Inför SM-kvartsfinal 2: Sirius-Edsbyn

Förlust igår och därmed uppförsbacke i SM-kvarten mot Sirius. Vi kommer få svettas både på planen och vid sidan om vi ska fixa det här men TILLSAMMANS har vi visat förut att vi kan resa oss.

Det brukar nästan alltid skrälla i någon match när slutspelets första omgång startar och även i år, lika som förra säsongen, så var det Byn som inte infriade favoritskapet. Seger för Sirius igår gör ju såklart att man mår väldigt bra i Siriuslägret medan vi har en del huvudbry nu. Det jag är väldigt glad för just nu är i alla fall att kvartsfinalerna ändrades tillbaka från bäst av tre till bäst av fem matcher. Tänk er in i situationen att vara tvungen att åka ner till Studenternas och vinna i morgon annars är säsongen över. Den skulle inte kännas rolig! Nu har vi en livlina kvar ändå om det skulle gå på tok igen i morgon. Skulle Sirius sen slå ut oss i bäst av fem, ja då är det bara att lyfta på hatten och gratulera för i bäst av fem vinner alltid det bästa laget.

Det kan givetvis mycket väl hända nu och morgondagen blir en nagelbitare och det inför ett garanterat kokande Studenternas. Det var 2089 pers när Sirius mötte Vetlanda i onsdags. Jag vill tro att den kan dubblas i morgon! Vet att Sirius Fotboll har match i Svenska Cupen kl 13.00 först och arenorna ligger ju vägg i vägg där så där kan man absolut dra nytta av varandra. Kan Edsbyn få vibbar och bli stärkta av det? Jag vill tro det faktiskt. Sen kommer Edsbyn att ha publikstöd också då Farmers skickar en buss plus att många Edsbysupportrar i förskingringen ofta brukar sluta upp när det är bandy i Uppsala. Är det nån gång man ska sluta upp så är det ju också i morgon man ska göra det för det här är ju säsongens viktigase match! Vet också att det fortfarande finns platser kvar på Farmers buss så kom igen nu, pris 100 kr för medlemmar och FRI ENTRÉ dessutom >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/kvartsfinal-2-haeng-pa

Vädret ser ut att bli bra i morgon och det är nästan en förutsättning för att Byn ska starta med hyfsad chans känner jag. Att det är utomhusbandy gynnar ju annars Sirius som är van att spela utomhus och Byn har ju haft lite problem där i seriesammanhang senaste säsongerna. Blir det bra förutsättningar så tror jag ändå det kan finnas fördelar med att spela på Studenternas också. Vi trivs ju att spela SM-Finaler där men det är ändå inte det jag tänker utan det är att det är klart större isyta där än hemma i Arenan. Det borde gynna Byn tycker jag, i alla fall om vi åter blir det spelförande laget som igår.

Sirius försvarade ju sig magnifikt igår och det var ju största anledningen till att man vann matchen. Vissa situationer var det ju ren tur att man redde ut men ändå, tur förjänar man och såna segrar har vi också vunnit genom åren så Sirius behöver inte be om ursäkt för sin seger. Sirius har ju också ingredienserna som behövs för att kunna skrälla i den här kvartsfinalen, en bra målvakt i Anton Andersson (verkar vara en trevlig/rolig filur dessutom), en bra defensiv där ALLA tar jobbet och vassa kontringsspelare i främst Ted Bergström Heramb men även flera. Sen bra på fasta situationer och just hörnor kan ju bli nåt som väger tungt i vågskålen i kommande matcher tror jag. Sirius brände ju av en helt ny variant igår, typ sånt är ju mumma att plocka fram i ett slutspel. Har Byn mörkat nån sån också?

Edsbyn då? Vi är ju inte i toppform (än) men jag är säker på att vi är tillräckligt bra form för att vända den här kvartsfinalserien. Edsbyn gör ju ändå en bra match igår enligt mig men sen finns såklart saker att slipa på ändå och tur är väl det! Passningarna i avgörande lägen satt väl inte riktigt igår t.ex. samt att hörnskyttet hade en del mer att önska. På nåt vis brukar bägge dessa ändå höra ihop och ha med formen att göra så jag tror att det blir bättre framöver, förhoppningsvis redan i morgon.

