Inför SM-kvartsfinal 5:5 Bollnäs-Edsbyn

Vi ska kämpa hela vägen, heja, heja, heja Edsbyn! Nu ska det avgöras och morgondagens match i SBB Arena kan vi klassa som Hälsinglands egen SM-Final för säsongen. 2-2 i matcher efter att Byn kvitterat igår i matchseriens bästa match så här långt och frågan är vad som väntar oss i morgon? Ett minne för livet lär det bli oavsett hur det går! Bollnäs favoriter och med pressen på sig precis som 2017 i den riktiga SM-Finalen, då gick det bra, gör det så nu också?

Vilken gastkramande matchserie det här blev och sen med allt runtomkring dessutom så är det här en matchserie man sent kommer att glömma. Bollnäs gick in i den som favoriter men där Edsbyn kändes starkare ändå ända fram till igår då Bollnäs hade hittat ny kraft och utmanade Byn spelmässigt matchen igenom och det faktum att Bollnäs har 5e hemma gör att man får gälla som rätt klara favoriter ändå. Är så också hos spelbolagen. Men Edsbyn har absolut chans om vi får en fullträff och vad som avgör det här i slutänden är nästan omöjligt att sia om men nånting blir det ju som avgör! Det är väl nästan läge för en sudden-match i morgon, klarar vi av det isåfall?

Det är många som ska hyllas i den här matchserien både på planen och på sidan om. Vi har fått oerhört mycket mediautrymme tack vare hallarna främst men sen även bra med utrymme för det sportsliga också nu på slutet och framförallt efter matchen igår. Så jag tror det blir oerhört många tittare i morgonkväll och den andra 5e kvarten mellan Sirius och Vetlanda kommer lite i skymundan av det som händer i Hälsingland är känslan. Sen har framförallt Farmers gjort ett helt enormt slutspel, så bra som Farmers levererat den här veckan är svårslaget i bandysverige anser jag och det måste vara en ynnest att få vara spelare i Edsbyns IF med detta publikstöd.

Samtidigt har Flames spottat upp sig i dom två sista matcherna också men annars är väl enda besvikelsen i matchserien den dåliga uppslutningen från Bollnäs på bortamatcherna i Edsbyn. Det skryts ofta väldeliga om det fanatiska intresset i Bollnäs men nu när säsongen har gått in i slutspelet så har många Bollnäsare stannat hemma istället för att stötta laget. Märkligt och helt klart en faktor i det hela att Byn fortfarande har chansen att vinna det här. I morgon kommer det att bli en enorm ljudkuliss och Farmers kommer definitivt att bidra och fyller tre bussar till Bollnäs trots läktarincidenten senast samt att det lär bli en karavan av bilar dessutom. Det blir nåt magiskt på läktarplats i morgon.

Att jämföra lagen nu när vi spelat fyra matcher känns väl lite väl sent. Känslan är att det lag som får ihop kollektivet bäst och får bäst prestationer av “vattenbärarna” kommer att vinna. Att målvakterna samt Hasse och EP i Bollnäs och Myran och Oscar i Byn levererar i morgon är jag rätt säker på. Sen tycker jag många andra spelare växt under veckan och blir bättre för varje match, tycker Oskar Westh, Anton Dahlberg, Kasper Sandgren och Riku Hämäläinen varit bra på slutet i Bollnäs och Ted Hedell, Samuli Helavuori, Martin Frid och Teemu Määttä var bra i Byn igår. Då finns det ändå flera jokrar i bägge lag som kan stå där som hjältar till slut såsom främst Sadakov, Skarps i Bollnäs och ska jag välja två i Byn så kanske Noa eller Vadim. Visst hjältarna kan finnas i backlinjen också men jag tror på en fortsatt offensiv prägel även på morgondagens match så tror mer på nån offensiv hjälte ändå.

