Inför: Finalspel Svenska Cupen + Uppdatering “OLA”

Två veckor kvar till seriepremiär och i helgen dags att kora årets vinnare av Svenska Cupen, den enda titel som det spelas om under säsongen förutom SM-bucklan. Edsbyn är ett av fyra lag som fortfarande har chansen och bara det i sig ger försäsongen godkänt betyg. Raderna avslutas med en uppdatering av Insamlingen OLA och den är värd att läsa!

Det har varit en BRA vecka trots att det inte spelats någon bandy! Jodå, så kan det vara ibland. Dock har dom fyra glädjeämnen jag memorerat alla en touch av bandy men ni trodde säkert inget annat heller (?). Vi kan börja med det att Byn valt att flytta upp 17 år unge Tyler Myrmo till A-truppen efter att han fortsatt i samma spår som förra säsongen där han var väldigt bra i Byns U17. Tror det värmer många inklusive mig att vi plockar upp spelare från de egna leden (även om Tyler i grunden kommer från Norge), det måste alltid vara grunden i våra lagbyggen. Tyler kanske inte får så mycket speltid i A-laget utslaget över hela säsongen men han tillhör truppen med allt vad det innebär och han är med till Lidköping i helgen.

Ett annat glädjeämne som poppar upp är att Christoffer Karlström framöver kommer att driva Edsbyns Hotell (som det byter namn till istället för Järnvägshotellet). Christoffer har ju x antal år varit spindeln i nätet nere på Ön med matchmiddagar på Pub Joe och på Nu Läll och skött det galant. Dessa kommer att fortsätta som vanligt under Byns matchdagar men vardagsluncherna på Nu Läll avslutas och istället slår Edsbyns Hotell upp portarna för luncher igen redan på måndag. Lycka till Christoffer o co, du/ni behövs verkligen i den här Byn!

Tredje glädjeämnet är att Red Farmers vaknat till liv! Efter (som jag känner) en sommar + början på hösten på sparlåga så händer det saker igen vilket är OERHÖRT viktigt för bandyn i Byn! Nu finns ett samarbetsavtal med Edsbyns Hotell påkritat och jag har fått det skvallrat för mig att det åter vid utvalda tillfällen blir uppladdning på Edsbyns Hotell med buss därifrån ner till Ön. Premiär mot Sandviken hemma fredag 1/12. Det har just idag också kommit erbjudande om att köpa klackkort till reducerat pris, lite i grevens tid kanske men bättre sent än aldrig. Läs mer om det hos Farmers på sociala medier, ser inget om det på hemsidan. Det fjärde glädjeämnet är givetvis Insamlingen Ola! Men den avslutar vi texten med.

Edsbyn rullar iväg mot finalspel i Lidköping kl 17.00 från Ön i morgon och första stopp för övernattning blir i Örebro. Det här är en viktig helg på flera sätt, inte bara det sportsliga. Nu finns chansen att umgås under lite andra former än bara vid träningar/matcher och på Ön och det känns helt rätt att laget unnar sig en “extra natt” en sån här helg. Hela truppen är skade- och sjukdomsfri och då åker också alla med ner till Lidköping. Visst ska det bli intressant att se hur Byn kan hävda sig mot drakarna Villa/Västerås med det här upplägget och i oktober. Försäsongscuper med tidigare upplägg har sällan varit Byns likör även om vi 2019 vann Svenska Cupen efter 5-0 seger mot Västerås i finalen. Annars finns det många cupbesvikelser man upplevt på plats, då främst World Cup-åren i Sandviken som väl aldrig blev lyckad vad jag minns.

Med det här upplägget taggade Byn till mer och egentligen alla Byns matcher utom den mot Rättvik och delvis den mot Sandviken sist har bjudit på både spänning, stundtals rätt bra spel samt att vinnarskallarna kommit fram vilket alltid är kul att se. Huruvida Byn har tummat lite på träningsintensiteten dagarna före match vet jag faktiskt inte men jag tror Byn sett ett värde i att kunna prestera i matcherna och lite “planerat för match” dagarna före dessa. Bollnäs läste jag hade gjort tvärtom och istället kört på för fullt hela tiden även om det dök upp nån match då och då i almanackan och har väl på så sätt inte tagit matcherna riktigt på samma allvar var känslan man fick. Det ska väl isåfall bära frukt i Elitserien sen då antar jag så där kanske vi får se ett “helt nytt Bollnäs” (?).

