Brindholms Söndagskrönika

Ännu en vecka har gått och vi har under den fångat in ett nyförvärv i form av Noa Djäkner, närmast från Sirius, men han är ju ursprungligen från Ljusdal. Jag hälsar Noa välkommen till Edsbyn och hoppas vi ska förvalta denna talang på ett bra sätt och att Noa ska trivas i Edsbyn. Välkommen Noa!

Ännu en vecka Silly season är överspelad och vi har fått säsongens första nyförvärv samt en aktivering av plusår av mv Henrik Karlström. Så veckan ska vi vara nöjd med även om man väl hoppats att truppen närmat sig “klar” nu när vi passerat mitten av april. Utan att det ännu inte är officiellt bör säkert några pusselbitar till vara i det närmaste klara och det man väl möjligtvis fortsatt har på önskelistan är en hyfsat etablerad offensiv pjäs. Detta då förutom nr 71 Vadim Arkhipkin som jag ändå fick en bra känsla för “att det ordnar sig” i intervjun i Bandypuls i veckan. En väldig fin intervju att läsa dessutom där en ödmjuk Vadim uttryckte förståelse för att ha fått ett sänkt kontraktsförslag från Edsbyn och där han menade att “man måste ha med sig att det är tuffare tider just nu och kommer nog vara så några år till”. Det var snyggt resonerat tycker jag och med vetskapen att Vadim stortrivts i Byn dom två säsonger han spelat här nu så har jag gott hopp om en signering där under nästa vecka. Eller hur Vadim? 🙂

Sen har det under veckan också tunnats ur rejält bland “tänkbara” offensiva spelare, i alla fall några som jag själv spånat mig fram till kunnat vara intressant för Byn utan att nämna några namn. Vi måste alltid ha med oss att det är OERHÖRT svårt att locka till sig etablerade spelare utifrån som tar steget och flyttar till Edsbyn. Där är Teemu Määttä ett strålande undantag som flyttar hit med hela familjen i augusti och som från dag ett har talat sig varm om hur bra han trivs här och hur bra mottagen han blivit av ALLA i Edsbyn. Likaså, har bara hört positivt om Teemu själv också, en väldigt trevlig person säger alla som träffat honom och en väldigt bra lagkamrat säger spelarna i laget. Så check på allt så här långt känns det som!

Vår melodi för att kunna klamra oss fast på “slutspelsnivå” i Elitserien handlar ju i grunden om att producera egna produkter samt att förvalta dom bra ungdomar som går bandygym här och där är ju Ted Hedell är ett strålande exempel hur man kan gå via den vägen till att vinna SM-Guld i ung ålder. Sen muttrade ju Ted ett tag om att det fanns fler björnar än lediga brudar här i Byn men vad jag förstått så har även det löst sig nu för den alltid så positive och trevlige Ted och sånt är också väldigt viktigt. Lyckas vi ha en bra grund av det ovan nämnda i vår trupp så kan vi sen också ibland lyckas få hit något guldkorn “från annan ort” som kanske provar lyckan i Byn för att han är bekant med den eller den i Edsbyns lag. En kamratskap som ofta knyts t.ex. på landslagsläger i yngre åldrar. Så viktigt att vi levererar bra ungdomsspelare som i sin tur får representera Sverige och som är bra förebilder där.

Det är ju inte bara här i Edsbyn det är så här. Broberg t.ex. siktar ofta  på att försöka få in yngre lovande förmågor för att sedan försöka forma dom till bärande spelare på sikt, ekonomi finns inte till tunga nyförvärv och även om det funnits så kanske inte ens Söderhamn heller lockar att flytta till. Bollnäs lockar väl med pengapåsen ibland och får dit någon färdig stjärna på det viset men även där måste man ju på sikt ha ännu fler egna produkter som utvecklas till drivande spelare och inte bara är komplement till dom ditvärvade profilerna. Nu lyckades vi landa Noa Djäkner från Ljusdal och förhoppningsvis blir Noa en vägvisare för fler Ljusdalstalanger framöver att prova på Edsbyn först innan man om möjligt svävar iväg till någon större ort direkt då Edsbyn väl i mycket kan liknas Ljusdal som ort kan jag tänka mig. Det är såna vägar vi måste leta oss fram och verkligen älskar man och andas man bandy i ung ålder så lovar jag att Edsbyn är ett bra alternativ för nästan garanterad utveckling.