Jag kör lite redovisning och nu ska ni få se på REKORD! Tidigare rekord på Fiktiv entré var 7304 kr och på Segerslant 8734 kr, bägge från i torsdags när vi slog Bollnäs i match nr 2. Dom flög all världens väg efter igår! 🙂

Vi börjar med Segerslanten där gårdagens nya rekordsumma uppgick till 12075 kr! Helen Jonsäll har fått jobba idag och när det kommer till FIKTIV så kommer vi nog aldrig att slå det här tror jag! Uppmaningen var ju att bidra med Fiktiv entré av omtanke för alla skadade/drabbade från i lördags samt för att hylla EIF Bandys fina gest att bjuda alla dessa på entré + sittplats till matchen igår och gensvaret blev fantastiskt och det tidigare rekordet nästan TRE-dubblades:

FIKTIV igår = 21 837 kr!!
SEGERSLANT igår = 12075 kr!

Helt OTROLIGT BRA och det visar än en gång vilket engagemang och vilken sammanhållning det finns bland supportrarna till Edsbyns IF Bandy och som nu Slutspels-Byn! TACK ALLA från undertecknad, jag blir alldeles varm i Edsbyhjärtat! 🙂

Denna sammanhållning och kärlek till Slutspels-Byn behövs också i morgon i 5e och avgörande i SBB Arena. Jag har full förståelse om ni tycker att “nej nu räcker det” men jag ska göra ett försök att se om jag och Farmers kan nå målet på 100 000 kr i Bandypengens TOJ-Insamling där vi samlar pengar för att försöka behålla Oscar (klar på 3 år), Ted och Jesper vars kontrakt går ut efter säsongen. Slutdatum på den insamlingen är nu på torsdag 29/2 och just nu har det kommit 83 000 kr så det är ju inga “mil” kvar för att nå målet. Farmers har dessutom meddelat att man kör utlottning av en signerad Ted Hedell-tröja bland alla som skänker minst 100 kr i denna Insamling senast torsdag när den avslutas. För varje 100-lapp man skänker får man en lott i utlottningen, så 100 kr = en lott, 200 kr = två lotter o.s.v. Dragning på fredag.

Dom två gånger vi kört Ola Johansson-tema på Fiktiv inför matcherna så har Byn vunnit! Dom två gånger vi inte gjort det (alltså bortamatcherna) så har Byn förlorat… Så kan vi inte bryta den trenden nu med att göra en “Ola Johansson-inbetalning” fast det är bortamatch och då till TOJ-insamlingen istället? Det är det jag tänker testa! Kräver absolut ingenting då ni läsare är med på noterna så ofta annars så jag kan inte begära att ni ska haka på det här också.

Ola gjorde 119st allsvenska matcher i Edsbyn innan han den 28/2-1980 (44 år sen i morgon onsdag) spelade sin sista match i Edsbyn när karriären sen fortsatte i Boltic. Så OM ni vill haka på det här så blir mitt förslag:

SWISHA 119 kr till BANDYPENGEN 123 018 07 78 (Bg 5285-2225) och MÄRK: TOJ eller Ted – Oscar – Jeppe

Det kostar inget att prova tänker jag och det är alltid kul om man kan nå uppsatta mål och då jag dessutom fyller år idag så kan jag ju önska mig att det här blir lyckat samt att det kan vara viktigt att ha “Ola med oss” inför i morgon 😉 😉

Om ca ett dygn vet vi hur det gick! Väntan till avslag kommer bli lång men det är lika i bägge läger och den klack som vinner läktarkampen i morgon kan mycket väl bli den klack som får stå kvar efter match och hylla sitt lag för seger SÅ TAGGA allt ni kan nu! Slutspels-Farmers kommer att sätta en fantastisk punkt för denna kvartsfinal i morgon, är övertygad om det! 🙂

Om ni INTE tar er SBB Arena i morgon så sänds matchen på Storbilds-TV på Edsbyns Hotell också och där det från kl 17.00 serveras Burgarbuffé för 159 kr (upp till 12 år 89 kr). Boka gärna plats på 0271-41150 uppmanar Hotellet. Men uppmaningen är såklart främst att se matchen på plats!

Köp biljett på Bortastå här >>> https://ticketco.events/se/sv/events/482081/seating_arrangement/sections/386451?item_type_id=16645293

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN och VI GER OSS ALDRIG!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share