Inför SM-semifinal 5:5 Västerås-Edsbyn

AVGÖRANDET är här om ett dygn! För andra året i rad ska Edsbyn spela en 5e och avgörande SM-semifinal mot Västerås i deras egen kula. Förra året vann Västerås motsvarande match med 5-3, då var det idel hemmasegrar i semifinalen. Hittills i år så har det varit idel bortasegrar och fortsätter det i morgon så skriver Edsbyn ny historia! Västerås solklara favoriter men Slutspels-Byn kommer garanterat att sälja sig dyrt. Spännande!

Edsbyn brände sin matchboll igår och i morgon har bägge lag matchboll. Nu finns inga livlinor kvar utan vinnaren i morgon spelar SM-Final i ABB Arena kommande lördag kl 15.45 och när det blir såna här avgörande matcher kommer samtliga aktörer på planen tömma både kroppar och knoppar så i morgon kommer det bli en otrolig match. Vi har varit i samma situation för knappt 2v sen när vi i motsvarande läge vann med 10-1 borta mot Bollnäs och Byn var då otroligt fokuserade och såg bara möjligheter i den matchen. När klockan slår 19.00 i morgon tror jag Byn åter känner detsamma!

Det är ett klart tuffare motstånd nu kontra mot Bollnäs då vi här möter ett Västerås med väldigt många hot i jämförelse med Bollnäs så vi har en otrolig utmaning framför oss i morgon. Samtidigt slår vi rejält ur underläge så all press är ju på Västerås i morgon och det läget har passat Byn förut men vi ska också komma ihåg att hemmalagen väldigt ofta vinner dessa 5e och avgörande matcher men det gör ju samtidigt utmaningen än häftigare för oss.

Matchen igår förlorade vi klart på tavlan men bryter vi ner matchen lite så fanns det sekvenser där den har kunnat tagit en annan väg också. Bl.a. så hade Byn en del bra lägen under första 20 min och kanske framförallt det tidiga läget i 5e min med Teemu in från höger och två spelare redo mitt framför mål att vispa in eventuell passning men Rasmus Sjöström gjorde en otrolig brytning till hörna. Sen har vi stolpskott av Martin Frid vid 0-1 och även ett kanonläge på tennis av Teemu som den här gången gick utanför. Det där är lägen vi varit ganska kliniska i när dom dykt upp i ABB Arena och kanske är det vår nya favoritarena där “allt lyckas”? Vi tror på det!

Tycker även det finns lite andra historiska tecken på att Byn kan göra det omöjliga möjligt i morgon! Det är t.ex. 20-årsjubileum den här säsongen på den fantastiska SM-Finalen 2004 mot Hammarby som ju också var den första stora titel Byn vunnt på 26 år då! För att ta oss till den finalen så avgjorde vi SM-semifinalen mot Västerås på Rocklunda, då i 4e matchen men likväl så avgjorde vi i Västerås. Lika var det ju den där säsongen 2002/03 som jag hänvisat till tidigare, där tycker jag vi nu är i ganska samma läge nu som då. Då var VSK lika klara favoriter i den 4e kvartsfinalen (som det var då) här i Edsbyn på onsdagen men Byn vann med 5-4 och minns jag rätt så avgjorde Kimmo Huotelin på en lååång högerhörna i sudden då men reserverar mig lite för mitt minne där. Vann med 5-4 gjorde Byn i alla fall och skakade fram en 5e och avgörande på fredagen på Rocklunda och där Västerås var lika stora favoriter då som man är i morgon! Byn storskrällde då och vann 5e matchen med 4-3 och tog sin första stora skalp.

Nu känns det som Byn tagit lite omtag inför den här säsongen och föryngrat i truppen samt att vi gör första resan på länge utan Ola Johansson i ledarstaben och vore det inte då läge att skriva ny historia i just Västerås? Då som nu har VSK lite småkaxiga i sina uttalanden under matchseriens gång och desto tyngre föll dom då. Så också nu? Samt att det skulle bli ett perfekt 20-årsjubileum på SM-Finalen 2004! JAG vill tro på lite sånt här inför i morgon medan en del kanske tycker det är mest bara svammel 😉

Jag fick också upp hoppet rejält mycket mer än direkt efter matchen igår när jag senare på kvällen lyssnade på intervjun med Per Hellmyrs efter match och där det verkligen glödde i ögonen på Myran! Då insåg jag att Byn har mer att ge även på måndag och kommer att sälja sig väldigt dyrt. Det blir Byns 10e match på 21 dagar i morgon och orken ska ju egentligen börja tryta nu för ett “normalt lag” men Slutspels-Byn älskar sånt här väldigt mycket och har tränat för såna här scenarion ända sen i april och har därför krafter kvar fortfarande!

