Inför: Edsbyn-Vetlanda

Två tuffa utmaningar inför morgondagen, få ihop lag och försöka vinna mot Vetlanda! Lyckas vi med bägge så ska vi vara oerhört stolta och tacksamma. Kan DU göra nåt för att hjälpa till? GIVETVIS! Var på plats i Arenan senast kl 19.00 i morgonkväll, då har DU dragit ditt strå till stacken, ju fler vi är desto bättre inramning. Dessutom GÅ TVÅ BETALA FÖR EN i morgonkväll, utnyttja det!

Det är nog inte det lättaste att heta Magnus “Kuben” Olsson just nu känner jag. Vi har en väldigt sliten trupp för dagen och där det enligt uppgift dessutom börjat husera sjukdomar så att försöka få en bild idag/ikväll vilken trupp vi har i morgon är ju omöjligt att säga. Senast saknades Oscar Wikblad, Samuli Helavuori och Edvin Altberg. Lägg därtill att Jesper Granqvist med 110 % säkerhet inte spelar, magnetröntgen av vänster knä nästa vecka så före det vet vi inte mer än att det är illa, tyvärr! Väldigt mycket krya på dig, Jeppe. Otroligt otursförföljd säsong där väldigt många kroppsdelar tagit stryk, ordagrannt från topp till tå!

Jonas Edling fick rycka in senast och Jonas håller men jag vet att han absolut inte vill trampa någon på tårna och ta plats för nån ungdom som håller måttet för Elitseriespel. Sist blev det “slut på kvalificerade spelare” så då ryckte Jonas in och han är säkert redo att göra det igen i morgon om det behövs. Visst skulle det vara kul att se #18 live igen men jag föredrar ju ändå hellre att vi får ihop det ändå men främst sjukdomsläget gör nog att besluten inte fattas förrän strax före samling hur det blir med det.

Vetlanda har väl Philip Lennartsson fortsatt långtidsskadad, osäker på när han kan vara på gång men det blev väl bakslag, ny operation och förlängd rehab för Philip om jag minns rätt. Även där en allvarlig knäskada som uppkom i februari och Philip fortfarande inte i närheten av spel… Så ja, ni förstår hur jag tänker. I allra, allra sämsta fall! Vetlanda har dock spelat utan Philip länge nu och hittat lösningar för det och var ju rejält upphaussade inför säsongen och det var ju Vetlanda, Sirius och Byn som tippades på plats 4-6 av i stort sett “alla” före Elitserien. Vetlanda slog oss i match om 3e pris i Svenska Cupen med till slut klara siffror även om det rann iväg på slutet när… Jesper Granqvist “proppades” av Vetlandas Olle Berglund och Jeppe fick utgå. Då blev det hjärnskakning, spricka i käkbenet, näsvinge avskuren och pajad läpp för Jeppe. Sen fotskada och nu knäskada. Hua!

Vi känner Vetlanda som ett otroligt starkt omställningslag och som lite förvånande ligger 1p bakom oss även om Byn fått stämpeln på sig att ha underpresterat så här långt. Såg större delen av Vetlandas match hemma mot Bollnäs i mitten av november som man skulle vunnit med ca 7-3 med bara lite bättre skärpa i avsluten. Eller med en annan målvakt än Erik Persson, välj själv. Men sen har det svajat för Vetlanda som väl stod på fyra raka förluster innan segern senast hemma mot Motala om jag minns rätt. Att Vetlanda svajar det är väl i sig inget ovanligt från tidigare säsonger men när nu Vetlanda fick behålla samma trupp (i stort iaf) samt krydda den med nr 10 Rauan Issaliyev så spåddes svajandet vara över men det skvalpar fortsatt där i bakvattnet även nu tydligen.

Jag ser det här som en otroligt svår match och som statusläget är så får Vetlanda finna sig i att bära favoritskapet i matchen. Samtidigt så är matchen otroligt viktig för framtiden, skulle Byn vinna så vänder vi serien med 3p mer än Vetlanda och dom poängen ska ju på nåt vis Vetlanda jaga ikapp isåfall. Förlorar vi däremot så passerar Vetlanda oss med 1p med halva serien spelad och då blir vårt utgångsläge genast mycket tuffare inför andra halvan av serien som inleds nästa vecka med VSK borta för Byns del. Så snälla, NER OCH STÖTTA Byn i morgon och skippa sofforna denna fredag. I varje fall ni som bor max 3 mil bort från Arenan. Hemma i sofforna drar man inte sitt strå till stacken i min värld om man bor på avstånd för att ta sig till matchen.

Dock är jag oerhört tacksam för er som bidrar med FIKTIV ENTRÉ till Byns hemmamatcher! Det kommer att landa i en rätt fin slant när vi summerar säsongen och redovisning från senast mot Hammarby kommer här:

Fiktiv entré = 2698 kr
Segerslant = 2662 kr
Sen tröstpeng “Jeppe” efter Vbg senast = 1785 kr

Summa: 7145 kr och jag är den förste att TACKA ALLA! Jag får ibland ta del av namnen som bidrar och det är ofta samma/lika personer match efter match och jag känner igen i stort sett alla namnen från tidigare insamlingar, från Miljonklubben, från Slutspelsutmaningarna m.m. TÄNK OM ca 50st till som ser matcherna hemifrån också kunde tänka sig att kontinuerligt bidra, vad mycket det skulle göra i slutänden och alla pengar tillfaller ju FÖRENINGEN.

