Byn vände i 2a och har matchboll!

VI GER OSS ALDRIG! Edsbyn har skaffat sig matchboll för att avgöra hemma på lördag (kl 17.00) efter att ha vänt underläge 2-0 i paus till seger 3-2 ikväll i ABB Arena och skaffat sig 2-1 i matcher! Teemu Määttä två mål och Ted Hedell målskyttar och stora segerorganisatörer i andra halvlek när Byn stod för en bragdvändning!

Vad är det som händer denna makalösa säsong?!! Man fattar det inte men det går ju störa draken VSK! Edsbyn bevisar det för andra gången på fem dagar och det verkar inte bekomma Byn alls att man nu spelade sin 8e match på 16 dagar för i andra halvlek ikväll var Byn det piggaste laget och vände alltså pausunderläge 0-2 till seger 3-2. Ska väl inte säga att man bara satt och väntade på att det skulle ske men Byn hittar vägar att vinna igen nu och det sätter sannolikt myror i huvudet på Västerås som annars tagit sig an den här matchserien med en väldigt kaxig attityd. För mig lite lika som i SM-kvartsfinalen 2002/03 som jag tidigare skrev om. Men det gör inget.

Teemu Määttä i matchhjälteroll ikväll när han är på rätt ställe två gånger om när han nästan är innanför tröjan på mv-Kjellsson och gör 2-2 i 79e min och sen vinklar in 3-2 i 84e min. Otroligt bra förarbeten av Ted Hedell till 2-2 och vinnarskallen Samuli Helavuori till 3-2 och det är egentligen förarbetena “som är målen” men Teemus spel på tennis i trängda lägen har imponerat hela säsongen och bar nu frukt ännu en gång. Nu har vi alltså chans att avgöra hemma på lördag, jag kan fan inte fatta det här! Å skulle det inte gå vägen då så har vi en ny chans på måndag. Å VSK är ändå favoriter. Nyp mig i armen!

Det var annars en annorlunda match det här där VSK bytte taktik och spelade lågt försvarsspel och försökte få kontra på Byn. Det satte Byn i lite bryderier i första halvlek var känslan men efter lite hokus pokus i paus av Kuben o co så var ett motdrag fixat till andra halvlek och det är inte bara en kamp ute på planen det här utan lika mycket hjärnornas kamp på bänkarna mellan främst Micke Carlsson och Kuben Olsson och jag vill inte byta coach! VSK:s “nya taktik” gav en ganska tam första halvlek och såg man Vetlanda-Villa igår och tempot som var där så skulle man kunna tro att det var en final och det här match om 3e pris nästan.

Västerås fick 2-0 med sig in i paus efter att Jesper Jonsson gjorde 1-0 i 16e min när han vek in från höger och där Byn med bestämdhet hävdade att bollen var över kortlinjen men mål blev det. Var den över så blev det “kvitterat” i 2a halvlek när VSK gjorde ett regelrätt 3-0 mål som blåstes av för offside så tja, vi säger att udda är jämnt då. Fagerström gjorde 2-0 i 27e min på en sån där passning-på-bladet assist i djupet av Martin Landström trots att Fager var hårt uppvaktad och det är Landström Sverigebäst på och fri med Henke gjorde inte Fager något misstag. 2-0 i paus rättvist, hade kunna varit 4-0, 5-0 tyckte Fager. Som sagt VSK har en lite kaxig attityd i intervjuerna som ibland inte brukar vara så smart. 

Andra halvlek var tvungen bli tempostarkare och mer intensivare än första och blev också så. Nu skulle det ju avgöras! Byn skruvade upp tempot i inledningen och utmanade med mer fart och gick runt mer på kanterna och då kom om inte annat en hel del hörnor utav det. Just på en hörna, Byns 5e och från höger, kom reduceringen till 2-1 genom ångloket Ted Hedell på en hörnvariant med Hellmyrs och Hedell i huvudrollerna. Ted skickade upp bollen högt bakom Kjellsson och det är precis vad man ska göra på honom, skjuta högt. 2-1 efter 51 min och vittring. Det var bra tempo första 20 min ungefär sen lite andhämtning mitt i halvleken och då skapade VSK mest, dom som säger sig gilla högt tempo. Lägen fanns för VSK men Jocke Svensk o co ville fylla på med mer blåmärken och täckte undan väldigt många avslut och rann nån igenom var Henke Karlström redo.

