Inför SM-semifinal 2:5 Edsbyn-Västerås

NYCKELMATCHEN!! Ja då är vi där igen i nästa matchserie, nu SM-semifinal mot Västerås och där vi verkligen har snott 1a matchen. Utredning pågår säkert hur det gick till! Nu har vi skaffat oss ett frestande läge och nu blir match 2 i Svenska Fönster Arena i morgon den här matchseriens NYCKELMATCH. Vinnaren i morgon har ca 75 % finalchans påstår jag!

Vad är vi ute på för resa tror ni? Vad är resmålet? Vi har nog inte fattat det här men för “laget i bubblan”, alltså Slutspels-Byn, så tror jag målet sen slutspelet börjat har varit “match i ABB Arena 16 mars”! Detta då vi har ett lag och en ledarstab som alltid ser möjligheter i det som ligger framför dom. Nu har vi fortsatt en otroligt lång väg för att nå dit men vi har i alla fall gett oss själva möjligheten i och med segern i Västerås igår och nästan det bästa av allt, vi spelar ju heeelt utan press. Vi skulle ju kvala i slutet av december, Kuben skulle sparkas, vi skulle ta in Ola igen och vete tusan allt vi skulle hitta på! 

I den kritikerstorm som var då så måste jag hylla Kuben Olsson som även då agerade med ett lugn och lutade sig mycket mot vetskapen om att “kapaciteten finns ju därinne i omklädningsrummet”, det har vi ju bevisat förut typ. Väl medveten om att det hackade och att det inte är okej att förlora mot Rättvik så vet jag nu efteråt en del av det innehåll som fick laget upp på fötter och började tro på sig själv igen mellan Rättvik 28/12 och Broberg hemma 30/12 (6-0) samt Villa hemma 2/1 (2-2) o.s.v. Jag tror Kuben och Edlings lugn i det utsatta läget var en stor nyckel till att vi fick skutan att vända där och då samt att man fortsatt hade fullt förtroende från föreningens sida.

Om vi återgår till semifinalserien så känns det som vi är ute på en glädjeresa just nu. Att möta Bollnäs i en matchserie är oftast inte glädje under resans gång utan då mer ångest och det var väl också många gånger känslan i den matchserien. Sen med allt runtomkring dessutom så berörde ju matchserien på ett helt annat sätt än bara det sportsliga men när vi sen i onsdags körde över Bollnäs så förbyttes ju allt i ren glädje sen. Som det känns nu så kliver vi in i den här semifinalserien med väldigt mycket glädje i kroppen och ingen ångest alls, så känner jag i alla fall och inbillar mig att fler också känner så.

Det här ska ju inte gå att Byn ska utmana Västerås i bäst av fem den HÄR säsongen… Det trodde ingen före säsong och det trodde definitivt ingen i slutet av december men nu står vi alltså här och har vunnit första bortamatchen mot dessa drakar. Jag känner dock även fortsatt att allt som händer hädanefter är bara bonus, vi kan liksom inte kräva mer än så här den här säsongen och det tror jag heller ingen gör (?). Det rimliga nu är väl att Västerås kommer hit i morgon och “kör över oss” och kvitterar till 1-1 i matcher för att sedan vinna hemma på onsdag och sen har två chanser att avgöra det här. Så bra har ju Västerås varit den här säsongen. Jag tror ungefär 8 av 10 tror på det scenariot! Men “laget i bubblan” även kallad Slutspels-Byn har säkert andra planer och jag hoppas/förutsätter att vi blir MÅNGA som följer dramat i Arenan i morgonkväll!

Som det här nu blir så är ju morgondagens match den stora NYCKELMATCHEN! Västerås måste vinna en match i Edsbyn nu för att gå till final och “enklast” är ju att göra det direkt. Så räkna med ett Västerås som säljer sig oerhört dyrt i morgon! 1-1 i matcher efter i morgon och det är rejäl medluta för Västerås som ju bör ha “piggare ben” ju längre den här matchserien går då man ju bara spelade tre matcher i kvarten och vi fem. Men tänk OM Byn gör om mini-bragden från igår och vinner igen… då har vi 2-0 i matcher och ett oerhört mentalt övertag MEN alla måste förstå att det krävs oerhört mycket av Byn i morgon för att vinna igen! Just därför ska du om du ska se EN match den här säsongen välja den i morgon och ge ditt stöd för när vi till slut summerar den här matchserien så är jag till minst 75 % säker på att det lag som gått final har vunnit match nr 2, alltså den i morgon! Den som överlever får se 😉