Edsbyn möter alltså Villa Lidköping i sin semifinal kl 19.30 på lördagkväll. Villa vann södergruppen som förväntat, tappade dock överraskande en poäng mot Gripen (bl.a. Christoffer Edlund ej med då). Hemmalaget givetvis klara favoriter mot Byn och vinner väl kanske en sån här match 7-8 gånger av 10 i oktober (?). Helt chanslös är man dock aldrig mot Villa oavsett årstid i min bok även om jag alltid tror på klart större chans mot Villa i mars än i oktober. Tror också att den här upplagan av Villa har pikat, en upplaga som är i stort sett densamma som tidigare år om än det hänt lite mer i år på spelarfronten. Både Alexander Karlgren och namne Härndal har ju lämnat för Sirius, ny in är Tobias Augustsson från Gripen. Mer speltid därmed för Gustav Friman den här säsongen och han kan bli sevärd. Johan Sixtensson fortsatt tränare, påbörjar nu sin 10e (och sista väl?) säsong i Villa Lidköping.

Edsbyn är väl på papperat svagare den här säsongen än förra men om det är så i verkligheten också är det ingen som vet ännu! Mickelsson, Heinonen, Skarps och Tommi Määttä har lämnat och enbart yngre förmågor har fyllt på: Noa Djäkner, Edvin Altberg, Albin Bysell och dit räknar jag Elias Davidsson + Marius Åström också även om Elias + Marius hade speltid förra säsongen också men dom är med mer på “riktigt” nu. Nu kan vi också lägga till Tyler Myrmo där. Byn har dock gjort stora delar av sin föryngring de sista åren och nu är ju bara Per Hellmyrs kvar av det “äldre gardet” men Myran håller än och jag tror Per får ännu en kick av att vara ny lagkapten och “lagpappa” den här säsongen. Försäsongen säger i alla fall inget annat så här långt!

I den andra semifinalen kl 16.30 möts Västerås och Vetlanda. Har svårt att se Västerås bränna där även om Vetlanda med garanti är minst ett topp-6 lag den här säsongen. Vi får fördjupa oss mer i våra motståndare längre fram men efter vad jag sett hittills så känns Västerås “äckligt bra” och det är laget jag tror lyfter bucklan på söndag. Kan Edsbyn vara god tvåa skulle jag bli väldigt glad men i grunden är jag nöjd med vad Byn uträttat så här långt oavsett och jag tror Byn växer bara av att vara kvalificerad till den här helgen.

NU ska vi uppdatera Insamlingen OLA! Man kan ju inte sätta annat än Världsklass i betyg på er alla Edsbysupporters när det handlar om Insamlingar! Det här har ju blivit lite “vårt sätt” att tacka/hylla våra helgon och nu är det alltså Ola Johanssons tur och det är tydligt att MÅNGA uppskattar vad Ola har gjort för Edsbyns IF Bandy och Edsbyn. Insamlingen OLA startade på söndagkväll och efter 17 timmar hade ni skänkt ca 16 500 kr. Igår efter tre dygn uppdaterades 32 007 kr och då ställdes frågan i sociala medier “om vi kunde nå 40 000 kr till Insamlingens avslut på fredagkväll”? Den summan är insamlad redan!! För vid senaste uppdateringen kl 18.00 ikväll har det kommit in 42 457 kr!! Helt fantastiskt och jag lovar att det värmer Ola Johansson mycket och dessutom bjuder NI med dessa slantar LAGET på helgen i Lidköping. Eller om vi ska vinkla det som att Ola Johansson gör det för utan Olas insatser har ju inte den här Insamlingen uppstått 🙂

Vi låter det rulla på till kl 18.00 i morgonkväll fredag så har Helen Jonsäll lovat att göra en uppdatering därefter som sen lär dyka upp i Edsbyns IF Bandys sociala medier. Så nu spurtar vi! 🙂

Vill även DU vara med och avtacka/hylla Ola Johansson så skänk VALFRI summa till:

SWISH: 123 283 87 95 och Märk: OLA

Bankgiro: 434-5500 och märk även då med OLA.

10st SM-Guld med Edsbyn á 20 kr = 200 kr är den summa dom flesta använt sig av men det är som sagt helt valfritt. Det handlar i grunden inte om att flå er på en massa pengar utan det viktiga är att alla har chansen att på detta sätt tacka OLA.

TACK ALLIHOP!! Ni är fantastiska. Vi är fantastiska. TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share