Visst är Byn säkert slitna men en sån här matchserie med match nästan varannan dag går ju inte VSK helt obemärkt förbi heller. I Byn tycker jag främst Oscar Wikblad fortsatt ser ut “som en rund miljon” (om vi kör lite travspråk) och Oscar ser rappast ut av alla spelare på planen tycker jag och det hoppas jag vi utnyttjar i morgon. Per Hellmyrs och Ted Hedell driver mycket i Byn och gör det galant men VSK har lite extra koll på Myran ändå och där känner jag att det är viktigt att Oscar fyller den rollen för Oscars rörelsemönster som mittfältare är inte avläst ännu av varken Västerås eller bandy-sverige. Skulle vi få samarbetet mellan Hedell och Oscar att klicka i bättre i morgon så blir Byn mycket starkare och tyngre offensivt. Ted Hedell gör ett makalöst starkt SM-slutspel så här långt men även Ted blir bättre om Oscar involveras mer i Byns uppbyggnadsspel då det även skapar mer ytor åt Hedell då. Så känner jag i alla fall.

Sen måste vi äga mer boll i morgon än matchen igår för att kunna vinna. Västerås fick styra väl mycket i 1a halvlek igår och då blir dom tunga att hålla emot. Det är väl möjligtvis i det spelet det kan börja märkas lite av Byns täta matchande men när vi själva har boll känns vi fortsatt lika starka. Plus att, såklart, hörnmatchen kan bli avgörande! Det var ofta i matcher som den i morgon som Mattias “Tisen” Hammarström och Jonas Edling klev fram men nu har vi ingen av dom med så dags för Oscar m.fl. att ta den rollen i morgon.

Men vi möter ett otroligt starkt VSK som vid minsta misstag av Byn hugger direkt och två matcher i rad har det blivit lite så i matcherna här i Edsbyn. Känns nästan som Byn spelar lite mer avslappnat i ABB där man omedvetet kanske känner att man inte har någon press alls på sig och mer har allt att vinna där (?). Alla utom vi själva tror ju på Västerås i morgon och det är väl också så det ska vara en sån här gång där det ju varit klart från i oktober att Villa och Västerås ska spela SM-Final. Nu har vi en chans kvar att förstöra den festen och då ska vi TILLSAMMANS göra allt för att ta den också! 🙂

Slutspels-Farmers går det inte berömma nog mycket. Ny fantastisk insats igår trots att man inte fick någon energi av Edsbymål förrän det var försent och det var jäkligt synd att Byn inte fick in ett mål i upptakten av 2a halvlek, då hade det närmast exploderat på läktarplats och ljudkulissen hade blivit enorm! Den var otroligt bra ändå och det var i stort sett bara dom få minuter Farmers tystnade som det hördes att VSK-supporters var på plats. Samt sista 20 min då VSK mer eller mindre hade avgjort matchen.

Farmers kommer att finnas på plats även i morgon såklart och skrev i eftermiddag att det fanns några platser kvar på bussen. Smsa till 070-390 19 93 om du är aspirant på nån av dom platserna! Se även nedan angånde “Busspeng” som jag gjorde ett försök med igår.

REDOVISNING:

FIKTIV ENTRÉ: Målet jag satte upp den här gången var att slå Fiktiv från i måndags (som var 6628 kr) och det rök ju med besked! Gårdagens Fiktiv gav 12283 kr! Helt suveränt! Om jag minns rätt så om man räknar bort Fiktiv inför kvartsfinal 4 mot Bollnäs där vi betalade för att hedra dom skadade/drabbade i Bollnäs och som gav 21837 kr så är det här med STOR marginal den nästa bästa siffran. 12283 kr alltså. TACK ALLA! 🙂

BUSSPENG: Det här var en “bonusgrej” jag kom på igårkväll när jag satt och skrev och tänkte väl mest som vanligt att “alla pengar in är bra” och där jag hade (har fortfarande) en förhoppning om att Farmers tappra supportrar kunde få åka gratis till Västerås i morgon. Hittills har det kommit in 7004 kr vilket är underbart och då jag har chansen nu så puffar jag på det här lite till 😉 Ca 4000 kr fattas för att få ihop till busskostnaden och känner jag er läsare rätt så är det inte heeelt omöjligt att vi kan samla in det men som sagt, det får vara en bonus isåfall 😉 Vill du bidra så:

SWISHA 44 kr eller 90 kr eller VALFRI SUMMA till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Busspeng

Farmers närvaro i morgon gör att chansen till framgång ökar med x antal procent! 🙂

EDSBYNS HOTELL: För er som inte åker till Västerås så finns det som vanligt möjlighet att se matchen på Storbilds-Tv på Hotellet som i morgon erbjuder: Burgare med tillbehör för 159 kr alternativt entrécote med kryddsmör och rödvinssky för 189 kr. Mat serveras mellan 17.00-19.00 och är ni minst 4st så boka bord på 0271-41150. Det går som vanligt bra att komma bara för att se matchen också.

Då min plan är att åka till Västerås i morgon så blir det oavsett utgång inget referat i morgonkväll/natt då det är jobb på tisdagmorgon men ni överlever ändå! 🙂

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share