Inför: Annandagsderbyt Edsbyn-Bollnäs

Även i morgon spelar vi om två poäng men utgången av just den här matchen kommer att kommas ihåg länge oavsett utgång! Så är det ALLTID med Annandagsderbyn och inget undantag den här gången. Annandagsderbyt avgörs i vår borg men ändå är Bollnäs väldigt klara favoriter. Faktiskt lika klara favoriter som i SM-Finalen 2017!

Informationen jag har när jag påbörjar dessa rader är att det är nåt funktionsfel på bandybyn.se så det går inte lägga ut nya nyheter så Inför kommer antagligen inte kunna läggas ut… Så blev lite avtrubbad men tänkte att jag skriver nån rad ändå utifall tekniken börjar fungera igen!

Vi har en stor match framför oss! Vi HOPPAS både Edsbybor och Bollnäsbor vallfärdar till Arenan i morgon av många olika anledningar. Främst för att vi vill att matchen/lagen/spelarna ska få så bra inramning som möjligt. Ett fullsatt Svenska Fönster Arena ger bättre tryck än motsvarande i SBB Arena men frågan är om det blir fullsatt? Det är kanske att hoppas på för mycket men för den ekonomi som är ansträngd i alla klubbar än just hos Bollnäs kanske så är varenda extra åskådare värdefull. Så börja med dig SJÄLV, velar du mellan soffan och se live så fundera inget mer utan köp biljett! Övertyga också gärna någon i din närhet om att göra detsamma 🙂

3000st sålda biljetter sålda har kablats ut och när jag ställde frågan då så var uppskattningen att det var ca 50/50 i antal mellan Edsbysupportrar och Bollnässupportrar. För mig så är det ett bättre betyg till Bollnäsborna än Edsbyborna för när vi har Annandagsderby på hemmaplan så bara MÅSTE det väl ska både synas och höras att det är mest rödblåa på plats?! BYBOR: Vi ser till att styra upp det nu dom sista timmarna innan avslag!

* Biljetter köper du här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/114?S=0

Matchen då? Ja där är Bollnäs ungefär lika stora favoriter i morgon som inför SM-Finalen 2017 då Bollnäs stod i ungefär 1,50 i odds hos spelbolagen och något liknande verkar oddsfördelningen vara i morgon. Edsbyns odds snuddar på 4ggr pengarna kan tilläggas.

Har vi då nån chans i morgon? Även om mycket gått mer emot än med hittills så brukar inte just det ha så stor betydelse just i dessa derbyn och det kan ju isåfall vara positivt för Byn. Vi kommer närmast från förluster med 1-8 borta mot VSK och 1-3 hemma mot Vetlanda näst senast och vill vi vinna i morgon så måste vi givetvis göra mer än ett mål i matchen. Just DET tror jag Byn fixar i morgon och jag har faktiskt fått för mig att Byn gör TRE hörnmål i morgon?! Inget på slutet tyder på det kanske men just därför! Jag har tänkt mig att morgondagen ska bli lite av en vändpunkt för Byn, tänk om jag kunde få rätt där 🙂

Matchbilden lär nog bli att Bollnäs styr mycket av matchbilden med framförallt nr 6 Hasse Andersson i en huvudroll medan Byn istället prioriterar en stark defensiv och hoppas få spela lite på omställning. När lagen möttes i Svenska Cupen på försäsongen blev det ett vinnande dag för Byn och vi hoppas givetvis på en repris i morgon. Jag tänker inte grotta så mycket i om jag tycker det är rätt eller fel taktikval av Byn utan som det är nu så är INSTÄLLNING det absolut viktigaste känner jag. Ett fulltankat Byn är vad jag vill se i morgon och som säljer sig oerhört dyrt och verkligen kämpar för klubbmärket i 90+ minuter. Med ett garanterat fulltankat Farmers i ryggen så har Byn då fällt större drakar än Bollnäs förut så det är vad jag hoppas på i morgon.

Skulle jag ändå inflika en förändring av position i Byns uppställning så skulle jag önska att Noa Djäkner och Vadim Arkhipkin byter plats. Inte alls troligt att det blir så men jag känner att vi inte utnyttjar Noas bästa egenskaper när han spelar forward utan Noa ska spela på mittfältet i min värld. Samtidigt som jag vill tro att Vadim skulle skapa mer oreda högre upp i planen med sina 50m-rajder än som nu 25m på egen planhalva och 25m på offensiv planhalva om än Vadim i grunden inte är en forward. Men nåt måste vi prova snart och jag tror Noas bättre blick för spelet och bättre touch i klubban gör sig bättre på mitten. 

Bollnäs gör en klart bra säsong och kommer att kampa med Västerås om 2a platsen ända in i kaklet. Ungefär som det tippades på förhand. Villa verkar vara äckligt bra vilket dom också varit förut i nov-dec men frågan är om dom inte är än bättre än tidigare år just nu. Sen om det gör att Villa håller även i mars återstår att se. Bollnäs har seriens bredaste trupp och en säsong som denna då det haglar skador och sjukdomar runt dom flesta lag kan det visa sig vara ett lyckodrag. Bollnäs kommer närmast från två ganska intetsägande segrar mot Rättvik efter att före det åkte på en överhalning med 10-1 mot just Villa Lidköping. Så hur formen är kanske vi inte riktigt har svaret på men samma där som ovan, ett derby som det här handlar om så mycket mer så hur det gått i matcherna direkt före brukar inte betyda så mycket faktiskt.

