Förlust trots pigg upphämtning

Det blev förlust för damlaget när man på onsdagskvällen spelade mot Rättvik i Svenska Fönster Arena.

Efter en målsnål första halvlek där endast ett mål föll genom Sigrid Hemlin för Rättvik, så blev andra halvlek desto målrikare. 

Rättvik gjorde 2-0 direkt i den andra halvleken och när Anna Angantyr satte 5-0 för Rättvik efter 73 minuter trodde nog de flesta att matchen var avgjord. Edsbyn ville dock annat och efter en timeout så ryckte man upp sig och började en upphämtning. Carin Åsentorp satte 5-1, Julia Lennartsson 5-2 och Melinda Altberg 5-3 i matchminut 84. Hade Edsbyn även fått nästa mål hade det kunnat bli riktig spännande i matchens slutskede men när Rättvik gjorde 6-3 var tiden för knapp för Edsbyn. Melinda Altberg gjorde ytterligare ett mål när hon reducerade till 6-4  vilket även blev slutresultatet.

Noterbart är att båda lagen hade två straffar var men inga av dem gick i mål.

Edsbyns IF Bandy – IFK Rättvik 4-6 (0-1)
Mål för Edsbyn: Melinda Altberg 2, Carin Åsentorp, Julia Lennartsson

share