“Henke” satsar vidare i Edsbyn

Edsbyns IF Bandy är glada att meddela att landslagsmeriterade målvakten Henrik Karlström förlänger med moderklubben.. Det nya kontraktet gäller i tre (2+1) år.

Tack för påskriften, Henrik! Var det en lång process som ledde fram till beslutet?
­– Det var en väldigt kort process. Både min och föreningens ambition har varit att förlänga. 

Vad gjorde att det blev Edsbyn i några år till?
– jag trivs så bra i laget och med allt runtomkring. Vi har en hel bygd som sluter upp kring bandyn. Det är något unikt.

Du och Oscar Löfström blir ju målvaktspar i Edsbyn i några år framåt nu, finns det egenskaper hos Oscar du önskar du har? 
-– Oscar är lite större än mig och kan spela närmare målet. Jag måste gå ut lite längre för att täcka lika mycket. Men annars kan jag tänka mig att ta hans ålder så jag kan spela ännu längre.

Framåt februari ska du bli pappa för första gången. Hur känns det och vet ni redan nu om de blir en målvakt i herrlaget eller i damlaget framöver? 
– Det känns väldigt bra och spännande. Ett nytt kapitel i livet som vi ser fram emot jättemycket. Det är en liten arvtagare i herrlaget som gömmer sig där inne. 

Har du ytterligare något att tillägga?

Jag vill önska alla supportrar och partners en god jul! Vi ses i arenan på annandagen.

Huvudtränare Magnus ”Kuben” Olsson är självklart nöjd med signaturen.

 ”Henke” är en cool målvakt, väldigt lugn och trygg i sitt spel. Det känns väldigt skönt att han har valt att förlänga i klubben. Han har ju visat under de senaste åren vilken bra och stabil målvakt han är och det känns skönt att ha två bra målvakter klara för framtiden.

Vi vill återigen rikta ett stor tack till Henrik. Vi och alla edsbysupportrar önskar lycka till med både bebisen och bandyspelandet framöver. 

share