Seger trots usel sista halvtimme

Edsbyn-Rättvik 8-6 (7-0). Byn leder med 8-0 efter 62 min vilket ju är bra men trots det så är det sista halvtimmen som etsar sig fast på näthinnan när matchen är slut. Den förlorar vi alltså med 0-6 mot seriens jumbolag Rättvik. Sååå uselt får vi faktiskt inte uppträda på den här nivån. Pinsamt!

Vad skriver man om en sån här match då? Det är väldigt sällan man får uppleva såna här matcher och tur är väl det. Det känns som två lag som gör säsongens bottennapp under en varsin 25-30 min period mer än att något lag gjorde det andra dåligt i den här matchen. Rättviks sista ca 25 min av första är inte att leka med heller där Byn går från 2-0 i 25e min till 7-0 i 36e, alltså sex mål på ca 11 min! Visst, Byn var väl bra då och släppte loss mer och mer vartefter målen trillade in men samtidigt var ju Rättviks insats under den perioden säkerligen säsongens sämsta med ganska god marginal.

Så 7-0 hade vi med oss in i paus och givetvis tänker man då att det är ju bra för placeringar i slutänden i “mittenskiktet” kan säkert handla om målskillnad. En avslagen andra låg ju ändå i farans riktning och det var väl egentligen mest allmänhetens åkning i upptakten av den också. Dock så gjorde både Edvin Altberg och Elitseriedebuterande Tyler Myrmo några individuella prestationer där så man kände ändå att man fick nåt med sig där. Sen gjorde Myran 8-0 på hörna i 62a min (Byns 3e hörnmål) och man började tänka att hjälp Oscar Löfström att hålla nollan nu, låt det vara vårt prio.

Det sprack i 67e min när Rasmus Plan drog dit en högerhörna och då var det precis som allt vad prio heter gick ur Byn. 8-2 kom knappa två minuter efter och det vi fick se därefter hoppas jag verkligen jag slipper se mer på väldigt lång tid. Edsbyn uppträdde mer än lovligt nonchalant och Rättvik började helt plötsligt tycka att det var roligt att spela bandy och så fort man närmade sig Byns straffområde så ringde det kändes det som. Målen trillade in med jämna mellanrum och det gick ju så långt att man fick sitta och titta på klockan och börja fundera på om vi verkligen fixar det här?! 8-6 kom i 84e min och med 2-3 min tillägg så anade man verkligen oråd för så dags går det inte bara trycka på en knapp så funkar allt igen, då är det redan error i systemet.

Nu höll Byn undan och var väl aldrig riktigt hotad heller men det känns jobbigt att behöva gå hem besviken efter att haft ledningen med 7-0 i paus och 8-0 efter dryga timmen men så blev det ju nu. Jag blir bekymrad när det kan fallera så här och vi kan hamna på så otroligt låg nivå, det ska liksom inte få förekomma på den här nivån tycker jag. Känner att det är ingen idé att jag lägger mer krut på den här matchen, det blir bara för negativt och det är inte sånt jag vill hålla på och skriva. Vi tog två poäng och det var huvuduppdraget och det viktigaste ikväll och det ser ändå ok ut på papperet om man INTE vet nåt om innehållet.

Nu har vi Sirius borta på tisdag, ett Sirius som vann 6-5 borta mot Frillesås ikväll. Starkt tycker jag i det utsatta läge som Sirius är/var. Jag vill tro att vår andra halvlek ikväll kommer att omförvandlas till tändvätska till på tisdag istället, så brukar idrotten kunna vara. Jag är i vanliga fall optimist och försöker se det Byn gör bra hellre än det som inte fungerar men ikväll grumlade sista halvtimmen allt. Men får det gå en eller ett par dagar så kommer det finnas bättre tankar i huvudet och då kommer jag längta till tisdag och en MYCKET VIKTIG match borta mot Sirius.

Full omgång och BORTAPLAN var grejen ikväll där Byn (till slut med ett nödrop) var enda hemmalag som vann. Alltid något! Solklart mest sticker ju Bollnäs 9-0 borta mot Broberg ut. Bollnäs håller sin andra nolla i rad och gör nio framåt, det är väl bara att erkänna att man blir imponerad. I Brobergslägret är det nog desto tuffare, här är vi besviken fast vi vinner ikväll, törs inte tänka mig hur tankarna går i Söderhamn efter ikväll. Robin Öhrlund verkar saknas enormt i Broberg, vilket jag också lite anat.

Vänersborgs 5-1 borta mot Bajen och Sandvikens 9-3 borta mot Motala är också ögonbrynshöjare! Linus Hagman gjorde fyra mål för Vbg och tränare Jesper Bryngelsson gjorde det 5e! Imponerande och det visar på bra inställning. Sandviken sprider målskyttet och imponerar och är nog det lag i serien tillsammans med Bollnäs som tycker att spela bandy just nu är det roligaste som finns. Unga SAIK, årets utropstecken så här långt för mig. Villa vann 8-2 borta mot Gripen och Västerås vann 5-2 borta mot Vetlanda = ytterligare ett bevis på att det är en trio lag med Bollnäs, Villa och Västerås som just nu är ganska klart starkare än övriga lag. Sandviken närmast att haka på och därefter ett koppel av lag som blandar och ger, bl.a. vi i Edsbyn!

Seger är ändå en seger och jag tänker ändå SWISHA en Segerslant på 55 kr till 123 283 87 95 (MÄRK: Segerslant) då jag tycker poängen i sig är värd det. Hoppas såklart att fler hakar på och tänker lika, vi får se om jag blir ensam eller om det finns fler likasinnade 🙂

SPELARBETYG:
+++ Samuli Helavuori
++ Edvin Altberg
+ Tyler Myrmo

EDSBYN-RÄTTVIK 8-6 (7-0)
Edsbyns mål: Samuli Helavuori 2, Per Hellmyrs 2, Ted Hedell, Joakim Svensk, Marius Åström, Vadim Arkhipkin

Publik: 827

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share