Inför SM-semifinal 4:5 Edsbyn-Västerås

Jaha, vad får vi vara med om i morgon då tro?! Vilken vecka vi har varit med om. Eller vilka 2,5v vi har varit med om sen SM-slutspelet startade. “Allt händer” men Slutspels-Byn står starka i stormen och lever vidare i sin bubbla och uträttar stordåd med jämna mellanrum och i morgon måste sannolikt säsongens bästa prestation plockas fram om vi ska slå in den här matchbollen! FRI ENTRÉ borgar för ett enormt publikstöd!

TACK alla sponsorer/samarbetspartners till Edsbyns IF Bandy! “Ni” är den stora grundbulten till att vi kan vara på den nivå vi är i vår förening och få spela dessa matcher som i morgon och att så många med så kort varsel ställde upp även på det här att bjuda på FRI ENTRÉ (sittplats 50 kr) i morgon känns helt fantastiskt! Att gå långt i SM-slutspel tär i en supporters “plånbok” samt att det för många inte finns utrymme för att ens gå på EN slutspelsmatch men nu ges ALLA möjligheten! TACK ALLA och TACK Jan Sörhagen och Clas Blom som varit drivande i att ro det här i hamn. Alla hattar av till alla ovan nämnda!

Vi har alltså matchboll mot Västerås SK för att sno deras plats på deras egen SM-Finalfest i ABB Arena kl 15.45 nästa lördag! Bara det att vi har skaffat oss det här läget efter den här berg- och dalbanesäsongen är en bragd i sig så oavsett hur det slutar i morgon (och isåfall även på måndag) så är Byn “vinnare” den här säsongen. Vi gjorde ju ett “omtag” och föryngrade vår trupp inför den här säsongen så det är ju inte i närheten av att man kan begära att vi ska spela morgondagens match och dessutom med det läge vi har! Men nu är vi där ändå och ger man Byn lite vittring på en SM-Finalplats och med chans att avgöra hemma så brukar Byn sälja sig dyrt. Så mycket har jag lärt mig under 2000-talets resor i alla fall!

Backar vi bandet till början av säsongen så skrev jag så här i ett “Inför Svenska Cupen 24/8” och det är ju fan vad klockrent rätt Myran hade i den här analysen som jag hänvisade till då:

“Myran blir en perfekt kapten och trots tidig morgon när jag läste på Bandypuls igårmorse så brast jag ut i ett stort leende när Myran svarade så här på på frågan “Vilka vibbar får du av årets upplaga av Edsbyn? – Otroligt positiva. Man jämför alltid med föregående säsong och jag tycker att det är mer energifyllt nu. Riktigt positiva vibbar har jag”. Med en energifylld trupp finns alla möjligheter till utveckling så vi hoppas den känslan från Myran är riktig.”

Nu när vi senast om 8 dagar knyter ihop den här säsongen så får man nästan gåshud av att man kan utläsa sånt här så pass tidigt som Myran gjorde då samt med den väg fram hit där vi är idag från t.ex. Rättvik borta 28/12 som jag ofta återkommer till. Det ligger såklart väldigt mycket i hur truppen tar sig an dom utmaningarna som vi ställts inför den här säsongen och i en trupp där energin som Myran pratar om inte finns så har vi absolut inte spelat den här matchen i morgon. Då kanske vi hade haft match i Ljusdal ikväll istället utifrån hur läget var i slutet december!

Är ju alltid kul att göra jämförelser tycker jag. Särskilt för oss som har en del att jämföra med. Hittills bara bortasegrar i den här semifinalen alltså och då får man ju vibbar till säsongen 2021/22! Då mötte vi Sirius i SM-kvartsfinal och dom störde oss mer då än vad Bollnäs gjorde den här säsongen. Byn ledde med 2-1 i matcher (vann med knappa 5-4 hemma i 3e) men Sirius kvitterade till 2-2 i matcher på Studenternas en torsdag och sen var det 5e och avgörande hemma i Arenan kvällen efter, alltså redan på fredagen. Då vann Byn klarare än vad siffrorna 5-2 tyder på (ledde 5-0) och kändes sådär oslagbara som Byn har gjort många gånger när man har matchboll hemma.