Sen har väl alla lag en del att lära av AIK när det handlar om att spela sig igenom centralt i lågt försvarande lag. Det är en konst i sig och kräver mycket inriktning på just det under längre tid för att lyckas. AIK har säkerligen jobbat hårt med det den här säsongen och skördar tack vare det just nu. Annars erbjuds man ju konstant “utsida” när man anfaller mot samlade lag och då hamnar man nere i hörnen för att ta sig in i straffområdet den vägen och det är inte alltid det lättaste. Sista 20 min brukar det dock kunna öppna upp sig när tröttheten slår till men Sirius orkade tiden ut igår även om man sånär höll på att knäa ett tag med ca kvarten kvar. Just att “orka mest” är något Byn måste spela på framöver i den här matchserien. Ju högre tempo i matcherna desto mer gynnas Byn tror jag och skulle det inte vara så blir jag faktskt väldigt förvånad!

Känner att jag inte vill börja peta i spelarprestationer just nu trots att man sett ett flertal spelare piggare och mer beslutsamma tidigare under säsongen än just för dagen. Jag vill tro att ALLA kommer dit igen om vi har tålamod! Grunden till framgång i den här matchserien är ändå att kollektivet tillsammans måste höja sig och som sagt, jag vill tro att också det kommer ju fler matcher vi får spela. Det blev en konstig avslutning på serien för Byns del där det var väldiga glapp mellan matcherna samt flera matcher mot de “sämre lagen” sent i serien vilket ger ett tempotapp. Det är ingen dålig ursäkt men det kan vara en förklaring till att Byn inte ännu är uppe på den slutspelsnivå man önskar vara. Nu blir det varannadagsbandy och det tror jag gynnar Byn i längden! 

Så tagga upp för att stötta Byn på bästa sätt i morgon nu! Jag själv ska åka på min första bortamatch utanför Hälsingslands gränser på vet inte hur länge i morgon. Måste ju ha varit andra semifinalen borta mot Sandviken säsongen 2019/20 som var senast man var iväg på en bortamatch utom Hälsingland. Då vann Byn! Vi hoppas det är ett gott omen! 🙂

Ett annat sätt att stötta om man inte kan se matchen på plats är ju att stötta via Slutspelsutmaningen! Det är också ett sätt att visa att man tror på Byn tycker jag och tror laget känner detsamma faktiskt. Har satt 150 pers som mål men ännu är vi inte där utan just nu är vi 117 personer “som tror på Byn”. Skulle Byn åka ut i den här kvartsfinalen så kostar det ju inte en krona att vara med för då blir det ingen betalning. Går vi till semifinal är minimisumman ni får betala 200 kr medan maxsumman är 500 kr och DET vid eventuellt SM-Guld! Läs mer här >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/inforsm-kvartsfinal1edsbyn-siriusslutspelsutmaning/ och smsa till mig på 070-333 05 20 (skriv NAMN + Slutspelsutmaning) om du också “vill tro på Byn”! 🙂

Övriga hemmalag höll för favoritskapet igår och således leder Villa, AIK och Västerås med 1-0 i matcher. Starkast för dagen känns helt klart AIK och jag har svårt att tro att Broberg nyper dom trots hemmaplan i morgon. Jag hoppas jag har fel men AIK känns ha helt rätt kurva på säsongen och kommer sälja sig väldigt dyrt både i morgon och i resten av slutspelet tror jag. Villa fick slita för att vinna hemma mot Motala igår men gjorde det till slut. Frågan är om Motala orkar ladda om ännu en gång? Tror att Villa nyper den och i så fall vinner 3-0 i matcher. Sen hoppas jag att Sandviken kan nypa Västerås i morgon men det är ändå helt klart Västerås i förarsätet där efter 8-3 segern igår. Västerås är ändå inte 3-0 bättre än SAIK tycker jag så hoppas SAIK visar det i morgon.

Matchtider i morgon:
13.15 Sandviken-Västerås
16.00 Sirius-Edsbyn
17.00 Broberg-AIK
17.00 Motala-Villa

Då knyter vi nävarna och åker till Uppsala för att stångas med SIrius och 4000 (?) supportrar på läktarna! Vi måste uppskatta att få spela och uppleva såna här matcher! Matchreferat senare än vanligt i morgon då och antagligen i kortform (om jag kan det).share