Mästarlaget 1962

Ståhlbergs straffräddning tog guldet till Byn

Den första av två raka finaler mot Sirius och en match som bjöd på stor dramatik. Sirius tog ledningen med 1-0, Rolf Jonsson kvitterade, men Sirius återtog ledningen med 2-1 och sedan… domaren blåser straff för Sirius. Många djupa suckar på edsbyläktaren, men de byts mot glädjevrål då straffen slås och Lennart Stålberg visar upp att bollen sitter som klistrad i hans ena näve! Edsbyn lyckas sedan vända till seger med 3-2 och därmed säkra Edsbyns tredje SM-guld.

SM-Final: Edsbyns IF – IK Sirius 3-2 (2-2)
Stockholms Stadion, 18 februari
Edsbyns mål: Rolf Jonsson, Kurt Nyberg, Björn Swartswe
Publik: 14 023

Edsbyns tredje mästarlag: Lennart Stålberg (mv), Harley Wennberg, Bernt Frid, Sven-Olof Landar, Paul Karlsson, Jörgen Forslund, Sven-Erik Jonsson, Björn Swartswe, Rolf Jonsson, Kurt Nyberg, Elis Johansson, Bo Hedlund, Allan Arvidsson, Lennart Häll (mv).
(som ni ser hade man nu både avbytare och reservmålvakt)

share