Sen kom vändningen sista 12-14 min då. Outtröttlige Ted Hedell i ännu en åkning, en omställning där Byn kom med fyra spelare och Ted med boll, drev runt åt vänster och ner mot kort och där flippade han in bollen mot mål och Teemu som lekt kurragömma med Sjöström o co i VSK-försvaret smet fram i precis rätt tiondel och satte dit klubban framför nosen på Kjellsson och stötte in 2-2 i 79e min! Vad tusan var på väg att hända tänkte man men nej väl… VSK ska ju vara närmast oslagbara har dom väl uttryckt så vi kan väl inte ta två raka i ABB?

Jodå visst kunde vi det. Tobias Nyberg utvisad efter 82,30 och Byn är bra på att utnyttja utvisningar i det här slutspelet och gjorde det igen här. Kommer inte ihåg vad som hände innan Samuli Helavuori fick bollen men han drev också runt på vår vänster och VSK:s högerförsvar för där hade Byn insett att bristerna fanns och ner mot kort och, in med bollen framför mål och vem dyker upp vid första stolpen, jo röd tröja nr 9 Teemu Määttä som behövde två försök för att, som det skulle bli, sätta segerbollen till 3-2 Byn i 84e min.

Sen höll Byn undan för Västerås sista anstormning och lyckades också avvärja en feldömd hörna det sista som hände och Byn kunde sträcka armar och klubbor upp mot skyn när Aidesjö flöjtade slutsignal och Byn kunde räkna in 2-1 i matcher. Det är ju helt fantastiskt. Vi spelar HEEELT utan press i den här semifinalserien, vi skulle ju inte ens gå hit den här säsongen. Västerås är jättefavoriter och får fortsatt gälla som rätt så klara favoriter även om dom nu måste vinna två raka men det har sämre lag än VSK klarat av förut i ett sånt här läge så det bör dom också kunna hantera i min värld.

Edsbyn spelar fortsatt på det dom är bra på = alltså SOM ETT LAG! Det är vårat trumfkort alltid och i vårt lag finns det ingen som söker rubrikerna utan där vinner man som ett lag och förlorar som ett lag. Som också Teemu så snyggt uttalade i intervjun efter match. Att vi kunde vrida tillbaka och vinna igen trots att vi förlorade hemma i måndags med 4-9 är det inte många lag som gör som är underdogs och jag kan erkänna att det hade också jag noll feeling för inför kvällen. Men Kuben o co motbevisade mig (och många andra?) och det är taget alla dagar i veckan!

Nu blir det en exta dags vila inför nästa match och kan nog passa Väst…. Byn ganska bra nu tror jag. Det bara måste börja bli slitna kroppar nu men Byn brukar vara bra på att rehaba (också) och med en extra dag vila nu så säljer sig Byn dyrt på lördag. Nu MÅSTE vi också se till att fylla Arenan och verkligen bära fram laget på lördag, det ska inte sitta i det nu när LAGET och Slutspels-Farmers dukat upp det här läget. Avslag kl 17.00 på lördag!

BILJETTER till matchen köper du här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/

SEGERSLANT! Segerslant betalar du här! 😉 Visst är det väl värt 108 kr den här segern? Målskyttarna 90 + 9 + 9 = 108 kr så mitt förslag blir då:

SWISHA 108 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant

Tycker ni 108 kr är för mycket så välj en annan summa, Henke Karlström nr 50 = 50 kr kan vara ett alternativ 🙂

SPELARBETYG:
+++ Ted Hedell
++ Joakim Svensk
+ Per Hellmyrs

Vill också hylla Slutspels-Farmers som var på plats med en buss och många bilåkare och vann läktarkampen igen, 8e raka i detta SM-slutspel! Alla hattar av för er! 🙂

SM-SEMIFINAL 3:5
VÄSTERÅS-EDSBYN 2-3 (2-0)
Edsbyns mål: Teemu Määttä 2, Ted Hedell

Publik: 2707

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share