Sen stod AIK och väntade på oss i semifinal efter att ha slagit ut Broberg i tre raka i sin kvartsfinal. Väntade på oss lika som VSK nu alltså. Så ca 42 tim efter slutsignal i 5e kvarten mot Sirius var det dags att möta AIK borta i Gubbängen på söndageftermiddag. Slutspels-Byn “var i bubblan” då också och nöp första bortamatchen med 4-1! Det var ju Erik och Linus Pettersson, Mossberg, Alan Dzhusoev och hela den där armadan vi mötte då. AIK vände tillbaka och vann match 2 med 7-6 här i Edsbyn, som VSK gjorde i måndags och 1-1 i matcher. Då var det över enligt expertisen men Slutspels-Byn gjorde det “omöjliga” och vann igen i Gubbängen med 4-3 på torsdagkväll (alltså den bedrift Byn gjorde i Västerås i onsdags nu) och skaffade sig 2-1 i matcher och matchboll hemma. 4e match lördag kl 17.00 hemma, alltså som nu, och AIK var klara favoriter att kvittera (alltså som VSK nu) men efter en av dom mest gastkramande matcher man upplevt så vann Byn efter 2-2 i full tid, inga mål i sudden, och avgörande på straffar! Där vann Byn och bl.a. Andreas Bergwall avslutade karriären där och då och AIK hade gjort sitt sista stora framträdande, någonsin antagligen.

Nu är vi i det läget igen med tre raka bortasegrar och match 4 kl 17.00 hemma på lördag och Byn med matchboll. Nu dessutom med FRI ENTRÉ som gör att vi kan piska upp stämningen ännu mer för att hjälpa Slutspels-Byn att skriva ny historia! Men vi måste fatta att det är en otroligt tuff uppgift vi har framför oss då Västerås har rankats som mycket starkare än Byn före den här säsongen i jämförelse med vad AIK kontra Edsbyn rankades 2022. Då var det Villa, AIK och Byn som rankades som “topp-3” den säsongen (även om jag gjorde mitt för att skruva ner förväntningarna den gången 😉 ) och nu är ju Villa + Västerås jättefavoriter den här säsongen med Bollnäs som ende utmanare men dom toppade ju formen för tidigt (nov) och föll bort. Så det är en makalös bedrift av Byn om man skräller igen i morgon, det måste vi ha med oss! Det ska vi inte förvänta oss och inte alls kräva tycker jag men som sagt, ger man Byn lillfingret med chans att slå in matchboll på hemmaplan och med Slutspels-Farmers i ryggen så ska man i alla fall få jobba för att ta sig därifrån med en seger. Eller vad säger ni? 🙂

Jag känner att det är ingen idé att jag börjar analysera och tro nånting om hur matchbilden blir i morgon. Jag tror Byn är redo på dom flesta matchbilder och känslan är väl att Västerås bestämmer lite hur det kommer att se ut. Västerås har ju spelat lite olika i matcherna, både varit framåtlutade och kört stenhårt i offensiven samt som senast, spela mer safe och vara samlat med hela laget i defensiven i förhoppning om att Byn skulle gå i fällan och köra hårt offensivt mot VSK och dom skulle få ställa om på Byn. Slutspels-Kuben o co var lite för rutinerad för att gå i den fällan, ändrade om lite i paus och vände på steken i andra halvlek. Vad väntar oss i morgon? Ingen vet! Var PÅ PLATS i Svenska Fönster Arena för att få se svaret! 🙂

Villa Lidköping blev finalklar igår efter att ha vunnit 3e raka mot Vetlanda som ändå stretade emot bra förutom lite soppatorsk igår. Villa är som vanligt bra men jag tycker dom ser mer mänskliga ut nu än tidigare på säsongen så oavsett motståndare i finalen så blir det ingen promenad i parken för Villa. Defensivt finns det absolut brister hos Villa och när det nalkas SM-Final brukar brister kunna avslöjas än mer har vi ju erfarenhet av sen tidigare Villa-finaler. Så intressant blir det nästa lördag (också) oavsett vilka lag som möts.

