Jörgen

Forslund

Ytterhalv
Placehoolder Tidigarespelare

NATIONALITET

FÖDD

MODERKLUBB

Edsbyns IF Bandy

Jörgen var en lovande utförsåkare och tillhörde landskapets elit strax under de allra bästa i landet! Hans alpina tävlande gav starka vrister och benmuskler och mycket god balans. Detta utnyttjade Jörgen till fullo på bandyplanen där han såg till att slalomåkande forwards tappade balansen…

Jörgens första streck i statistikbladen gjordes i premiärmatchen mot Bollnäs den 6 januari 1951. Han fanns också i kulisserna under guldåren 1952-53. Han utvecklades till landets bäste vänsterhalv och gjorde tre a- och sex b-landskamper.

Jörgen ingick alltså i Byns berömda betongförsvar som under säsongerna 1960 och 1961 släppte in högst två mål per match fram till SM-finalen mot Sirius, 1-3. Högst tre i baken blev det de två vintrarna därefter. Vid den stora generationsväxlingen efter 1963 fick Byn försvarsproblem som sedan ytterligare förstärktes. Jörgen gick till och med in som centerhalv i slutet av sin bandybana och den sista matchen spelade han i Västanfors den 15 februari 1966. 16 säsonger med 161 allsvenska matcher där Jörgen var skadad och borta från endast en samt åtta mål varav ett i SM-finalen 1958, fem SM-finaler med ett SM-guld resulterade i Stora Grabbars märke nr 117.

share