchen och den skulle också blir punkterad innan klockan kommit upp på 70 min. 4-0 på en omställning där Bysell lämnade vidare till Vadim med fart som i sin tur spelade på yta till Teemu som precis hann på bollen först i str-området och sen tryckte in bollen på tennis i andra momentet, snyggt mål. Det i 64e min och sen var det uppvisning Albin Bysell till 5-0 i 67e min när han helt på egen hand utmanade Brobergs försvar som var lite i spillror och avslutade med skott ur högerposition som satt lågt (?) och Bysell jubla framför Farmers klack. Underbar sekvens i matchen.

Oscar Wikblad och Ted Hedell avslutade sen som dom startade matchen när Ted dukade upp för Oscar som också ur högervinkel hittade nätet och segersiffrorna 6-0 var spikade. Det finns mycket bra att ta med sig från den här matchen och det känns oerhört skönt att med den här utgången av matchen. Törs inte ens tänka på motsatsen! En stabil defensiv och många hungriga framåt och blev nästan mest att glad att se Vadim långt fram i banan och många gånger som spets i andra halvlek. Jag har lite efterlyst det och Noa Djäkner mer i en mittfältsroll men nu var Noa sjuk och inte med ikväll (Jonas Edling med istället) men fullfölj det här tycker jag och se lite hur det slår ut framöver. Värt ett försök i alla fall.

Två oerhört både nödvändiga och sköna poäng inkasserade och lite mer andrum för Byn. Det var fan att vi sumpade 2p i Rättvik, vi hade behövt dom också men nu är det som det är med det. Nu väntar Villa Lidköping hemma på tisdag och som dom ångar på så ska vi väl inte ha allt för stora förhoppningar där kanske men det känns lättare att ta sig an den matchen nu i alla fall än vid förlust.

Det ser ut att gå mot idel hemmasegrar i omgången då sex matcher är klara och Villa leder 5-2 i paus mot Vetlanda. Motala och Frillesås tog viktiga segrar mot Gripen resp. Hammarby och Sirius gjorde jobbet och vann med säkra 5-2 mot Vänersborg. Sandviken hade fullt upp matchen igenom mot Rättvik men vann till slut med 6-5 efter att ha vänt 4-5 ganska sent i matchen. Västerås vann toppmötet mot Bollnäs med 12-5! Ett styrkebesked av VSK och fem mål av Christoffer Fagerström som verkar vara i storform.

ÄNTLIGEN får vi betala in en SEGERSLANT också ni som brukar vilja bidra med det! 🙂 “Det är ju roligast av allt att bokföra det” brukar Helen Jonsäll som sköter bokföringen åt föreningen säga 🙂 6-0 kan vi väl göra om till 60 kr i Segerslant känner jag så:

SWISHA 60 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant. Eller dubbla den som vill 😉

Sen har jag en idé då jag även är intresserad av trav och det vet jag att flera är! Det är ju en Superjackpott på V75 i morgon Nyårsafton och jag har tänkt så här: Jag har skapat ett lag på ATG Tillsammans som heter “Brindholms travvänner” där man kan köpa andelar för 100 kr/st till senast kl 12.00 i morgon. Min tanke sen är att jag tippar ett system (eller två) för dom pengar som kommer in och OM det skulle bli vinst så skänker var och en 50 % av sin vinst till Miljonklubben! Inte ett krav men ett önskemål, därför jag testar det här. Det är 90 miljoner i 7-rättspotten så vinner vi t.ex. 10 miljoner så skänker vi 5 miljoner till Miljonklubben och resten behåller var och en 😉 Lika om vi vinner 500 kr vardera 🙂 men ha inte för stora förhoppningar men provar man inte så vinner man ingenting i alla fall.

Kravet för att kunna vara med är att man har ett EGET Atg-konto för annars kan man inte köpa andelar på ATG-Tillsammans så hoppas många av er läsare har det. Jag tror dom flesta som är travintresserad kan det här (?). Senast kl 12.00 i morgon måste ni köpa andel ni som vill vara med. En andel kostar 100 kr och man kan köpa max 3st per person.

Ni bör komma till Atg Tillsammans och Brindholms travvänner genom att följa den här länken >>> https://tillsammans.atg.se/lagsida/264749/omgang/V75_2023-12-31_8_6

Prova annars >>> https://tillsammans.atg.se/start och logga in och sök sen själv på Brindholms travvänner.

När systemet (eller systemen) är inlämnad så hamnar systemet under Spelkvitton på din egen Atg-sida. Systemet (-en) går ju också se där på Tillsammans-sidan sen när det är inlämnat. Hoppas bara att det här fungerar nu, jag skapade laget idag men har aldrig gjort det här förut… Hoppas några är travsugen! 😉

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Ted Hedell
+ Henrik Karlström

STORT TACK också till Farmers som verkligen bidrog till poängen!

EDSBYN-BROBERG 6-0 (3-0)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 4, Teemu Määttä, Albin Bysell

Publik: 917

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share