Styrelsens strategi och vision

I augusti 2022 så träffades den nyvalda Styrelsen under ledning av nye ordf. Björn Mårtensson. Ganska snabbt så bestämde vi oss för att inte bara “rulla på” utan vi skulle göra en strategiplan för kommande tre år. Namnet blev Edsbyns IF Bandy process “Framåt”. Nedan följer en förkortad version av Strategiplanen.

För att titta framåt så bör man också titta bakåt, speciellt eftersom vår förening har varit så framgångsrik under så många år.

Vad har gjort oss framgångsrika? Några av de saker som kom upp var tillsammans, generationer(ex. Berndt, Ove, Martin Frid), alla duktiga ledare, all stöttning från de lokala företagen, alla insamlingar, våra värdeord kärlek, stolthet, tradition.

-Vad är vi stolta över? Alla framgångar, 21 SM finaler sedan 1949, 13 SM-Guld varav fyra de sju senaste åren. Alla “tokiga” idéer såsom först i Sverige med en bandyhall, miljonklubben, andelslotteri, m.m. Att lilla Edsbyn kan. Vi är stolta men väldigt ödmjuka.

 

Sedan tittade vi framåt tre år och satte målsättningar inom tre områden, sportsligt, ekonomiskt, socialt.

 

Sportsligt: Vara topp 4 med vårt A-lag herr dvs nå semifinal och ge oss möjligheten att nå SM-final, plus topp 4 för också P-19, P-17 och damlaget i sin serie.

Ha ungdomslag i varje årskull och löpande producera bra seniorspelare.

 

Ekonomiskt: En stabil ekonomi och bättre uppföljning. Tänka långsiktigt och vända publiktrenden och skapa nya intäktskällor. 

 

Socialt: Vi ska vara en bra part i samhället och Edsbyns IF Bandy ska vara en bra representant i alla sammanhang. Vi ska vara välkomnande och det ska vara trevligt att komma till Arenan för publik, motståndare, domare, funktionärer, turister, m.fl.

 

Det här är styrelsens plan för kommande år men nu är det dags att engagera hela bygden och vi kommer under hösten 2023 att dra igång Vision 2029! Klubben fyller 120 år 2029. Vi vill engagera alla företag, kommunen, Arenabolaget, Edsbyns Bandyvänner, Red Farmers plus alla invånare i det här visionsarbetet och utgångspunkten i arbetet kommer att vara:

-Hur kan vi fortsätta att vara en ledande förening också 2029?

-Hur blir Edsbyns IF Bandy en ännu bättre part i samhället?

-Hur kan vi få ännu fler att komma ner till vår fina Arena?

-Hur kan vi bli ännu mer levande året om, ett bra exempel är Run For Edsbyn?

 

Hoppas att just du vill engagera dig!   

     

Styrelsen i Edsbyns IF Bandy i september 2023

Kontaktpersoner

Ordförande:
Björn Mårtensson Tel: 070-568 30 52

E-post: info@bjornmartenssonab.se