Jag är extra mån om dessa slantar/bidrag när jag för varje dag/vecka får mer och mer på fötterna gällande hur USELT detta Tv-avtal som är förhandlat med Bonnier/Expressen/Bandypuls är för KLUBBARNA. Dessutom är avtalet gjort på FEM år rakt av! Här finns tydligen inga plus-år med läge för omförhandling… Jag undrar hur det ekonomiska läget ser ut i klubbarna om fem år OCH vilket publiksnitt det är då i Elitserien? Blir nästan mörkrädd när jag tänker på det.

Det heter ju att i ishockeyn och fotbollen ökar publiksnittet varje år trots att det går se matcherna hemifrån soffan och så är det ju. Där tjänar klubbarna grova pengar på tv-avtalen samt att publiksiffrorna ändå ökar. I bandyn har ersättningarna till de flesta klubbarna mer än halverats till den här säsongen mot förra SAMT att publiksnittet sjunker. “Vinnare” är dom som väljer soffan istället för live och som den här säsongen kan se bandy MYCKET billigare än senaste säsongerna och i väldigt många fall kan man se bandyn helt gratis! Inte bara genom den “stora boven” IPTV utan även på andra sätt. Ni som vet hur ni vet.

Jag blir sjukt frustrerad över det här och sen ska personer i och runt föreningarna slita häcken av sig för att försöka få ekonomin att gå ihop och nu får man då börja med att se till att jobba in pengar för att täcka inkomst/publikbortfallet från Tv-avtalet i FEM år framåt! Som om det inte vore nog svårt att få ekonomin i balans ändå. Sänk spelarlönerna då tänker säkert en del (?). Jovisst, vill vi göra vår sport än mindre attraktiv att utöva på elitnivå så visst kan vi börja där! Vet att det är ett otroligt stort missnöje bland Elitserieklubbarna över det här och det känns som att nånting måste göras?!

Därför är jag som sagt extra TACKSAM för er som förstår problemet och betalar en FIKTIV ENTRÉ hemifrån och önskar att ännu fler hakar på det 🙂

FIKTIV ENTRÉ i morgon som jag åter sätter “rubriken Jeppe” på då mina tankar går dit just nu och jag föreslår då Jeppes nr 44 kr eller 88 kr som summa = SWISHA till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: FIKTIV

JAG HAR FLER PÅMINNELSER HÄR:

* Läs här om morgondagens match = Årets Edsbyhjärtats Julklappsmatch och den fina tanke som finns med den här matchen >>> https://bandybyn.se/2023/12/13/arets-edsbyhjartats-julklappsmatch/ Jag gjorde så här idag att jag ringde Lekextra på 0271-21800 och bad dom fixa x antal julklappar á 100 kr som jag sen körde ner på Ön till detta ändamål. Ett lämpligt sätta att bidra för den som vill.

* Köp biljett till matchen här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/113?S=0 och KOM IHÅG att GÅ TVÅ BETALA FÖR EN gäller, se här >>> https://bandybyn.se/2023/12/13/ga-2-betala-for-1/

* Fortsätter puffa för att ni ska köpa 50/50-lotter som säljs utanför ICA i morgon, på Blomsterboden och givetvis på Ön före match. 20 kr/st och garanterad 10 000+ i vinstsumma. TACK ni som sliter och säljer 50/50 samtidigt som jag tror ni får träffa mycket trevligt fölk på köpet 😉

* Biljetter till Annandagen, GLÖM INTE! >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/114?S=0

* Edsbyns Hotell kommer att ha öppet i bistron i morgonkväll 21.00 – ca 22.30 för er som vill snacka ner matchen och kanske “ta en kall” samt nåt lätt att äta. Sprid detta! 🙂

* Vi kör en sista sväng av Publikenkäten också, fyll gärna i ni som inte gjort det. Det kommer att lottas ut 5st entrébiljetter nästa vecka på era mejladresser. Kan tillägga att det syns inte vem som svarar vad på den här digitala enkäten ifall ni funderar på det och vi är också bara intresserad av era åsikter, inte vem som har vilken åsikt. Här är enkäten >>> https://forms.gle/kUspcjgge3hmb8EE8

Nu blev det lång text känner jag så vet inte vilka läsare som är kvar ända härnere men det är i alla tre matcher till i morgon: Broberg-Västerås, Rättvik-Bollnäs och Villa-Sandviken. Nästan så jag tror att Broberg kan ha skrälläge mot VSK som vinner sina matcher men utan att övertyga. Skrälletta där då. Sen borde väl Bollnäs ha lite chans mot Rättvik ändå? 😉 Såklart dom har och allt annat än 4p för Bollnäs i kommande dubbelmöte med Rättvik är en STOR skräll. Villa går det ju inte tippa emot och det är ju också bäst för “alla lag” om Villa vinner den. Finns ju några som är sugen på SAIK:s 4e plats i ett längre perspektiv.

Då försöker vi TILLSAMMANS att knäppa Vetlanda i denna superviktiga match! Bidra med det DU KAN, på plats helst såklart och som sagt, i morgon går ni TVÅ och betalar för EN så utnyttja det.

Annars gärna FIKTIV ENTRÉ 44 kr eller 88 kr = SWISH 123 283 87 95 (Bg 434-5500). MÄRK: FIKTIV

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share