Så mycket mer har alltså inte hänt i Edsbyn den gångna veckan, inte utåt sett då i alla fall. Mer måste ju kommuniceras ut kommande vecka än den som gick är väl känslan, vore konstigt annars. Tommi Määttä funderar man fortsatt på, ska man lyssna på rykten så blir det Ryssland men så länge det inte blir officiellt så hoppas jag! Skulle ryktena vara sanna så är det verkligen ett kontroversiellt beslut Tommi tagit. Tommi som fyller 27 år i morgon såg jag när jag googlade hur gammal han var. Sannolikt ett beslut som innebär att han inte spelar bandy mer i Sverige i sin karriär då han då hamnar på “bandyns svarta lista” lika som övriga två som just nu spelar bandy därborta. Kan inte tänka mig att någon klubb i Sverige “har överseende” med såna beslut om dom skulle vilja vända tillbaka till svensk bandy en dag men det är alltså vad JAG personligen tror. Så Tommi, har du inte använt pennan ännu så snälla, tänk ett varv till innan du kritar! För precis ALLAS skull. Man åker INTE till Putins land just nu.

Insamlingen Forward hade för 1v sen precis passerat 60 000 kr. Nu 1v senare, och med 2v kvar innan 30/4, så har vi precis klivit över 70 000 kr, med 129 kr. Den öronmärkta insamlingen har ju också fått “utdelning” då ju Byn värvade forward Noa Djäkner i veckan. Svårt att bedöma om Noa räknas som en etablerad Elitserieforward just idag men det är i alla fall vad vi hoppas han blir under tiden här. Jag tänker att av dessa öronmärkta pengar så kan 50 000 kr “utbetalas” med märkning Noa Djäkner men allt över 50 000 kr som vi samlar in fortsätter vi ha öronmärkt för ännu en forward, nu eller till nästa säsong.

Som jag skrev förra helgen så hade vi då dom “svåraste 40 000 kr” kvar att samla in, dom första 60 000 kr samlades ju in på en dryg vecka!! Av dom “svåraste 40 000 kr” återstår nu alltså 30 000 kr till att samla in till 30/4. Det är MÅLSÄTTNINGEN med insamlingen, sen uppfylls ju inte alltid alla målsättningar men då jag VET Edsbysupportrarnas kapacitet när det kommer till insamlingar så fortsätter jag tro på det här även om jag inser att det blir tufft!

Så jag fortsätter också pusha efter mottot att om 300 personer samlar in 333 kr så når vi 100 000 kr. Hittills är 164st med i insamlingen, skulle vi till nästa söndag kunna nå 200st inbetalare (alltså 36st till) så bör vi ha passerat 80 000 kr och då kanske vi kan samla ihop till en slutspurt sista veckan sen! Givetvis är även lägre summor än 333 kr lika välkomna, gärna då 222 kr eller 111 kr så håller vi oss till dessa udda summor.

BETALNING TILL MILJONKLUBBEN

Swish: 123 283 87 95

Bankgiro: 434-5500

Märk inbetalningen: Forward

(Det går också bra att betala med kort eller kontant på kansliet)

Jag hade tänkt göra en liten check hur andra klubbar ligger till i sin silly också men blev lite tidsbrist idag så vi siktar på det nästa söndag då, plus givetvis en ny avstämning av Edsbyns trupp.

Tack om du läst hit och TACK för ditt engagemang!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share