Inför: Edsbyn-Sandviken

En väldigt viktig fredagsmatch väntar när pånyttfödda Sandvikens AIK kommer på besök. Medan Byn blandar sina insatser så övertygar “nya SAIK” alltmer och kommer till Edsbyn med fullt självförtroende. På hemmaplan säljer sig dock Byn dyrt och Farmers tokladdar för den här matchen så alla ingredienser för en härlig fredag i Arenan finns.

Det kommer att pirra lite i magen inför matchen i morgon, det känner jag redan nu. Tidigt slutspelsstuk över matchen, så viktig är den, och där efter lagens senaste insatser nästan SAIK får gälla som knappa favoriter. Detta baserat på de senaste matcherna samt det faktum att Byn saknar Oscar Wikblad och risken är nog stor att även Samuli Helavuori saknas. Det senare får vi se, jag har ingen koll på det nu när jag skriver i alla fall, håller enbart tummarna då jag vet hur viktigt Samuli är.

Tänker inte skriva så mycket om själva matchen den här gången. Jag imponeras av “unga SAIK” som gjort en nystart och även fast man var ett av dom innelag som kom ut på stor is sist så har man visat bra klass redan nu. Så där måste nya tränartrion Andreas Bergwall, Daniel Mossberg och Daniel “Zeke” Eriksson framhållas ha gjort ett bra jobb så här långt. Tror väl det “bra jobbet” gjorts i den ordningen också då jag personligen håller Bergwall högst i den trion och jag tror nog Andreas är klar Kapten och övriga två mer “åker med” på skutan. SAIK verkar spela en framåtlutad bandy som jag vet Bergwall vill stå för och jobbar för och det tror jag är grejen i framtiden så SAIK ska bli roliga att se. Men jag hoppas vi kan få stopp på dom!

Edsbyn kommer till match med tre lite tveksamma halvlekar närmast i bagaget. Bättring måste till, helt klart, annars har vi inga poäng att hämta i morgon! Jag tror ändå Byn rannsakat sig själv och kommer att prestera bra i morgon och det är framförallt en bra inställning jag vill se i morgon, har varit lite si och så med det i dom tre nämnda halvlekarna. Visar vi bra inställning och verkligen tömmer oss och förlorar ändå så är det inte så mycket mer att göra, då räcker vi inte till mot Sandviken för dagen. Men visar vi bra inställning så har vi klart bra chans att vinna mot SAIK, det tror jag i alla fall.

Farmers kommer att leverera säsongsbästa i morgon, det är jag övertygad om! Uppladdning på Edsbyns Hotell med buss ner på Ön, även kallad Farmers förfest och det går fortsatt att anmäla sig till den, följ länken där all info finns >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/halltider-infoer-fredagens-matchuppladdning

Då jag sett att en hel del legender i olika åldrar är anmälda på Farmers förfest så borgar det för bra stämning i Arenan i morgon och det om nåt hoppas jag drar med sig laget till stordåd också. Det är SÅ VIKTIGT det här att vi nu om nån gång stöttar laget. Vid medgång är det ingen konst att stötta sitt lag (se Bollnäs som ett bra exempel) men “i motgång” prövas supportrarna på ett annat sätt och det är dom som står upp när det blåser motvind som är dom riktiga supportrarna, PUNKT!! Nu vill jag inte säga att Byn är “i motgång” (än) men det rullar ändå inte riktigt på som vi kanske är vana. Av erfarenhet så vet jag att det blir “oro på Byn” när det inte gör det och alla har ju inte heller förmågan att analysera och väga in att vi föryngrat laget, att vi har skada/skador på viktiga spelare utan många är alltid väldigt resultatfixerade vilket kan ta sig uttryck på olika sätt.

Just PUBLIK är lite röda tråden i det här Inför. Det är halvdant med det på bandymatcherna emellanåt och i senaste omgången var snittet 877 pers på dom sju matcherna. Villa bäst med 1729 men det i sin tur tydligen den sämsta publiksiffran i Lidköping på flera år läste jag nånstans (?). Rättvik 212 och Broberg 309 (!) var skräckexemplen i omgången. Bollnäs 1630, Västerås 883, Sirius 755 och Sandviken 618 var övriga siffror. Här hos så är publiksnittet hittills 995 pers på dom fyra hemmamatcher vi haft. Sämst var det senast mot Rättvik med 827 pers och jag håller tummarna för att det var säsongens sämsta publiksiffra i Arenan. Skulle det vara så har vi ändå en rätt hög lägstanivå jämfört med flera andra klubbar.