Mycket som är viktigt i morgon! Byn kommer att sälja sig väldigt dyrt men förväntar mig att VSK går ut stenhårt i morgon igen och då måste vi vara mer påkopplade än vi var igår. Vi får se upp med deras suveräna korta instick, ofta mellan ytterhalv och back och som sånär resulterade några gånger i upptakten igår. Att Edsbyn har ett bra bollinnehav tror jag är väldigt viktigt och när vi har det måste vi ha en bra grundfart på ALLA spelare och vi ska tänka framåt nästan hela tiden. Det är lätt hänt att bli fastlåsta djupt ner på egen planhalva om vi snurrar omkring där för länge då VSK överlag också är väldigt skridskostarka och sannolikt kommer att kliva högt på Byn i morgon. Sen blir ju fasta situationer en nyckel såklart, där läste jag nånstans att VSK var bäst i klassen i antal hörnmål i Elitserien och det var ju definitivt inte vi i alla fall. Ändå känns Slutspels-Byn ha en bra trend där och igår slutade hörnmatchen 1-1. I morgon bör vi vinna den om vi ska skrälla igen!

I övrigt så finns inte så mycket att anmärka på från sista timmen igår som ju Byn vann med 5-2. Framförallt håller Byn ihop bättre som LAG än VSK i både defensiven och offensiven under den timmen och känslan är att Byn VET bättre än VSK hur man ska hantera olika situationer/sekvenser i matchen under den tiden. Sånt kan också handla om vilken respekt man visar sina motståndare före match och DÄR tror jag Byn vann mycket av matchen igår faktiskt. Jag kan ha fel men går lite på magkänsla där efter att i efterhand ha lyssnat på lite intervjuer och samt läst en del.

Sen är ju stödet från Slutspels-Farmers så otroligt viktigt! Igår var Farmers till antalet lite färre då det blev en hel del frånfall p.g.a. sjukdom sista dygnet men dom som fanns på plats gjorde ett fantastiskt jobb och vann till slut även gårdagens läktarkamp. Tycker Hasse Andersson summerade det ganska bra när han sa att från Farmers får man skönsång medan Flames/Bollnäs är mer “tryck” och det är ungefär min känsla också fast från Farmers är det ju just nu BÅDE skönsång och tryck. Farmers har ju en helt otrolig repertoar med olika låtar och har också en sång till de flesta spelarna som sjungs vid mål o.s.v. samt att man spontan-sjunger “Hellmyrs-låten” lite när som under match. Helt underbart! I Bollnäs känns det som det nöts på med samma låtar idag som för 20 år sen och VSK:s klack är väl också ganska enkelspårig och liknar mer Bollnäs “tryck” än Farmers skönsång. “Andra sidan är ni klara” hör man ofta i ABB. Det går ju dock inte i SBB. Det jag vill komma fram till är att vi ska vara MYCKET STOLTA över att vi har Farmers och ni som står och sjunger match ut och match in är för mig OTROLIGA HJÄLTAR!

REDOVISNING: Helen Jonsäll har kört söndagsjobb och sammanställt gårdagens SEGERSLANT och det är heeelt fantastiskt vad ni ställer upp på ALLT!! Rekordet är från i onsdags när vi slog ut Bollnäs och lyder på 13826 kr och vi är där och nosar även med gårdagens Segerslant som just nu är uppe i 13545 kr men då ser man inte ev inbetalningar på Bg förrän i morgon måndag. Så kanske är rekordet slaget?! 54 kr till Swish 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant = det var gårdagens förslag på Segerslant ifall nån missat 😉

INFÖR MORGONDAGEN:

Biljetter till morgondagens match köper du här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/122?S=0

50/50-lotter: Försäljningen av 50/50 går som tåg… LAGET just nu och sist var det rekordsumma i vinst på 25000 kr! Så köp 50/50-lotter för 20 kr/st utanför ICA i morgon e.m. eller på Blomsterboden hela dagen samt nere på Ön före matchen. Fantastiskt jobbat av er som säljer inför varje match, fina pengar in till föreningen och lyckliga vinnare!

FIKTIV ENTRÉ: Vi kör vidare med Fiktiv entré och det främst för er som ser matchen hemifrån och på så sätt kan bidra på det här sättet vilket väldigt många vill göra! 🙂 Vi kör vidare på Ola Johansson-tema då vi vill ha “Ola med på resan” även nu med sin historik! Ola spelade ju alltid i tröja nr 8 oavsett klubb och i den så vann han som spelare 10st SM-Guld (på 13st finaler) så då blir summan för Fiktiv entré den här gången: 8 x 10 = 80 kr så därmed:

SWISHA 80 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Fiktiv

VI SES PÅ ARENAN ALLA SOM KAN (övriga betalar Fiktiv ;)) och där försöker vi hjälpa laget till ännu en skräll mot VSK. Vi slår ur underläge de luxe i den här matchserien och sånt brukar Byn gilla MYCKET!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share