Mästarlaget 1952

Edsbyns första guldlag

Den 10:e februari 1952 möttes Edsbyn -Skutskär inför drygt 2.500 åskådare på Ön. Genom seger med 6-3 säkrade Edsbyn en plats i SM-finalen. 4-1-målet kom på straff, som Paul Karlsson spelade till Kurt Nyberg, som åkte in i mål med bollen. Finalen på Stockholms Stadion bjöd bara på ett mål, ”Kurre” blev matchens enda målskytt. “Kurre” skulle visa sig vara den första men inte sista spelaren i Edsbyns historia som var expert på att avgöra finaler.

SM-Final: Edsbyns IF – IF Göta, Karlstad 1-0
Stockholm Stadion, 17 februari
Edsbyns mål: Kurt Nyberg
Publik: 25 965.

Edsbyns första mästarlag: Gudmund Jernberg (mv), Torkel Berglund, Birger Persson, Sven Prim, Herbert Swartswe, Sven-Olof Landar, Ivar Persson, Kurt Nyberg , Paul Karlsson, Allan Arvidsson, Elis Johansson.

share