En match som i morgon, mot klassiska Sandviken, en fredagkväll, med ett garanterat tankat Farmers vilket borgar för stämning, och med mycket viktiga poäng på spel för framförallt Edsbyn så borde vi väl ta oss över 1200 pers? För så många riktiga supportrar är vi väl i Edsbyn? Skulle det vara under 1000 pers i morgon då är vi drabbad av medgångssyndromet i min värld, då är det för många som numera stöttar på plats bara vid medgång. Så det ska bli intressant att se publiksiffran i morgon! Jag tror på minst 1200! 🙂

Om vi fortsätter på publikspåret så har Edsbyns IF Bandy tillsatt en visionsgrupp “Vision 2029” där bl.a. undertecknad finns med men det här visionsarbetet är något som föreningen hoppas ska engagera ALLA såsom: Företag/Sponsorer, Ov Kommun, Arenabolaget, Edsbyns Bandyvänner, Red Farmers plus alla andra invånare/anhängare till Edsbyn. Klubben fyller 120 år 2029, därav namnet Vision 2029. Några punkter som spaltats upp från föreningen är:

* Hur kan vi fortsätta vara en ledande förening också 2029?

* Hur blir Edsbyns IF Bandy en ännu större part i samhället?

* Hur kan vi få ännu fler att komma ner till våra fina Arena?

* Hur kan vi bli ännu mer levande året om, ett bra exempel är Run For Edsbyn som hade premiär i somras.

Med anledning av det här så måste VI börja någonstans och för att få lite på fötterna vad ni som går på bandy eller som följer Edsbyn hemifrån och/eller på avstånd tycker om lite olika saker så har vi gjort en Publikenkät i form av ett formulär att fylla i som du kan ta del av nedan. Vi har tagit lite input från bl.a. Västerås som också jobbar med nåt liknande och inför förra säsongen hade en egen Publikenkät med en frågeställning vi också tagit del av.

Här nedan finns en länk till enkäten och fyll GÄRNA i den ni som läser här. Sen kommer den att finnas i pappersform nere på Arenan i morgonkväll och även nästa fredag mot Hammarby. Även på julskyltningen på söndag där Edsbyns IF Bandy har diverse försäljning i Röda Bondens tidigare lokaler (kl 14-18) kommer den att finnas. Ju fler som svarar, desto bättre underlag får vi att jobba med framöver.

Klicka på följande länk och lämna dina svar >>> https://forms.gle/kUspcjgge3hmb8EE8

Skulle det vara några problem eller om ni av annan anledning behöver ha kontakt med någon så får ni gärna kontakta mig på: brindholm66@gmail.com eller på 070-333 05 20. All input är bra input i min värld, sen får vi sätta oss ner och sammanställa och ta det därifrån sen. Jag tackar på förhand för hjälpen vi kommer att få!

Full omgång i morgon: Edsbyn-Sandviken, Frillesås-Rättvik, Gripen-Bollnäs, Hammarby-Västerås, Motala-Broberg, Vetlanda-Villa och Vänersborg-Sirius. Det är klara favoriter i alla matcher utom våran och Vbg-Sirius enligt spelbolagen där oddsen är jämna. Kan det skrälla någonstans? Föga att det blir fem favoritsegrar i dessa matcher så lägger mina skrällröster på Motala och Rättvik då.

Nu ser vi till att göra det TILLSAMMANS i morgon och bege oss till Ön där vi ger laget ett publikstöd i morgon som gör att dom kan få fram dom där extra procenten som inte alltid är lätt att få fram! Men dom kommer behövas för att bärga 2p i morgon och Farmers + Byn en fredagkväll i Arenan brukar vara en bra kombo. Stenhårt jobb i 90+ minuter som gäller både på plan och läktare så läser vi av resultattavlan kl 21.00.

Ni som ser matchen ifrån soffan = Var delaktig genom att betala en FIKTIV entré på 66 kr (11-6 i SM-Finalen mot SAIK 2008 = 11×6 = 66 kr) till SWISH 123 283 87 95 (Bg 434-5500). Märk: FIKTIV

I fredags mot Rättvik gav Fiktiv 4115 kr (till Cancerfonden) och Segerslant 1763 kr. TACK ni som bidrar!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share