Inför: Rättvik-Edsbyn

Tätt på given nu med tre matcher på fem dagar och fyra matcher på åtta dagar. Torsdagkväll full omgång igen då alltså och för vår del Rättvik på bortaplan i gemytliga Rättvik Arena. Vi behöver absolut vinna den här matchen och det är vår egen inställning som avgör om vi gör det. Farmers kommer att finnas på plats = Snyggt och viktigt!

Annandagen är historia nu och siffrorna från derbyt finns ingraverad i historieböckerna. Ny omgång igen 48 tim efter annandagen och även en omgång på lördag 30/12. Jag vet väl inte om jag tycker spelprogramsansvariga lyckats fullt ut med upplägget då jag tror det är risk för en baksmälle-omgång i morgon kontra om man valt att spela fredag istället. Då hade alla, både lagen och supportrarna, fått hämta sig lite mer från gårdagens urladdning och fått mer tid på sig att ladda om och “bli sugen” igen. Lördagsomgången har ju kunna spelats både tidigare eller framförallt senare när vi nu kommer att få ett 2v långt “VM-uppehåll” under andra halvan av januari utan att VM ens ska spelas! Så går det till i vår sport där man inte klarar av att ha tillräcklig framförhållning ens när det handlar om Världsmästerskap.

När vi summerar derbyt så är min känsla tyvärr typ 70-30 på att Jocke Svensk ansluter på skadelistan med en axelskada efter kollision med Leevi Laitinen efter ca timmen spelad igår. Jocke provade att spela en period vid ca 15-20 min kvar men klev sen av igen då vänsterarmen knappt var rörbar. Kan ju vara en skada det går “fixa och trixa till” i den allra bästa av världar men jag själv räknar i alla fall bort Jocke i morgon så isåfall saknas både Jeppe och Jocke i backlinjen då. Den är tuff! Igår gick Teemu Määttä ner och spelade libero när Jocke saknades, vi får väl se om det är lösningen även i morgon eller om t.ex. Elias Davidsson kliver ner på liberoposition.

Edsbyn visade bra inställning igår och det är ju grunden till om vi ska lyckas få till en vändning på skutan. Stenhårt jobb och att vara ödmjuk inför uppgiften och ta Rättvik på fullaste allvar är nycklarna i morgon och kan vi bocka av det så har vi också god segerchans. Fortsätter vi jobba stenhårt och om vi vågar trycka på i offensiven så kommer också dom mål vi väntar på att komma. Börjar vi fundera för mycket så kan det istället låsa sig utan vi fortsätter tro på oss själva, fortsätter ta jobbet som igår så kommer vi till slut upp på banan igen.

Att dessutom Farmers, som det verkar utan problem, fick ihop en buss till Rättvik i morgon är också viktigt som tusan! Just det här att som spelare känna fortsatt bra stöd från supportrarna nu när resultaten inte går med oss för dagen kan vara lite A och O just nu. “Överger vi laget” just nu, ja då vete tusan vad som kan hända. Så heder till er ALLA som kommer att finnas på plats i Rättvik i morgon. Det finns förresten platser kvar på bussen i skrivande stund så smsa till 070-390 19 93 och anmäl dig DU också! Det går läsa här om avresetid m.m. >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/haeng-med-oss-till-raettvik-28-12

Rättvik förlorade igår lite av sin “måste-match” borta mot Motala med 7-3 och läget börjar bli lite prekärt för Rättvik som fortsatt har 1p på jumboplats i tabellen. Det ska VI dock inte bry oss om i morgon utan jag är övertygad om att Rättvik är ett gäng som spelar för klubbmärket och så länge en teoretisk chans till att undvika jumboplatsen finns så “kör man på” och skiter i att man ligger där man ligger. Sen tror jag också Rättvik mer än gärna knäpper Byn om man skulle få välja ett lag i serien att vinna emot av alla lag då det här ju är det närmaste derby Rättvik kommer i årets Elitserie. Så visst blir det lite pirrigt i morgon!

Omgångens tungviktsmöte i morgon spelas i Bollnäs som tar emot serieledande Villa Lidköping i en ren seriefinal. Villa med 3p försprång på Bollnäs kommer att behålla 1a platsen oavsett men jag tror Bollnäs säljer sig dyrt där och vill visa att 1-10 i arslet mot Villa för 2v sen bara var en dålig dag på jobbet. Sen måste det väl komma “en mindre bra insats” av Villa också snart eller är dom så fulländade den här säsongen att man hela tiden klarar av att lägga bort matcher för att i nästa match vara fullt fokuserade igen (?). Väldigt imponerande är man så här långt i alla fall. Luktar kryss över morgondagens match känner jag.

Broberg-Motala, Hammarby-Gripen, Sirius-Frillesås, Vetlanda-Sandviken och Vänersborg-Västerås är resterande matcher i morgon. Allt handlar ju om att klara av att ladda om bäst i morgon då det på många håll var rejäla urladdningar igår! Gripen-Vbg var kanske den största urladdningen och där Vbg fick fira som att man gått till SM-Final efteråt och det är nog en seger man kommer minnas länge i Vänersborg, både spelare och supportrar. Jag tror dock både Gripen och Vbg får betala lite för det där i morgon och att Hammarby och VSK vinner dom matcherna. Vetlanda och Sandviken är två lag som “mår bra” så där kommer det nog släppas loss, tror hemmaplan avgör där. Sirius börjar visa lite stabilitet nu och då vinner man hemma mot Frillesås. Broberg-Motala tycker jag är svår, bägge lag kommer från bra insatser igår men där Broberg blev utan poäng ändå medan Motala vann klart. Ger den harmonin i Motala två poäng även i morgon? Tippar att morgondagens skräll kommer där då.

Förutom resultatet i matchen så var det en häftig bandydag igår där Edsbyns supportrar verkligen bjöd upp till dans! Utan att ha en siffra så var det säkert närmare 100 pers som åt brunch på Edsbyns Hotell, sen tågade man Långgatan ner i ett rejält följe och i Arenan var det hög stämning i 90+ minuter samt även under lång tid efter matchen trots förlust! Tänk om det kunde bli i närheten av något liknande på lördag när vi möter Broberg i en superviktig match (17.00), vad otroligt värdefullt det skulle vara isåfall! Så SNÄLLA ni som driver på och styr och ställer i Klacken men som kanske inte alltid har möjlighet att närvara, kan ni inte göra en repris på lördag också (?) 🙂

En del är säkert med till Rättvik i morgon också så vi börjar där och som igår, stenhårt jobb både på plan och på läktaren så jobbar vi in 2p i Rättvik Arena.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share