Brindholms Söndagskrönika

Vecka 16 blev en bra vecka och Edsbyns trupp lär nu vara spikad med nyförvärvet Jack Ternander från Rättvik som anslöt i fredags. Dessutom är ledarstaben fulltalig då ikonen Stefan “Assi” Asikainen i veckan tagit beslut att fortsätta tillsammans med sin kompanjon Klas “Elvin” Elvinsson som tog sitt beslut för ett par veckor sedan. Likaså så kör Bengt Ryhed vidare. En bra vecka och nu känns det inspirierande att tänka “nästa säsong”.

Edsbyn har dragit igång försäsongsträningen till nästa säsong (i måndags) medan vi övriga går i tankarna att “ta semester från bandyn”. Även om det är svårt i bandytokiga Edsbyn att göra det så behövs ett break för hjärnan innan det i början av augusti är dags att koppla på igen och då har laget varit igång i nästan fyra månader med sin försäsongsträning. Det är ju nästan så man hoppas programmet för Svenska Cupen i höst ska dyka upp inom kort så man redan nu kan markera vilka datum som är “upptagen” i höst för det ska verkligen bli kul och intressant att följa uppstarten på den nya resan som Byn ger sig ut på då.

Har hittills bara hört lovord om den första träningsveckan med delvis lite nytt upplägg än senaste åren anförda av nye fys-tränaren Magnus Olsson (även landslagsledare för Sveriges parafriidrottare m.m.). Magnus kommer in med mycket energi och idéer och det tror jag säkert kan vara inspirerande när det handlar om försäsongsträning som väl hur proffsig man än är bör vara den “tråkigaste” delen av en säsong. Samtidigt som det i slutänden har väldigt stor betydelse för utgången av en säsong vilka som är bäst och mest noggrann den här första delen av en säsong.

Vi fick alltså in ett nyförvärv i form av Jack Ternander som med sambo Thilda gör flytten från Rättvik till Edsbyn. Jack har gått tre år Bandygym här i Edsbyn men gick inför säsongen 2020/21 till Rättvik där han nu spelat i fyra säsonger. Tror även Jack var utlånad till Västanfors en sväng men ska låta det vara osagt ändå. IFK Rättvik tackar Jack för insatserna där och för 122 mål på 127 matcher i Rättviks tröja, varav 25 mål på 26 matcher den gångna säsongen! Så Jack vet vart motståndarmålet står placerat och bara det gör ju att värvningen känns lite extra intressant. Jag själv har väl inte speciellt bra koll på Jack egentligen mer än att jag hade ett öga på honom senaste säsongen efter att någon sagt just det, “håll ett öga på nr 9 i Rättvik om du kollar på dom nån gång få se vad du tycker”.

Jag tror absolut att Jack kommer att bidra i kommande säsongs Edsbyn. Framförallt gillar jag att det är en hårt arbetande forward i defensiven och är man det så brukar mycket annat falla på plats lite av sig själv i övrigt är min känsla. Jag har en förkärlek till såna fw, lite Edling-stuk alltså! Jack är också “right-are” med ett bra högerskott och det har vi inte överflöd av i truppen så det känns också bra. Jack har också drömt om att en dag få återvända till Edsbyn för spel i vårt A-lag och då känns det också extra bra om vi kan bidra till att få drömmar uppfyllda. Dessutom tycker jag också det ger en extra piff till kommande säsong med ett nyförvärv i truppen som man då kan “analysera” och tycka till om. Det ger också lite nyfikenhet och några extra åskåsadare tror jag kontra två säsonger i rad med exakt samma trupp. Välkommen till Edsbyn Jack och Thilda och hoppas ni ska trivas.

Med Jacks påskrift så lär också truppen vara spikad då det i veckan också offentliggjordes att Edvin Altberg aktiverat sitt plusår i kontraktet. Edvin fick en del speltid förra säsongen och förhoppningsvis är ju det något som ska stegras från säsong till säsong tills man till slut blir en etablerad Elitseriespelare vilket Edvin säkert blir en dag. Därmed blir det två seniorer “för mycket” i truppen kommande säsong vilket innebär en lite större konkurrenssituation än förra säsongen och det kan vara bra om alla antar utmaningen på rätt sätt. Dessutom ska ett samarbetsavtal med Rättvik vara klart vilket gör att bra alternativ finns istället för att sitta på läktaren om man inte tar en plats. Förra säsongen fanns ett sånt avtal med Borlänge Bandy men Rättvik och inomhus känns ju som ett bättre alternativ. Ska kolla upp bättre vad som mer exakt gäller med såna samarbetsavtal.

Ledarstaben ska också vara i stort sett klar (?) där dom nya loken är tränarduon Daniel Skarps och Christian Fagerhov och det ska som sagt bli vädligt intressant att följa med på deras resa. Dom klarar sig dock inte utan fler kompanjoner som gör arbetet “bakom kulisserna” och där har, efter en tids funderande, Assi under veckan tagit beslut om en fortsättning och Elvin och Bengt Ryhed har gett klartecken tidigare. Sen finns det också ännu fler bakom kulisserna som hjälper till men det är oftast dessa tre, Assi – Elvin – Ryhed, vi brukar fronta utåt och som varje match finns med nere vid bänken och det känns som en oerhörd trygghet att den trion fortsätter så STORT TACK för det allihop.

Ska vi packa ihop och “göra sommar” då kanske? Tänker inte helt lova det, vi ska slutföra “Slutspurten” till Miljonklubben också först så minst en krönika till ska jag skriva men kör nog den första söndagen i maj isåfall. För Insamlingen “Slutspurten” startade fantastiskt bra och att vi skulle samla in 3000 kr och passera 600 000 kr insamlat över hela säsongen på Insamlingar som startar HÄR förstod jag och jodå, 3000 kr hade kommit in redan 35 min efter att förra Söndagskrönikan hade lagts ut!! 🙂 TACK ni läsare! 🙂

På 1,5 dygn så var summan uppe i 10 000 kr som var nästa delmål och sen har det kommit in 1000 kr till senare under veckan så siffran jag fick av Helen Jonsäll per i fredags var 11 000 kr insamlat på “Slutspurten”. Jag satte slutdatum nästa söndag 28/4 på den Insamlingen så sätter väl upp ett nytt mål att vi försöker DUBBLA den summan från nu till nästa söndag då och förvandlar 11 000 kr till 22 000 kr 😉 “Alla pengar in” senast 30 april går också till Miljonklubben 2024/25, alltså till kommande säsongs truppbygge och vill vi ligga på den nivå vi gör just nu så är det viktigt att det “tickar in slantar”, det förstår alla. Den dag vi tappar fart (vilket vi lite har gjort med just Miljonklubben den här säsongen) blir det också allt tuffare att bygga en så bra trupp som vi nu har gjort. Jag vet att ni förstår det här och jag vet att alla bidrar med det man kan men det tål alltid att påminnas om det här. Så det vi gör nu i Insamlingen “Slutspurt” påverkar i allra högsta grad på vilken slutsumma vi hamnar på i denna säsongs Miljonklubben.

Så JAG gör som förra söndagen, jag swishar 200 kr nu också till “Slutspurt” då jag känner mig väldigt nöjd med veckan som varit och den TRUPP och LEDARSTAB vi nu förfogar över inför kommande säsong och jag föreslår att DU gör detsamma så min uppmaning blir då:

SWISHA 200 kr eller VALFRI SUMMA till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Slutspurt

Tack för den här gången! Vi hörs igen söndag 5 maj med bl.a. slutsummering av Insamlingen “Slutspurt” 🙂

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share