VSK kvitterade – Avgörande på måndag

VI SKA KÄMPA HELA VÄGEN! Ikväll var Västerås numret för stora för oss och kvitterade till 2-2 i matcher efter seger med klara 7-1 (3-0) och nu blir det alltså en helt avgörande match i Västerås på måndag. Det här var fjärde raka bortasegern i matchserien och på måndag har vi bortaplansfördelen och TÄNK OM vi superskrälla då (?)! Att Byn kommer göra ett rejält försök det kan jag LOVA!

Fantastisk inramning med 3214 personer på plats i Arenan och i denna match också TVÅ rejäla klackar då VSK äntligen fått ihop en buss till en bortamatch också och inte bara en bil. Farmers och övrig hemmapublik var dock ljudmässigt överlägsna, i alla fall till en bra bit in i andra halvlek innan VSK rann ifrån lite för mycket. Farmers höll dock igång till slutsignal men blev utmanade av segerrusiga VSK-are sista 20 min men som vanligt en klar läktarseger för Slutspels-Farmers.

Tyvärr räckte inte Byn riktigt till i den här matchen när Västerås gjorde sin klart bästa insats hittills i matchserien och även fick bättre utdelning på sina lägen i den här matchen. Det är små marginaler hela tiden och ikväll gick lite fler skott än tidigare igenom vårat block och hamnade på VSK-klubbor nära mål och då också i mål. Edsbyn fick istället slita väldeliga för att ens göra mål och hade ju chanser till klart fler mål än kvällens enda som kom på straff 5 min före matchslut genom Oscar Wikblad till reducering 1-6.

Västerås tog ledningen i 17e min genom Christoffer Fagerström efter ass Tobias Nyberg men mest cred ska Martin Flodström ha som dukade upp för målet och hade 2a-assist på detsamma. Flodström en av VSK:s bästa ikväll även om han nog inte räknas in som en av dom “namnkunniga”. Lite av Västerås Martin Frid som gör jobbet i det tysta så andra för göra mål och får rubriker. Just Martin Frid hade ett klockrent stolpskott 2 min efter 0-1 men det skulle bara vara ett första bevis på att vi skulle få jobba oerhört hårt för att få med nåt framåt ikväll, även om vi inte visste det just då. Byn hade en bra period där mitt i halvleken med några klart bra lägen så där levde matchen i allra högsta grad.

Sen kom ett tungt hörnmål till 0-2 på en snygg variant i 26e min där kapten Rasmus Sjöström avslutade i nättaket. Vi förlorar hörnmatchen med 0-2 ikväll, den måste vi vinna på måndag om vi ska kunna skrälla. Så är det bara! Oscar Wikblad hade många avslut ikväll och det är BRA men Henrik Kjellsson som fortsatt gav ett lite osäkert intryck även i början på den här matchen spelade upp sig och gjorde sin bästa halvlek hittills den andra ikväll. VSK fick sen 0-3 lite för enkelt i 32a min när Fager hittade rätt med ett vinkelskott från höger. Den ska nog Henke ha (?) men Henke gör det så otroligt bra i övrigt så jag köper alla dagar i veckan att nån sån kan smita in.

Västerås spelade sen av halvlekens sista 12-13 min och Byn fick knappt låna bollen även om VSK inte heller skapade något och 0-3 i paus var givetvis rejäl uppförsbacke. Vi fick försöka nypa halmstrån och tänka på 5e semin 2008 när vi vände 0-3 till seger 4-3 samt att vi ju legat under efter första halvlek tidigare i matchserien också, dock inte med så mycket som 0-3.