På publikfronten känns det som sagt som att Bollnäsborna “gör sitt” och det får vi verkligen uppskatta. Flames kommer enligt uppgift hit med FYRA bussar så att det blir bra stämning på sektion B i morgon det kan garanteras. Dock tror jag att Farmers också tuggat taggtråd och när det vankas matcher som den här så brukar “ALLA” tidigare drivande personer i Farmers dra sitt strå till stacken och vara på plats. Så Farmers kommer garanterat gör allt som står i deras makt för att vinna Läktarkampen och förhoppningsvis sjunga hem två poäng till Byn!

Farmers laddar upp på Edsbyns Hotell som öppnar kl 11.00 och där serveras det Brunch för 150 kr mellan kl 12.00-13.00. Det går bra att anmäla sig på 0271-41150 NU och övriga hålltider kan du läsa om här >>> >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/info-infoer-annandagen

Sen hoppas vi som sagt att ännu fler Edsbybor som fortfarande inte köpt biljett gör det! Bollnäsbor också såklart. Men vi Edsbysupportrar känner jag måste visa NU att vi stöttar vårt lag även när allting inte går på räls av olika anledningar och det är ju verkligen då man visar att man har ett brinnande rödblått hjärta. I medgång är det alltid enkelt att haka på men just för dagen har vi inte riktigt haft den medgång vi önskar och då känner jag också att många har svikit laget vilket känns jobbigt 🙁

Så nu har vi chansen att studsa tillbaka både på läktaren och planen i morgon och NU GÖR VI DET TILLSAMMANS = Köp din biljett här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/114?S=0 

Omgången i övrigt och i morgon väldigt många olika starttider:

13.15 Frillesås-Vetlanda: Klassisk bandytid! Om nu inte annandagens samtliga matcher ska starta då (råder såklart delade meningar om det) så borde det väl ändå göras en eller två gemensamma “Söndag kl 13.15 omgångar” under en säsong? Så känner jag i alla fall, en här i nov-dec och en i jan-feb förslagsvis. Sen tror jag Vetlanda vinner den här matchen med minst två måls marginal.

14.00 Hammarby-Sirius: Här blir det säkert omgångens bästa publiksiffra?! 5500 pers, ska vi tror på det? Intressant att se utgången här men inbillar mig att det börjar lossna för Sirius så tippar 2a.

14.00 Sandviken-Broberg: Hoppas publiken hittar till Göransson Arena i morgon, har varit väl knapert hittills så även där (?) kan annandagen bli lite av räddningen för publiksnittet. Jag tror SAIK vinner det här ganska komfortabelt mot ett skadedrabbat Broberg.

15.00 Motala-Rättvik: Rättviks sista chans kommer väl här? Laget ligger sist med 1p och närmast ovanför ligger just Motala med 8p. Man unnar Rättvik en vinst här men jag undrar jag… Sträcker mig till ett kryss via 4-4 då.

17.00 Gripen-Vänersborg: Här blir det hett!! Vid förra mötet ledde Vbg med 5-1 i paus men i andra vände Gripen till seger 6-5. Det ska man få sota för nu? Även om Gripen är klara favoriter så kan det gå hur som helst å ska vi tro att annandagens skräll kommer här och i Svenska Fönster Arena då 😉 Samt minst ett grovt matchstraff borde det väl bli i den här matchen (?).

19.00 Villa-Västerås: Som Villa Lidköping ser ut just nu så går det inte stoppa dom är känslan. Jag kanske håller min tumme för VSK ändå men tvivlar på ett det hjälper utan Villa nyper det här med 8-4.

FIKTIV ENTRÉ i morgon! Om ni INTE ser matchen live i morgon så SNÄLLA, betala i alla fall en Fiktiv Entré så föreningen får in lite slantar den vägen. Då det nu är 67 år sen Bollnäs vann sitt senaste SM-Guld så är det också summan för den Fiktiva entréen i morgon så:

SWISHA 67 kr (eller dubbla gärna!) till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: FIKTIV

Det går fortsatt också bra att anmäla sig till HÖRNPENGEN! Just nu är summan uppe i 2655 kr per hörnmål och förhoppningen är att nå 3000 kr innan nyår då vi stänger ner anmälan. Vill DU haka på och betala nåt av 15 kr – 25 kr – 50 kr – 75 kr – 100 kr (eller valfri summa) per hörnmål så smsa mig Håkan Brindholm på 070-333 05 20. Skriv NAMN + SUMMA du vill satsa. Du betalar då den summa du satt upp dig på för varje hörnmål Byn göra under 2a halvan av serien. Alla pengar går till Miljonklubben och vi summerar efter den 9 februari.

Vill ni ladda upp med och minnas tillbaka? Isåfallså finns två härliga länkar här på 12 min resp. 8 min som man kan se hur många gånger som helst:

Edsbyns IF Bandy – SM-Guld 2017 >>> https://www.youtube.com/watch?v=4Q7riN7mnKM&t=328s

Edsbyns IF – De uträknade >>> https://www.youtube.com/watch?v=a2rskoaZxzQ&t=96s

Vi ses i morgon?!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share