REDOVISNING
Minns jag rätt är så är det “bara” Segerslant från i onsdags som inte är redovisat just nu. Vi slog ju rekord med 14547 kr när vi vann första kvarten i Västerås i lördags. Det är inte några mil ifrån att vi utmanar den siffran nu heller då Segerslant från i onsdags inbringade 13121 kr! 🙂 Jag blir lika GLAD varje gång Helen meddelar summan och jag TACKAR än en gång ALLA som ställer upp på det här! En mindre succé har det blivit. I alla fall sen Byn började vinna 😉

FIKTIV ENTRÉ
Den borde väl utgå nu då när det är fri entré tycker säkert nån och det här är ALLTID FRIVILLIGT så tycker nån det så absolut taget. JAG tycker dock att vi bör vara FLER ÄN NÅGONSIN som betalar Fiktiv Entré i morgon! 😉 Detta då jag vet att föreningen INTE hade rott det här fri entré-erbjudandet i hamn i förmiddags när man gick ut med den nyheten men sen har man jobbat vidare med det under dagen så man är garanterat närmare målet nu. Målet är SÅKLART att föreningen inte ska förlora pengar på att erbjuda fri entré kontra om det kommit säg 2000st betalande till matchen men i förmiddags var man som sagt inte riktigt i hamn men föreningen tyckte LAGET och SUPPORTRARNA förtjänade det här vilket ändå är helt fantastiskt tycker jag!

Så jag tycker att vi ALLA bidrar med en slant Fiktiv Entré i morgon som ett ekonomiskt stöd till föreningen i denna så otroligt viktiga match SAMT för att man drog igång det här med Fri entré som kommer att ge en magisk stämning i Arenan! Hakar ni på? JAG TROR DET! Summa tycker jag kan vara valfri men ger några förslag då jag inte vill släppa “Ola Johansson-temat” som varit lyckat och för att jag fortsatt lider med Jesper Granqvist som följer resten av slutspelet på sidan om. Stackarn! Krya på Jeppe!

VÄLJ GÄRNA NÅGON AV SUMMORNA:
44 kr = Jesper Granqvists nr
72 kr = Alltid nr 8 på Ola Johansson x 9st SM-Guld som tränare (alla för Edsbyn)
152 kr = Alltid nr 8 på Ola x 19 = Ola Johanssons antal SM-Guld som spelare OCH tränare

SWISHA nåt av 44 kr – 72 kr – 152 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Fiktiv

VIKTIGT att ni märker Fiktiv (vilket ni brukar vara JÄTTEBRA på) för att underlätta för Helen Jonsäll som ska få in pengarna i rätt kolumn efter matchen. ALLA BIDRAG är lika mycket värda oavsett summa i min värld, man har råd med det man har råd med! Visst kan vi TILLSAMMANS slå måndagens fiktiva summa på 6628 kr? Det både tror och hoppas jag! 😉

Kan också upplysa om att Edsbyns Hotell kommer att ha öppet EFTER matchen i morgon, oavsett utgång. Har fått följande info från Hotellet:
Hotellet välkomnar alla efter matchen i morgon. Vi serverar då mat från bistromenyn med bl.a. burgare, bookmakertoast, fish and chips m.m. m.m.

Såg alldeles precis NU att Hotellet även har öppet från kl 15.00 före match för uppladdning. Ni får hålla utkik på sociala medier från Farmers och Edsbyns Hotell om det.

Nu laddar vi för en otroligt viktig lördag och gör vi det här TILLSAMMANS och så bra vi kan så har vi gjort allt vi kan! Om det räcker eller inte, det vet vi om ungefär ett dygn från det att jag skriver det här!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN och vi ska göra vad vi kan för att sno Västerås plats på festen!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share