Daniel Skarps är ny huvudtränare i Edsbyns IF Bandys herrlag

Daniel Skarps är ny huvudtränare i Edsbyns IF Bandys herrlag, kontraktet är skrivet på 2 år.
Daniel har en gedigen erfarenhet både som spelare och ledare, vi bad honom berätta om bland annat detta.

Vem är Daniel Skarps? 

– Jag är 47 år, sambo med Camilla Thång och vi har tre barn. Rasmus, Elin och Lukas. Jag jobbar inom LSS och har gjort det de senaste 13 åren. Som aktiv spelade jag främst i Edsbyn och Bollnäs. jag gjorde en kort tripp till västkusten och Gripen, där jag också utbildade mig tlll golfbanearbetare. Därefter gick flytten till Kungsängen GC och bandyspel med Vindhelmspojkarna. 2004 flyttade jag “hem” till Bollnäs och spelade där tills Edsbyn hörde av sig 2007 och då gick flyttlasset till Edsbyn och här har vi bott sedan dess. Efter att jag slutat spela så gjorde jag ett kort gästspel i Ljusdal, innan skridskorna lades på hyllan. 

– Som ledare har jag varit med i Bollnäs 2019, där vi förlorade semifinalserien mot Villa, efter att ha slagit ut Västerås i en 5:e avgörande i Västerås. Tränade sedan Broberg under två år där jag tycker laget gjorde två bra säsonger, där de spelade en positiv och attraktiv bandy. Senaste säsongen har jag varit ledare för Edsbyns P-17.

Hur känns det ta över Edsbyns IF Bandy?
– Det känns spännande och inspirerande. 

När fick du frågan om att ta över som A-lagstränare?
– Vi har fört samtal ett tag.

Var det ett svårt beslut att tacka ja?
-Både ja och nej. Viljan att träna A-laget har ju hela tiden funnits. Samtidigt är det många saker som ska falla på plats. Det är viktigt att hitta rätt ledare som man jobbar med. Att spelarna är öppna och nyfikna på förändring. Att familjen tycker det är ok. Att det går att kombinera med arbetet osv. När alla de pusselbitarna fallit på plats, då var det ett mycket enkelt beslut.

Har du saknat A-lagsbandyn sedan du kom tillbaks från Broberg för ett år sedan?
–Jag har saknat att vara i det. Samtidigt har det varit skönt att få tid till familj och arbete. Nu har jag laddat batterierna och sambon tycker det är dags att jag gör något på kvällarna, så vad passar då bättre än att kliva in i hetluften igen?

Beskriv på vilket sätt du vill att bandy ska spelas!
– Jag vill att bandyn ska vara fartfylld och attraktiv.
Att det finns tydliga roller med syften bakom varje aktion.
– I grunden säljer vi en produkt, den behöver vi göra spännande och sevärd.

Hur ser du på Edsbyns IF Bandy som förening?
– Det är en sund och stabil förening. Med små förändringar kan det bli stor utveckling på samtliga nivåer i föreningen, från bandykul till A-laget.

Finns det någon drömspelare som idag inte spelar i Edsbyn?
– Ja, det är klart att det finns drömspelare, frågan är hur stort man ska drömma. Christoffer Edlund är en spelare som jag imponeras stort av och inte bara för målen utan för det rörelsemönster han har på planen. En annan spelare, som kanske kan hamna i Edsbyn någon gång i framtiden är Lukas Forsström i Vänersborg. Det är en fantastisk bandyspelare som har rätt inställning, hög fart och som bidrar till att göra bandyn attraktivare.

Vi  återkommer säkert inom kort med fler frågor om truppen, tills dess hälsar vi Daniel varmt välkommen till Edsbyns IF Bandy!

share