Hans Andersson avslutar karriären

Hans Andersson avslutar bandykarriären, efter 26 säsonger på elitnivå och en meritlista med få motstycken. Hans har spelat de tre senaste säsongerna i Bollnäs GIF men representerade dessförinnan moderklubben Edsbyns IF Bandy, från Elis skridskoskola upp till A-laget. Debuten för Byn gjordes 1998 och den sista matchen 2021, med en avstickare till ryska Dynamo Kazan säsongen 2013/14.

”Hasse” tillhör en exklusiv skara spelare som fanns med både under gulderan 2004-2008 (han inledde förresten målskyttet i finalen 2004) och när Edsbyn återtog bandytronen nio år senare. Säsongen 2016/17 var han enligt många (de flesta?) årets bästa spelare i Sverige.

Det är svårt att få med alla meriter, men vad sägs om 8 SM guld och över 500 matcher i Edsbyn samt 3 VM guld på 102 landskamper.

Ny lägger Hans skidskorna på hyllan och bandysporten förlorar en stor spelare. Stort tack Hans, för dina insatser för bandyn och i rödblått!

share