Finallaget 1980

SM för damer hade avgjorts sedan 1973 och IK Göta hade tagit hem hela sju titlar (Katrineholm SK de övriga två). De blev också alldeles för svåra i finalen men Byns damer stod ändå för en stor bedrift som tog sig dit. Lena Beck fyramålsskytt i IK Göta medan Ann-Christine Nyberg blev historisk som Edsbyns första och hittills enda finalmålskytt på damsidan.

SM-final: IK Göta – Edsbyns IF 9-1 (4-0) 
Söderstadion, Stockholm, 15 mars

Edsbyns mål: Ann-Christine Nyberg 1
Publik: Drygt 1.000.

Edsbyn första finallag på damsidan: Britt-Inger Usijärvi (mv), Jeanette Engman (mv), Carina Andersson, Britt-Inger Östling, Ann-Christin Nyberg, Yvonne Olsson, Ulla-Britta Hammarström, Carina Jacobsson, Karin Karlsson, Eva Olsson, Elisabeth Arvidsson, Petra Jonsson, Ann-Christine Nilsson, Anna-Kristina Arvidsson.

share