Sirius utjämnade, avgörande i morgon!

Sirius ger sig inte och kvitterade ikväll till 2-2 i matcher via seger 4-3 (2-1) på hemmaplan. Avgörande i morgon i Arenan!

Några korta rader från supporterbussen får det bli ikväll. Edsbyn lyckades alltså inte slå in matchbollen ikväll utan Sirius tvingade fram en 5e match i morgon genom att över 90 min rättvist vinna med 4-3 (2-2). Edsbyn spurtade starkt men för sent och lyckades inte hämta in Sirius 4-1 ledning under sista kvarten.

Man blir faktiskt inte riktigt klok på Byn en kväll som den här… vi inleder på tok för passivt och ger Sirius både kommandot i matchen och en 2-0 ledning i underkant efter halvtimmen. Sen en lite bättre sista kvart och reducering på hörna av Tommi Määttä och lite hopp inför 2a halvlek ändå men 2-1 var smickrande för Byn.

Andra halvlek till en början mer avvaktande där nästa mål kändes bli allt viktigare. Det skulle bli Sirius som gjorde det på en hörnretur efter timmen spelad och 3-1 av David Thorén. Före det hade Byn ett antal bra lägen utan att få in bollen.  

Efter målet sjönk energin i Byn en kortare period men med 20 min kvar vaskade ändå Byn fram nåt bra läge plus några hörnor. Med kvarten kom dock en omställning där Thorén med ett lyft friställde Ted Bergström och då ringde det såklart och Sirius hade 4-1 med kvarten kvar.

Timeout Byn direkt efter och SEN var det bara Byn sista kvarten! Ett otroligt bra Byn dessutom vilket tyder på att krafter finns ju kvar ändå! Byn reducerade två gånger om, Jimi hörna i 77e och Oscar på ett distansskott i 84e till 4-3. Sen matade Byn på som bara tusan ända till slutsignal men ett vilt kämpande Sirius höll undan.

Man funderar ju såklart varför inte Byn kan plocka fram i alla fall en del av dom krafter man visar sista kvarten tidigare än så? Tycker vi måste ju våga tro mer på oss själva än att spela den safe-bandy vi gjort i andra halvlek sist och under större delen av matchen nu. När vi väl släpper loss så visar ju Sirius trötthetstecken så då känns det ju frustrerande att vi inte kan gasa tidigare än så.. 

Men det är historia nu. Nu får vi istället ladda för en femte och helt avgörande match i morgon fredag i Arenan! Häftigt det också på sitt sätt. Det lär välla in Siriussupportrar så hoppas byborna också går man ur huse så fixar vi det här till slut ändå!

Farmers tillresta supportrar gjorde allt man kunde och lite till på läktarplats ikväll och jag lovar att Farmers orkar ladda om till i morgon! Orkar även Byn det? Jag vill tro att vi gör det.

Nåt Inför blir det givetvis inte den här gången utan nu blir det hem och sova + jobba + ladda för ny match!

VI SES I ARENAN!

SM-KVARTSFINAL 4

SIRIUS-EDSBYN 4-3 (2-1)

Edsbyns mål: Tommi Määttä, Jimi Heinonen, Oscar Wikblad

Publik: 3711

share