Byn kom ut tankade till andra halvlek och var helt inställda på att ge det här en chans och började i bra tempo och tryckte tillbaka VSK. Tyvärr kom sedan efter 5 min ett spelstopp på 10,5 min för att fixa till en skada i isen varav väl första 6,5 min gick åt till att hitta vaktmästarna! Till slut fick ena linjedomaren ta tag i det själv med en kolsyresläckare innan till slut vaktmästar-assistans dök upp. För dåligt tycker jag! Lite rann det väl av Byn här men ganska snart därefter fixade Oscar två hörnor på kort tid för Byn men minst en av dom hade vi behövt sänka men det var ingen sån kväll ikväll tyvärr. Istället kom 0-4 genom Martin Landström i 70e min (egentligen 60e min då) och just där och då hade inte VSK samlat ihop till det i andra halvlek men så blev det ändå.

Efter det kan jag inte påstå att jag någon gång mer kände vittring i den här matchen utan VSK hade rätt bra koll på läget och vann till slut med 7-1 då. Vill ändå framhålla att Byn slet ända in till slutsignal för att få något att “ta med sig” till måndagens 5e och avgörande. Just det faktum att vi aldrig ger upp är absolut något att ta med sig och det ser om inte annat väldigt snyggt ut mot alla som var på plats ikväll att man inte lägger ner verksamheten även om det på tavlan såg hopplöst ut. Även efter match syntes att ett lite irriterat Byn fortsatt ser bra möjligheter att ta sig till SM-Final och även om vi kommer ha alla odds emot oss på måndag så kommer Byn att sälja sig oerhört dyrt.

Det är mer att Västerås hittade en växel till ikväll som gör att dom vinner med klara siffror än att Byn faller ihop känner jag. Tror absolut Kuben o co hittar på något intressant till på måndag och ger Västerås full huggning då. Vi måste ha bollen klart mer än vi hade ikväll för att kunna utmana, det står helt klart. Sen tycker jag Oscar Wikblad ser väldigt pigg ut så han bör involveras ännu mer i spelet på måndag i “stora” ABB Arena och Oscar får gärna vara väldigt drivande från mittplan och framåt. Sen krävs åter den superdefensiv som varit grunden till att vi vunnit två gånger i ABB Arena.

Ikväll fick Elias Davidsson pris som matchens lirare i Edsbyn och Elias gör en helt otroligt bra första säsong i Elitserien så det finns absolut inga fel i att han får den utmärkelsen ikväll. Det syns redan att Elias har gått i Jocke Svensk skola och med några år till i den skolan så kan Elias bli hur bra som helst. En krigare av stora mått redan nu och kliver inte undan för någon!

Nu får vi tyvärr inte betala någon Segerslant ikväll vilket jag hade laddat för! 🙂 Tror fler hade laddat för det men då får vi tänka om tänker jag och hur gör vi då för att BIDRA till måndagens 5e och avgörande match? Jo jag tycker vi SAMLAR IN EN BUSSPENG så i 1a hand dom supportrar som beger sig till Västerås i allra bästa fall åker GRATIS på den resan?! Det är Farmers värda! Det är upp till OSS om det blir så men jag tycker absolut vi gör ett försök?! Eller? Man kanske av någon anledning inte ska avslöja vad en buss till Västerås kostar men det är ett femsiffrigt belopp i alla fall och såna summor hade vi LÄTT samlat in om det handlat om Segerslant ikväll så jag tycker att:

Vi provar en sista kraftsamling och ser om vi kan få ihop slantar till i:
1a hand: En Farmers-buss
2a hand: A-lagets buss

Vill du haka på så SWISHA 44 kr eller 90 kr eller VALFRI SUMMA till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Busspeng

TILLSAMMANS fixar vi slantar till MINST en buss, det är jag nästan övertygad om! 🙂

Vi tömmer nu våra sista krafter och försöker göra det omöjliga, vinna en TREDJE GÅNG i ABB Arena! TILLSAMMANS kan vi absolut göra det om alla tror på det och alla försöker BIDRA till det!

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Elias Davidsson
+ Ted Hedell

SM-SEMIFINAL 4:5
EDSBYN-VÄSTERÅS 1-7 (0-3)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad

Publik: 3214

50/50-lotteriet: Vinst 29 630 kr på lott nr 9653 = Grattis!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share